Följ oss

Nyheter

Vilken kreditrisk mot emittenten finns med ETFer?

Publicerad

den

Vilken kreditrisk mot emittenten finns med ETFer?

En av de vanligaste frågorna vi får är om kreditrisk mot emittenten en väsentlig risk vid köp av börshandlade fonder? ETF:ernas framgångshistoria har inte stoppats. Men motpartsrisken förknippad med dem har skjutits in i rampljuset, skriver Angele Spiteri Paris.

Swap-baserade börshandlade fonder (ETF) fångade mycket uppmärksamhet för den inneboende motpartsrisken i deras struktur. Inte heller fysiska ETF:er fick det inte heller lätt. De fysiska fonderna, som innehar värdepapper i stället för att förlita sig på derivat, fick uppmärksamhet eftersom de är inblandade i värdepappersutlåning.

Läs det finstilta

Dessa ytterligare riskmoment tyder på att kanske båda typerna av ETF inte var helt enkla, oskyldiga produkter de verkade vara. Investerare uppmanas starkt att läsa det finstilta (som de ändå borde göra). Även om ETF-leverantörer införde åtgärder för att lugna denna rädsla verkar det i vissa fall opacitet fortfarande råda. De misslyckas således med att lugna.

I takt med att ETF: er blev populär blev de olika typerna av fordon tillgängliga. ETF-världen kan, förenklat, delas in i två läger. De helt fysiskt replikerade fonderna och de syntetiska som använder swappar.

Båda typerna av ETF: er har en viss motpartsrisk, antingen på grund av en swap eller på grund av att värdepappren som lånas ut. Alla detaljer om hur dessa transaktioner genomförs finns i fondens prospekt. Men investerare var inte alltid medvetna om deras konsekvenser när de valde att investera i en viss ETF.

Chris Sutton, senior investeringskonsult på Towers Watson (den nyligen sammanslagna Watson Wyatt och Towers Perrin) säger: ”Vårt största bekymmer med ETF: er är att investerare inte köpte produkten för att ta den här typen av kreditrisk mot emittenten.”

Speciellt om de inte får tillräckligt lön för sin exponering

Sutton säger: ”Just nu är avkastningen från värdepappersutlåningen inte så hög. Så denna praxis är att leverera en relativt liten avkastning och lägga till ett extra risklager som jag inte tror att innehavaren av ETF någonsin ville ha i första hand.

”Det är inte klart för mig att ETF-innehavaren kompenseras tillräckligt för den risken. Samtidigt hävdar ETF-sponsorerna att detta faktiskt sänker avgiften för ETF, vilket jag tycker är dubbelt räknat. Avgiften är lägre eftersom du i första hand har tagit motpartsrisken. ”

Oavsett orsaken, och oavsett om avgiften är lägre eller inte, är det faktum att det finns ytterligare risker inbäddade i produkter som marknadsförs för deras enkelhet och transparens.

Transparent opacitet

Investeringsprocessen för ETF är verkligen transparent men när det gäller att hantera de metoder som pågår inom den faktiska produkten kanske leverantörerna inte är lika kommande.

Sutton säger: ”Mycket ofta faller transparensen lite ner när man går ner för att diskutera verksamheten om vad som händer med säkerheter i aktieutlåning eller swappar. Sponsorer kommer inte särskilt fram om hur de klarar det. ”

Sutton hänvisar till såväl leverantörer av fysiska ETF: er som de syntetiska. En branschaktör kommenterar specifikt swap-baserade ETF-leverantörer och säger: ”Historiskt har de inte tillhandahållit den detaljnivån, vad gäller portföljerna. Även om vissa har försökt bli bättre. ”

Leverantörer av swap-baserade ETF: er har en annan uppfattning. Manooj Mistry, chef för ETF-strukturering hos Deutsche Banks db x-trackers, säger: ”Människor gör mycket buller om motpartsriskETF, särskilt de syntetiska, men jag tror att det är för överdrivet. Alla dessa produkter styrs av Ucits så dessa fonder hanteras grundligt och har robusta procedurer på plats. ”

