Följ oss

Nyheter

ROAI ETF spårar 150 globala aktier som är involverade i AI och robotik

Publicerad

den

Lyxor Robotics & AI UCITS ETF – Acc (ROAI ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra referensindex Rise of the Robots NTR Index.

Lyxor Robotics & AI UCITS ETF – Acc (ROAI ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra referensindex Rise of the Robots NTR Index. RTR of the Robots NTR Index spårar 150 globala aktier som är involverade i AI och robotik. Kvalificerade aktier baseras på en skräddarsydd, stor datadriven industriklassificering av robotik- och AI-företag som skapats av Societe Generales Thematic Research-team och granskas årligen av branschexperter.

Aktier vägs i indexet med sina poäng över tre kriterier: FoU-utgifter för nettoomsättning, avkastning på investerat kapital och 3-årig försäljningstillväxt. Lyxor-ETF:er är effektiva investeringsverktyg som är noterade på börsen och som erbjuder transparent, likvid och låg kostnadsexponering mot det underliggande indexet.

Lyxor Robotics & AI UCITS ETF – Acc investerar i aktier över hela världen med fokus på teknologi. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Det är således inte en utdelande ETF. Det är en ETF som arbetar med syntetisk replikering, genom en så kallad swap. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,40 procent.

Fondöversikt

Investeringsmålet för Lyxor robotics & AI UCITS ETF (”delfonden”) är att spåra den uppåtgående och nedåtgående utvecklingen av Rise of the Robots Nettotalsavkastningsindex denominerat i USD och representerar resultatet för företag som är involverade i utvecklingen av artificiell intelligens, automatisering och robotik eller kommer att dra nytta av användningen av dessa avancerade tekniker.

Handla ROAI ETF

Lyxor Robotics & AI UCITS ETF är en europeisk ETF som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börser

BörsTicker BloombergValuta
Tel Aviv TASELYFF1 ITILS
EuronextROAI FPEUR
SIX Swiss ExROAI SWCHF
XetraROAI GYEUR
Borsa ItalianaROAI IMEUR
LSEROAI LNUSD

Innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF: s innehav variera från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %
DATADOG INC – CLASS AUSD1.01%
ADYENEUR0.99%
REALTEK SEMICONDUCTOR CORPTWD0.98%
SNAP INC – AUSD0.98%
FACEBOOK INC-CLASS AUSD0.96%
TWILIO INC – AUSD0.96%
AUTODESK INCUSD0.95%
PAGERDUTY INCUSD0.95%
CLOUDERA INCUSD0.92%
ADVANCED MICRO DEVICESUSD0.91%

Innehav kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *