Följ oss

Nyheter

Vi missade inte Japan tåget – ETF-alternativ med valutahedge

Publicerad

den

Vi missade inte Japan tåget – ETF-alternativ med valutahedge

Vi missade inte Japan tåget – ETF-alternativ med valutahedge. Trots att det är osvenskt att slå sig själv för bröstet måste vi göra det. Vi skrev redan i slutet av 2012 att Japan var en av de stora investeringstrenderna för 2013. Vi glömde inte heller att nämna att man skulle göra detta genom ETF:er med inbyggd valutasäkring/valutahedge. Bevis? Se tidigare ETF-krönikor och utspel i Privata Affärer, Placeringsguiden och på vår blogg.

Igår fortsatte ”eriksgatan”. Bank of Japan (BOJ) kom ut med ett stimulansprogram som överträffade de högt ställda förväntningarna. BOJ lanserade ett stimulanspaket om 1,4 biljoner USD bestående av dels kvantitativa, dels kvalitativa lättnader. Denna bazooka kommer att användas inom den kommande tvåårsperioden. Det finns inga jämförbara stimulanspaket av denna dignitet någon gång i världshistorien. BOJ:s målsättning är att uppnå en inflationstakt om två procent per år. Hur svarade marknaden? De japanska börserna fortsatte att stiga, yenen rasade mot samtliga andra valutapar och de japanska räntorna sjönk kraftigt.

Utbud Japan ETF:er med valutahedge

ETF:er noterade i USA har hedgat valutaparet JPY/USD och ETF:er noterade i Tyskland JPY/EUR.

[table id=607 /]

Källa: Factset, 5 april 2013, all avkastning i SEK och inklusive utdelningar. Avkastning, spread och avgift i procent. Spread avser aktuell spread. USA marknaden är stängd och därför saknas data för dessa instrument. 0/- information saknas

Blogginlägg

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.