Historiskt sett hölls inga säkerheter mot swapparna. Mark Weeks, verkställande direktör för ETF-Exchange på ETF Securities, säger: ”Den potentiella nackdelen för investeraren under de flesta andra generationens modeller är att du har motpartsrisken för den bytesleverantören. Du måste se till att du är nöjd med den motpartsrisken, för om det finns en standard måste investeraren köa med alla andra borgenärer för att få tillbaka pengarna från den investeringsbanken. ”

Säkerhet mot dessa swappar

Vissa företag har börjat ställa säkerhet mot dessa swappar i ett försök att gå ett steg längre för att skydda investerare.

Mistry, på db x-trackers, säger: ”Vissa leverantörer, som Deutsche Bank, har överlagrat sina egna gränser och regler när det gäller hur mycket exponering. Till exempel, för de flesta aktie-ETF:erna har vi en process där vi har ett helt säkerhetsmässigt substansvärde (NAV). ”

Detta infördes i mars 2011 efter att investerare uttryckte oro för motpartsrisk efter Lehman Brothers kollaps. Mistry förklarar hur detta fungerar. ”För att följa Ucits-förordningen som förespråkar en maximal exponering på 10% mot en enskild motpart måste swap-exponeringen ställas som säkerhet. Så bytesmotparten levererar tillgångar till ett avskärmat konto hos vårdnadshavaren för att säkerheten ska fungera som säkerhet. ”

Han säger att enligt Ucits-regler krävs minst 90% säkerhet men i db x-trackers helt säkerställda ETF: er står säkerheten för cirka 103-105% av NAV. Mistry säger att Deutsche Bank är den enda motparten för db x-trackers. Han ifrågasatte om detta någonsin har väckt ögonbryn hos kunderna, säger han: ”De ställer frågan men normalt när vi förklarar för dem att vi har den helt säkerställda NAV-strukturen är människor ganska bekväma med det. Eftersom det finns säkerheter i fonden mildras deras oro något. ”

Den godkända deltagaren

Men Weeks på ETF Securities säger: ”En av svagheterna i andra generationens ETF [swap-baserade produkter] är att om du bara har en swap-motpart, så kontrollerar de många aspekter av den fonden. De är emittenten, den godkända deltagaren, bytesleverantören, som kontrollerar de flesta aspekter av själva fonden. Så om du har en standard, även om dina tillgångar kan vara inhägnad i en Ucits III-fond, kan det ta flera månader att ta ut dem igen. ”

En sak som kan hjälpa investerare att vara lugna är att säkerheten som db x-trackers innehar på det inhägnade kontot inte i sig lånas ut. Mistry säger: ”I några av dessa andra modeller pågår utlåning så att du introducerar ytterligare ett riskelement i detta.”

Weeks säger: ”Detta lägger till ytterligare ett risklager. Om du mildrar investerarnas risk genom att ställa säkerhet och sedan fortsätter att låna ut det, minskar du faktiskt fördelen med att inneha säkerheten …

”Det kan vara vettigt på många sätt, åtminstone ur ett ekonomiskt perspektiv. Det är ytterligare en möjlighet att öka din avkastning. Om det sätt du strukturerar denna säkerhet är mer av en pant – den tillhör fonden, i händelse av fallissemang – finns det möjligheten att du kan låna ut säkerheten. ”

Alla experter hörde att denna praxis genomförs, men ingen var villiga att namnge något företag som gör detta. Enligt deras prospekt förbehåller sig db x-trackers rätten att låna ut säkerheterna, men har aldrig gjort det.

Alarmklockor hos vissa investerare

Utlåningen av säkerheter som hålls mot en byte kan leda till alarmklockor hos vissa investerare, men Sutton, på Towers Watson, säger: ”Du får exakt samma problem [i termer av risk].”

