Följ oss

Nyheter

Varför satsa på utdelningar?

Publicerad

den

Varför satsa på utdelningar?

Varför satsa på utdelningar? Börshandlade fonder som investerar i utdelande företag har under en tid utklassat andra investeringsformer, och kan ha en ljus framtid. Så varför satsa på utdelningar?

Under det senaste året har WisdomTree MidCap Dividend Fund (NYSEArca: DON) stigit med 24,0 procent, Vanguard High Dividend Yield ETF (NYSEArca: VYM) med 20,1%, Powershares Dividend Achievers Portfolio (NYSEArca: PFM) ökade med 18,8 procent medan iShares Core High Dividend ETF (NYSEArca: HDV) gett sina ägare en värdeökning på 20,6 procent. DON ger en årlig utdelning motsvarande 2,43 procent, VYM 2,86 procent, PFM 2,0 procent medan HDV har lämnat en utdelning om 3,27 procent.

Under de senaste tolv månaderna har direktavkastningen som placeringsstrategi överträffat alla andra marknader och strategier med undantag för Japan säger Credit Suisse. I euroområdet, Storbritannien och USA har utdelningsindexen överträffat generalindexen med 3,8 procent, 5,6 procent och 3,1 procent respektive.

Utdelande företag i Europa

Den ETF som fokuserar på att investera i utdelande företag i Europa, First Trust STOXX European Select Dividend Index Fund (NYSEArca: FDD) har under 2014 stigit med 6,4 procent, medan den bredare börshandlade fonden som investerar i eurozonen, iShares MSCI EMU ETF (NYSEArca: EZU), backade med 0,2 procent. FDD har en direktavkastning motsvarande 4,23 procent.

Credit Suisse analytiker lutar mer mot en strategi som omfattar att investera i europeiska företag som lämnar utdelning när den europeiska centralbankens penningpolitik håller räntorna låga, vilket i sin tur bidrar till att utdelande företag blir mer attraktiva för de investerare som söker en stadig inkomst.

Credit Suisse pekar på sex faktorer som skulle kunna stödja de utdelande företagens aktier i framtiden.

  1. Den låga alternativavkastningen
  2. De kvantitativa lättnaderna
  3. Rimliga värderingar för företagen
  4. Stigande inflöden till fonder som investerar i företag som lämnar hög utdelning
  5. En stark resultatutveckling
  6. En högre sannolikhet för att europeiska företag kommer att börja fördela större delar av sin vinst som utdelning än vad de amerikanska företagen gör.

Flera företag, till exempel General Motors (NYSE: GM) och 21s Century Fox (NasdaqGS: FOXA), har nyligen höjt utdelningen. Utdelningsaktierna har under januari stigit med i genomsnitt tio (10) procent. Howard Silverblatt, senior indexanalytiker på S & P Dow Jones Index, påpekade också att februari är normalt den största månaden för utdelningshöjningar och att bankerna normalt brukar tillkännage förändringar i fråga om sina utdelningar under mars månad.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.