Följ oss

Nyheter

Rally i Japan i natt

Publicerad

den

Rally i Japan i natt

Rally i Japan i natt Nikkei 225 upp med 3,77 procent – ETF:er med ”edge”. Jag har vid ett flertal olika tillfällen och i flera olika media presenterat min positiva syn på Japan. Om du missat dessa kan jag bara beklaga. Jag har även presenterat mina bästa ETF-alternativ för denna exponering – Japan ETF:er med hedge. Med valutahedgade ETF:er kan du både ”äta kakan och ha den kvar”. Genom ETF:er med en inbyggd valutahedge kan du dels ta del av de stigande priserna på de japanska bolagen, dels skydda dig mot en sjunkande yen. Rally i Japan i natt

Denna inriktning har slagit de traditionella japanska indexen med råge. Exempel. Den största Japan ETF:en iShares MSCI Japan Index Fund (ticker EWJ) har sjunkit med cirka 2 procent under den senaste månaden, omräknat till svenska kronor. Den bästa hedgade ETF:en är upp med omkring 11 procent under samma period.

I detta inlägg tänkte jag bjuda på det kompletta utbudet av dessa hedge alternativ. Detta inkluderar ETF:er noterade dels i Tyskland (XETRA), dels i USA (NYSE). I dagsläget finns det fem alternativ, se tabell nedan.

Tabell

[table id=565 /]

Källa: Factset, 6 februari 2013, all avkastning i SEK och inklusive utdelningar. AuM i miljoner kronor. Utveckling, spread och TER i procent. 0/- information saknas. TER står för Total Expense Ratio. Spread avser aktuell dagsspread.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.