Detta beror på att ETF-leverantören sedan skulle ta säkerhet i utbyte mot att låna ut dessa tillgångar. Detta väcker åter oro över ytterligare motpartsrisk och hur säkerheter hanteras.

Allt är bra om ingenting går fel, men vid fallissemang för investeringsbankens räkning som skrev swap kan saker och ting bli mycket komplicerade om säkerheten hölls för att garantera att swap lånades ut. Så, värdepappersutlåning inom ETF:er medför risker, oavsett om det sker med säkerhet eller själva fondens värdepapper.

Låneproblem

Vid första anblicken verkar swapbaserade ETF: er ha mer exponering mot motparter än fysiska ETF: er. Men det skulle vara fel att anta att det inte finns några motpartsproblem när det gäller dessa produkter. Utövandet av värdepappersutlåning inom fysiskt stödda produkter har kritik i sig. Oro har väckts om motpartsriskerna som investerare utsätts för när tillgångarna inom en ETF lånas ut.

Weeks säger: ”De [fysiska ETF-leverantörer] har gillat påståendet att det inte finns någon motpartsrisk under den strukturen, men jag vill påpeka att det finns risk under varje struktur.”

Deborah Fuhr som då var chef för global ETF-forskning på BlackRock, anser att argumentet mot värdepapperslån handlar mer om skrämsel. Hon säger: ”Verkligheten är att de flesta fonder har ägnat sig värdepappersutlåning under mycket lång tid. Det är en reglerad verksamhet enligt Ucits-riktlinjerna. Det är inte som att börshandlade fonder gör något som är olämpligt. ” Hon föreslår att det handlar mer om att leverantörer försöker motverka det faktum att människor har varit oroliga för den motpartsrisk som är involverad när man använder swappar.

Argumentet mot värdepappersutlåning inom ETF:er

Oavsett grunden för argumentet mot värdepappersutlåning inom ETF:er har vissa leverantörer av fysiskt stödda produkter börjat överkreditera. Detta hävdar en källa som inte ville bli namngiven. De ber om mer säkerhet än nödvändigt vid värdepapperslån på fysiska ETF:er. Att ha säkerheter som sitter på ett segregerat konto är bra. Sutton säger emellertid att kreditrisken kring dessa säkerhetspooler är en av de mest oroande aspekterna.

Han säger: ”Säkerhetspoolerna kan investeras i en mängd olika saker. I swapptransaktioner beror det på villkoren för swapparna medan de i värdepapperslån ofta investeras i kortfristiga obligationer och penningmarknadsinstrument.

”Oron är att ett säkerhetsobligation eller pantlån som hålls som säkerhet är värdelös och när du behöver den säkerheten har du inte fått det. ”Det värsta fallet är en säkerhetspool där risken är för hög och den hanteras dåligt och att det finns en standard.”

Även om detta definitivt är ett obehagligt scenario verkar det som om chanserna att det blir verklighet är ganska små. Tim Mitchell, chef för specialfonder på Invesco, säger: ”Du kan inte släcka risken helt och den här typen av risker är exceptionellt små. Du måste sätta dem i sitt sammanhang. ” Som ett resultat av UCC-reglering kan en ETF inte ha mer än 10% exponering för någon motpart. Därför kan investerare tekniskt sett bara tappa 10% av sin investering om en motpart går i konkurs.

Det finns en riskprocess

Mitchell säger: ”Om du tittar på dessa fonder kommer du att upptäcka att det finns en riskprocess med att välja en motpart. De kommer inte att gå till några konstiga gruppinvesterare som aldrig har hört talas om att skriva swap. Motparterna kommer att bli de stora investeringsbankerna. ”

Enligt Mitchell skulle något katastrofalt behöva hända för att en av dessa banker skulle falla sönder. ”En förlust på 10% skulle vara nästan irrelevant vid den tidpunkten eftersom de underliggande tillgångspriserna också skulle ha kollapsat.”

Weeks säger: ”Allt beror på säkerheten och korrelationen mellan säkerheten och den underliggande ETF. Om din ETF spårar ett index på tillväxtmarknader kan aktiesäkerhet från utvecklade marknader betraktas som hög kvalitet.

”Du måste lyfta fram dessa risker, men det som oroar mig är att för mycket betoning läggs på den låga chansen att något sådant kommer att hända.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Navigating Macro Headwinds, On-Chain Optics, and The Rise of Runes

Publicerad

den

Navigating Macro Headwinds Heightened User Activity, Soaring Transaction Fees, While Miners Sell Less Runes Protocol and Bitcoin’s Ever-Growing Ecosystem

• Bitcoin Weathers Macroeconomic Storm

• Heightened User Activity, Soaring Transaction Fees, While Miners Sell Less

• Runes Protocol and Bitcoin’s Ever-Growing Ecosystem

Navigating Macro Headwinds, On-Chain Optics, and The Rise of Runes

This newsletter will be a Bitcoin-centric edition as we dissect the impact of recent macroeconomic events on Bitcoin’s price, followed up with an on-chain analysis of the network’s behavior post-halving. Additionally, we’ll explore some of the exciting innovations emerging within the Bitcoin ecosystem that were timed following the latest halving.

Bitcoin Weathers Macroeconomic Storm

The past two weeks have presented a challenging market environment for the crypto industry. As mentioned in our last newsletter, rising inflation in the U.S. remains, as evidenced by the higher-than-expected CPI print on April 9. Additionally, escalating conflict in the Middle East poses a significant threat to regional stability and added stress on the U.S. The potential of wider involvement from additional militant groups such as Lebanon’s Hezbollah, coupled with Iran’s control of a crucial maritime passage for commodity trading, the Strait of Hormuz, raise concerns about potential energy price hikes, steepening inflationary pressures and their effect on various asset classes.

Bitcoin initially reacted negatively to these events, experiencing an 8.22% drop in the immediate aftermath. Despite the 24/7 nature of crypto markets, which could have amplified the initial price shocks, Bitcoin’s underlying resilience shines through upon closer inspection. The S&P 500 fell by 2.03% on the market reopening last Monday and continues to tumble, while Bitcoin has recovered over 3.28% since the drawdowns, evidenced in Figure 1. This suggests a potentially more robust response to geopolitical turmoil compared to traditional assets, which is unsurprising given Bitcoin’s narrative as a flight to safety.

Figure 1: Bitcoin vs. Gold Price Performance Amid Geopolitical Tension

Source: TradingView

Examining Bitcoin’s market data, we see clear evidence that the futures market played a significant role in the initial price drops, which were attributed to the macroeconomic events of the last few weeks. A significant spike in long liquidations on the day of the attack, at $168M, suggests that some leveraged traders exited their positions, as shown below in Figure 2. Additionally, the high open interest at $35B leading up to the CPI print was followed by a recent $5B cool-off, indicating a correction in the futures market, reflected in the consolidation of the Bitcoin price.

Figure 2: Bitcoin Futures Long Liquidations, Short-Term and Long-Term Holder Supply

Source: Glassnode

Importantly, the spot market paints a more optimistic picture. In the last 10 days, which includes last week’s turbulence, long-term holders displayed minimal selling activity. Their holdings decreased by only 0.05%, while short-term holders continued to accumulate BTC, increasing their holdings by 0.5%. Notably, “Accumulation Addresses,” characterized by having no outbound transactions, holding more than 10 BTC, and not being affiliated with centralized exchanges or miners, have capitalized on the recent market dip. They currently hold over 3.17M BTC, accumulating over $2.3B since the CPI print, as evidenced below by Figure 3.

Figure 3 – Total Balance in Accumulation Addresses

Source: Glassnode

Further bolstering the positive outlook, the 90-day due diligence period for U.S. spot Bitcoin ETFs has now concluded. According to Bloomberg, over 100 fund managers have disclosed their ownership of these products, signifying the growing institutional appetite for Bitcoin exposure, adding another layer of support to the asset class.

Heightened Activity, Soaring Transaction Fees, While Miners Sell Less

In the world of Bitcoin, transactions get logged onto a whiteboard-like structure, divided into cells called “blockspace,” where each cell represents a limited amount of space. Transaction fees play a crucial role in managing limited block space on the Bitcoin network. Users who pay higher fees get their transactions prioritized for confirmation within these blocks. This ensures smoother operation by preventing congestion and disincentivizing low-value spam transactions. Additionally, transaction fees serve as an important security measure. They incentivize miners to dedicate significant computing power to validate transactions and secure the network. Without these fees, mining might become less profitable, potentially jeopardizing network security.

Finally, transaction fees are at the core of Bitcoin’s economic sustainability as the mining reward gets halved every 210,000 blocks, transaction fees step up to fill the gap and pump miners’ revenue. We can already see the early innings of transaction fees rising against the issuance or block rewards since the launch of Ordinals in 2023, as shown in the chart below.

Figure 4 – Bitcoin Miners Revenue Breakdown

Source: 21co on Dune

It is no surprise that Bitcoin network activity has been high this year, with the amount of active addresses hovering between 700K and 1 million since January, up until the halving event. On-chain data reveals a lower-than-expected drop in active addresses following the halving, with transaction fees reaching new highs. While active addresses did experience a significant drop (43%) on April 19, falling from over 893K to 500K, they have already recovered 70K since then. Historically, the halving typically leads to a smaller decrease in active addresses (3-9%). This larger drop could indicate that rising fees are pricing some users out of the market for now, but as we’ll cover later, there are certain solutions being worked on to help alleviate this issue.

That said, transaction fees soared up to $128 on April 20, breaking $78M, tripling the previous all-time high, and making up 75% of Bitcoin miner revenue, as shown in Figure 4. The spike was primarily due to Ordinal-like inscriptions which have recently seen a spike thanks to Runes protocol, which we’ll delve deeper into in the last section. In line with this, the burgeoning Bitcoin ecosystem, expedited by Rune, has not only pushed Bitcoin out of its comfort zone unlocking new use cases, but also its transaction fees to surpass Ethereum’s since May 2023, as seen in Figure 5.

Figure 5 – BTC vs ETH fees (2 Years)

Source: Glassnode

The growth in transaction fees is appreciated even further, especially when we examine miner behavior following the halving event. Miners are now less motivated to immediately liquidate their freshly acquired BTC, as they can capitalize on an additional revenue stream apart from block rewards.

Let’s zoom in on miner activity after the halving. About 50 BTC were sold on centralized exchanges on April 20, which doesn’t compare to the sell-off of March 5 when approximately 1,154 BTC were sent to exchanges, pulling the asset to ~$64K, down from ~$68K, as shown in the chart below. The recent sale also doesn’t compare to the 307 BTC sold on the day following the previous halving in May 2020, when the asset was trading just below $9K.

Figure 6 – Transfer Volume from Bitcoin Miners to Exchanges in BTC (YTD)

Source: Glassnode

The rising importance of Ordinal inscription, akin to non fungible tokens (NFTs), can be seen with Bitcoin generating $475M in real NFT sales versus Ethereum, which helps miners rake in more revenue and become sustainable. That said, the growing adoption of the Runes protocol is expected to drive even more activity toward the miners over the coming months.

Runes Protocol and Bitcoin’s Evergrowing Ecosystem

To recap, Runes streamlines the creation and management of fungible tokens on top of Bitcoin. It addresses the inefficiencies of the BRC20 standard, which have burdened the Bitcoin blockchain due to its inefficient data handling approach. That said, Runes achieves this in two key ways. Firstly, it optimizes transaction fees by consolidating multiple Unspent Transaction Output (UTXO) transactions into one bundle, leveraging Bitcoin’s accounting UTXO model. Additionally, it utilizes Bitcoin’s script, OP_Return, to inscribe data directly onto the blockchain, which serves to assign and transfer Runes balances within the network’s UTXOs. By minimizing data usage to 80 bytes, compared to BRC20’s 4MB, Runes prevents unnecessary bloat on the Bitcoin blockchain.

Ultimately, Runes presents an innovation aimed at bolstering Bitcoin’s security budget, offering miners an alternative revenue source to reduce their dependence on Bitcoin’s subsidized rewards over the long term. In fact, miners have earned about 1,500 BTC, valued at close to $100M in less than three days of trading activity, as seen below in Figure 7. To that end, Runes has garnered widespread support from the outset, with multiple Tier 2 exchanges such as OKX and Gate.io already announcing the listing of early collections like UNCOMMON.GOODS and MEME.ECONOMICS, which were among the first collections minted. Additionally, Binance appears to be hinting at support for meme tokens like Wizard and Pups, which were also among the first tokens to migrate from the BRC20 to the Runes standard. Meanwhile, NFT platforms like Magic Eden and Bitcoin-focused wallet provider Unisat are also joining the trend to capitalize on Runes’ growing popularity.

Figure 7: Fees Paid by Users to Mint Tokens Using the New Runes Protocol

Source: CryptoKoryo on Dune

Following the pattern of past hype cycles, we anticipate that the initial excitement surrounding Runes will gradually subside, followed by a surge of heightened activity in the long run. This trend is often observed because the initial wave of interest tends to be on meme tokens, which can be quickly deployed and attract the masses’ attention, but often don’t add substantial value. However, as time progresses, sophisticated primitives like exchanges, automated market makers, and other DeFi lego blocks will begin emerging. These advancements will bolster Bitcoin’s capabilities at the application layer, streamlining the process of token trading on the Bitcoin network, much like ERC20/ERC721 did for Ethereum. In fact, when considering Bitcoin’s untapped market potential to establish its own fungible market ecosystem compared to other smart contract platforms, it becomes evident that there is substantial room for growth for this new generation of tokens, as illustrated in Figure 8 below.

Figure 8: The Market Opportunity for Bitcoin’s Fungible Tokens Ecosystem

Source: FranklinTempleton

That said, Ordinals and Runes aren’t the only source of excitement pushing the boundaries of Bitcoin. For one, Bitcoin’s scaling solution Stacks began the first phase of its Nakamoto upgrade, called the instantiation stage, on April 22, while its final phase is expected to culminate by the end of May. As part of the upgrade, Stacks will introduce faster block processing times, enabling transactions to be finalized in under 5 seconds, a significant improvement from Bitcoin’s average of 10-30 minutes. Additionally, Stacks will leverage Bitcoin’s robust security guarantees, making transaction reversals on the Stacks network as challenging as those on the Bitcoin network. Furthermore, the upgrade will introduce a 1:1 BTC-backed asset (sBTC), enhancing the utility of Bitcoin by enabling its use across a diverse ecosystem of financial and gaming applications built on top of the scaling solution. The growing excitement surrounding its upgrade has pushed the total valued locked on the network to its highest point last week, reaching $170M.

On the other hand, there is a growing ecosystem of scaling solutions emerging on the back of BitVM, released last year. Standing for Bitcoin Virtual machine, this primitive is an operating system that allows for native smart-contract functionality on top of Bitcoin. It does so by introducing what’s known as a two-party provider verifier model that allows for complex computation to be executed off-chain, which can then be challenged on top of Bitcoin using fraud proofs, akin to how Arbitrum and Optimism function. To put it simply, BitVM enables Bitcoin to host more complex applications, which is giving birth to an embryonic L2 landscape, including Chainway, BitLayer, and Bob, amongst others, aiming to alleviate the issue of rising transaction costs. However, we will be closely monitoring this emerging sector, as there are numerous projects attempting to exploit the unprecedented enthusiasm for Bitcoin to launch potentially fraudulent protocols.

Bookmarks
Have you read our latest report, The Bitcoin Halving and Beyond? Click here to get a digital copy.

This Week’s Calendar

Source: Forex Factory, 21Shares

Research Newsletter

Each week the 21Shares Research team will publish our data-driven insights into the crypto asset world through this newsletter. Please direct any comments, questions, and words of feedback to research@21shares.com

Disclaimer

The information provided does not constitute a prospectus or other offering material and does not contain or constitute an offer to sell or a solicitation of any offer to buy securities in any jurisdiction. Some of the information published herein may contain forward-looking statements. Readers are cautioned that any such forward-looking statements are not guarantees of future performance and involve risks and uncertainties and that actual results may differ materially from those in the forward-looking statements as a result of various factors. The information contained herein may not be considered as economic, legal, tax or other advice and users are cautioned to base investment decisions or other decisions solely on the content hereof.

Fortsätt läsa

Nyheter

WisdomTree utökar sortimentet med US Quality Growth UCITS ETF (QGRW)

Publicerad

den

WisdomTree har igår lanserat WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF (QGRW). QGRW strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree US Quality Growth UCITS Index ("Indexet") och har en total kostnadskvot (TER) på 0,33 %. QGRW, som idag är noterat på Börse Xetra och Borsa Italiana, kommer att noteras på Londonbörsen den 24 april 2024.

WisdomTree har igår lanserat WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF (QGRW). QGRW strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree US Quality Growth UCITS Index (”Indexet”) och har en total kostnadskvot (TER) på 0,33 %. QGRW, som idag är noterat på Börse Xetra och Borsa Italiana, kommer att noteras på Londonbörsen den 24 april 2024.

Det proprietära indexet är utformat för att spåra resultatet för amerikanska storbolag med stark kvalitet (t.ex. hög lönsamhet) och tillväxtegenskaper som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning).

WisdomTrees tillvägagångssätt syftar till att ge högre uppåtdeltagande på tjurmarknader och generera positiv överavkastning över en hel marknadscykel. Tillväxtfaktorn syftar till att fånga företag som upplever tillväxt i försäljning, realiserade intäkter och förväntade intäkter, ofta inklusive disruptiva företag och tekniska jättar, vilket möjliggör större deltagande uppåt. Kvalitetsfaktorn ger stabilitet till en portfölj och hjälper till att filtrera bort de mest olönsamma, mycket spekulativa och lågkvalitativa namnen. Denna kombination positionerar WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF som en strategisk, långsiktig aktielösning för investerare som letar efter genomtänkt exponering mot tillväxtsegmentet på den amerikanska aktiemarknaden utan att offra kvaliteten på sin portfölj.

Pierre Debru, chef för Quantitative Research & Multi Asset Solutions, WisdomTree, sa: ”Tillväxt tenderar att fånga störande och växande företag, vilket leder till högre allokering till tekniska jättar, men historisk avkastning tyder på att investeringar i tillväxtaktier utan filter kan vara en förlora spel på lång sikt. Att tillämpa en kvalitetsskärm på tillväxtaktier kan hjälpa till att säkerställa att portföljbolagen är sunda och kan leverera resultat över tid. Tillväxtaktier av hög kvalitet har historiskt sett varit bättre på att hjälpa investerare att klara avdrag än en ren tillväxtallokering utan att offra förmågan att delta i marknadsåterhämtning. Den nya ETF:n är ett alternativ till tillväxtstrategier som Nasdaq 100, eftersom den tar ett mer holistiskt tillvägagångssätt för portföljkonstruktion istället för att enbart fokusera på marknadsvärde för beståndsdelar eller deras börsnotering.”

Europeiska investerare kan nu få tillgång till QGRW, som redan är en tillgänglig strategi i USA, som initialt lanserades 2022. WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF kommer att ansluta sig till WisdomTrees sortiment av 360 miljoner USD av Quality Growth ETFer.

Genom WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF kan investerare fortsätta att dra nytta av WisdomTrees stilkonsekventa, transparenta och systematiska investeringsprocess med rötter i akademiskt driven forskning.

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade: ”Sedan WisdomTree grundades har vi fokuserat på att lansera differentierade och mervärdesinvesteringslösningar för våra kunder. Kärnan i vår aktiefilosofi är tron att kvalitetsaktier bör vara hörnstenen i varje aktieportfölj. De är avgörande för att bygga motståndskraftiga portföljer som kan hjälpa investerare att bygga upp välstånd på lång sikt och navigera i de oundvikliga stormarna. Vi vet att investerare positionerar portföljer för att dra nytta av de kommande räntesänkningarna i USA, vilket förväntas bli en positiv katalysator för tillväxtorienterade amerikanska aktier. Men som vi har sett de senaste åren utlovas ingenting på finansmarknaderna. Så, genom att fokusera på kvalitet snarare än börsvärde, kan investerare dra nytta av ett mer robust tillvägagångssätt än marknadsvärdevägda tillväxtfonder, utan att offra avkastningen på uppåtgående marknader.”

ETF information

NamnAvgiftBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF – USD Acc0.33%London Stock ExchangeUSDQGRWIE000YGEAK03
WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF – USD Acc0.33%London Stock ExchangeGBxQGRPIE000YGEAK03
WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF – USD Acc0.33%Borsa ItalianaEURQGRWIE000YGEAK03
WisdomTree US Quality Growth UCITS ETF – USD Acc0.33%Börse XetraEURQGRWIE000YGEAK03

Fortsätt läsa

Nyheter

SJPD ETF köper alla slags japanska aktier

Publicerad

den

iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF USD (Dist) (SJPD ETF) med ISIN IE00BFM15T99, försöker följa MSCI Japan IMI-index. MSCI Japan IMI-index spårar aktier från Japan. Den täcker värdepapper över stora, medelstora och små företagssegment.

iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF USD (Dist) (SJPD ETF) med ISIN IE00BFM15T99, försöker följa MSCI Japan IMI-index. MSCI Japan IMI-index spårar aktier från Japan. Den täcker värdepapper över stora, medelstora och små företagssegment.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,12 % p.a. iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF USD (Dist) är den billigaste ETF som följer MSCI Japan IMI-index. Denna ETF replikerar det underliggande indexets prestanda genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Utdelningarna i ETFen delas ut till investerarna (halvårsvis).

iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF USD (Dist) har tillgångar på 174 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 6 december 2018 och har sin hemvist i Irland.

Varför SJPD?

  • Exponering mot aktiemarknaden i den tredje största globala ekonomin
  • Hela marknadsexponeringen innebär att man inte går miste om potentiella tillväxtöverraskningar från ofta förbisedda mindre företag
  • Använd i kärnan av en portfölj för att söka långsiktig tillväxt

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av japanska stora, medelstora och småbolag.

Handla SJPD ETF

iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF USD (Dist) (SJPD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUR36B2
Euronext AmsterdamUSDSJPD

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt(%)ISINValuta
7203TOYOTA MOTOR CORPSällanköpsvaror5,33JP3633400001JPY
8035TOKYO ELECTRON LTDInformationsteknologi2,49JP3571400005JPY
8306MITSUBISHI UFJ FINANCIAL GROUP INCFinans2,30JP3902900004JPY
6758SONY GROUP CORPSällanköpsvaror2,19JP3435000009JPY
6501HITACHI LTDIndustri1,80JP3788600009JPY
6861KEYENCE CORPInformationsteknologi1,68JP3236200006JPY
8058MITSUBISHI CORPIndustri1,66JP3898400001JPY
4063SHIN ETSU CHEMICAL LTDMaterials1,57JP3371200001JPY
8316SUMITOMO MITSUI FINANCIAL GROUP INFinans1,52JP3890350006JPY
6098RECRUIT HOLDINGS LTDIndustri1,30JP3970300004JPY

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära