Följ oss

Nyheter

Varför guld och silver ETFer fokuserar på terminer

Publicerad

den

Varför guld och silver ETFer fokuserar på terminer

I januari bytte ProShares benchmark index för sina silver och guld ETFer. De kom att spåra terminsbaserade index istället för som tidigare fysiska index. Detta markerar första gången inverterade ETFer och börshandlade fonder med hävstång använder terminsbaserade index som underliggande index.

Ändringen till terminsbaserade index ger dessa börshandlade fonder möjlighet att ersätta de höga kostnaderna för att använda forwards med en mer kostnadseffektiv modell med hjälp av terminsavtal.

Kortfattad sammanfattning

Eftersom det produktlandskapet för börshandlade fonder fortsätter att utvecklas, har den största leverantören av inverterade ETFer och börshandlade fonder med hävstång startat en annan modell av indexering.

ProShares guld och silver ETFer (AGQ, ZSL, UGL och GLL) ändrar sina riktmärken från LBMA (London Bullion Market Association) silver och guld auktionspriser till Bloomberg Commodity Subindexes. Så, hur kom vi hit? Ett antal faktorer drev ProShares för att förändra hur företaget får exponering för sina silver- och guld-ETF, men förståelse av guld- och silverhandeln (ETP) -landskapet är en viktig utgångspunkt.

BullionVault

Prissättning av för fysisk guld och silver

Bland de 60 miljarder dollar som är placerat i silver och guld ETPer, är cirka 98 procent av tillgångarna i fonder som innehåller fysiska råvaror. Detta inkluderar de välkända SPDR Gold Shares ETF (NYSEArca: GLD) och iShares Silver Trust ETF (NYSEArca: SLV). Fonder som håller och handlar i fysiska råvaror benchmarkas vanligen till ett ”spot” -pris, vilket för silver och guld är LBMA-spotpriset. Spotpriset är helt enkelt det pris som en vara kan levereras på just nu.

Guld- och silver-ETP-enheter som utnyttjar hävstång återbalanseras i enlighet med deras dagliga mål använder emellertid derivat för att erhålla exponering istället för att handla i fysiska produkter. De flesta inverterade ETFer och börshandlade fonder med hävstång när det gäller silver- och guld-ETP har historiskt fått sin exponering genom OTC-kontrakt mellan enskilda institutioner. Finansieringskostnaderna från framåt kan dock vara betydande och det finns handelsavgifter för framtida motparter att delta i London-auktionerna.

Lägre kostnader

Flytten till terminsbaserade index ger möjlighet att ersätta de höga kostnaderna för att använda forwards med en mer kostnadseffektiv modell med hjälp av terminsavtal. Detta kan också förbättra fondspårningen. Dessutom sker clearingen av terminer centralt, till skillnad från forwards.

När det gäller förbättrad operativ effektivitet kan övergångsmetodens handelsscheman anpassas till amerikanska marknader. LBMA-semesterplaner matchar inte de amerikanska marknaderna, vilket kan orsaka avbrott i utvecklingen. Det kan också förhindra att ProShares återbalanseras på dagar där amerikanska marknader är öppna men Londons marknader är stängda.

Marknadstransparens

Framtidsbaserade index ger också större insyn än att använda forwards. COMEX-terminsmarknaden erbjuder nästan 24-timmars handel genom clearinghus och starkt standardiserade kontrakt med djup likviditet. Dessutom har LBMA-auktionerna upplevt störningar i det förflutna, och den amerikanska regelverksstrukturen som är associerad med COMEX säkerställer stark integritet på marknaden.

ProShares valde en ledande indexleverantör av råvaror i Bloomberg, som erbjuder en rad index, inklusive olja, naturgas, jordbruk, silver och guld. ProShares-serien av inverterade ETFer och börshandlade fonder med hävstång i råolja och naturgas-ETF, med över 500 miljoner dollar i förvaltade tillgångar, använder redan Bloomberg Commodity Subindexes. Denna övergång av silver- och guldfonderna till Bloomberg-indexen kommer att skapa konsistens över resten av ProShares råvarupaket.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XDW0 ETF köper aktier i energiföretag på de utvecklade marknaderna över hela världen

Publicerad

den

Xtrackers MSCI World Energy UCITS ETF 1C (XDW0 ETF) investerar i aktier med fokus på Energy, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Xtrackers MSCI World Energy UCITS ETF 1C (XDW0 ETF) investerar i aktier med fokus på Energy, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). Xtrackers MSCI World Energy UCITS ETF 1C är en mycket stor ETF med tillgångar på 1 521 miljoner euro under förvaltning. XDW0 ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI World Energy-index spårar energisektorn på de utvecklade marknaderna över hela världen (GICS-sektorklassificering).

Indexbeskrivning

Aktierna är emitterade av företag inom energisektorn. Ett företags viktning i indexet beror på dess relativa storlek baserat på det kombinerade värdet av ett företags lättillgängliga aktier jämfört med andra företag. Indexet syftar till att representera 85 % av de lättillgängliga aktierna i energisektorn i utvecklade länder.

Indexet är beräknat på totalavkastningsnetto, vilket innebär att all utdelning och utdelning från bolagen återinvesteras i aktierna efter skatt. Indexet ses över och ombalanseras minst kvartalsvis.

Handla XDW0 ETF

Xtrackers MSCI World Energy UCITS ETF 1C (XDW0 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURXDW0
Stuttgart Stock ExchangeEURXDW0
Borsa ItalianaEURXDW0
London Stock ExchangeUSDXDW0
XETRAEURXDW0

Största innehav

ISINNamnVikt %LandSektor
US30231G1022EXXON ORD15.36%United StatesIntegrated Oil & Gas
US1667641005CHEVRON TEXACO ORD11.66%United StatesIntegrated Oil & Gas
GB00BP6MXD84SHELL PLC ORD7.65%NetherlandsIntegrated Oil & Gas
FR0000120271TOTALENERGIES SE ORD5.02%FranceIntegrated Oil & Gas
US20825C1045CONOCOPHILLIPS ORD4.82%United StatesOil & Gas Exploration & Production
GB0007980591BP ORD3.66%United KingdomIntegrated Oil & Gas
CA29250N1050ENBRIDGE ORD3.59%CanadaOil & Gas Storage & Transportation
US26875P1012EOG RESOURCES ORD2.49%United StatesOil & Gas Exploration & Production
CA1363851017CDN NATURAL RESOURCE ORD2.44%CanadaOil & Gas Exploration & Production
US6745991058OCCIDENTAL U ORD2.43%United StatesIntegrated Oil & Gas
CA87807B1076TC ENERGY CORP ORD2.17%CanadaOil & Gas Storage & Transportation
US7237871071PIONEER NATIONAL RESOURCE ORD2.06%United StatesOil & Gas Exploration & Production
AN8068571086SCHLUMBERGER ORD2.06%United StatesOil & Gas Equipment & Services
US56585A1025MARATHON PETROLEUM ORD2.02%United StatesOil & Gas Refining & Marketing
CA8672241079SUNCOR ENERGY ORD1.84%CanadaIntegrated Oil & Gas

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

FDIU ETF investerar i Internetföretag från hela världen

Publicerad

den

First Trust Dow Jones International Internet UCITS ETF Acc (FDIU ETF) eftersträvar investeringsresultat som i allmänhet, före avgifter och utgifter, motsvarar de för ett aktieindex som kallas Dow Jones International Internet Index.

First Trust Dow Jones International Internet UCITS ETF Acc (FDIU ETF) eftersträvar investeringsresultat som i allmänhet, före avgifter och utgifter, motsvarar de för ett aktieindex som kallas Dow Jones International Internet Index.

För att uppnå sitt investeringsmål är investeringspolicyn för denna fond att investera minst 90 % av dess nettotillgångar i en portfölj av aktievärdepapper som består av aktier i indexet eller i depåbevis som kan inkludera amerikanska depåbevis. (”ADRs”), Global Depositary Receipts (”GDRs) eller European Depositary Receipts (”EDRs”) som representerar värdepapper i indexet där direktinvestering i ett värdepapper som ingår i indexet inte är möjlig.

Beskrivning av First Trust Dow Jones International Internet UCITS ETF Acc

First Trust Dow Jones International Internet UCITS ETF Acc investerar i aktier med fokus på Technology, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). First Trust Dow Jones International Internet UCITS ETF Acc är en mycket liten ETF med 4 miljoner GBP-tillgångar under förvaltning. FDIU ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Dow Jones International Internet Index spårar företag över hela världen vars huvudsakliga verksamhet är inom internetrelaterade sektorer.

Handla FDIU ETF

First Trust Dow Jones International Internet UCITS ETF Acc (FDIU ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURFDNI
London Stock ExchangeGBXFDNI
London Stock ExchangeUSDFDIU
SIX Swiss ExchangeCHFFTSZ

Största innehav

VärdepapperVikt %
Alibaba Group Holding Limited (ADR)10.11%
Meituan (Class B)10.03%
Tencent Holdings Limited9.81%
JD.com, Inc. (ADR)7.46%
Prosus N.V.6.15%
Adyen NV5.06%
Baidu, Inc. (ADR)4.79%
Shopify Inc. (Class A)4.64%
NetEase, Inc. (ADR)3.89%
Naspers Limited (Class N)3.51%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

WIAU ETF ger exponering mot fallna änglar från hela världen

Publicerad

den

iShares Fallen Angels High Yield Corporate Bond UCITS ETF USD (Acc) (WIAU ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

iShares Fallen Angels High Yield Corporate Bond UCITS ETF USD (Acc) (WIAU ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:en innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Sub Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Fallen Angels High Yield Corporate Bond UCITS ETF USD (Acc) har tillgångar på 86 miljoner GBP under förvaltning. WIAU ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Varför WIAU?

Diversifierad exponering mot en undergrupp av högavkastande företagsobligationer som har nedgraderats från investment grade

Investeringar i företagsobligationer inom alla sektorer, inklusive industrier, allmännyttiga företag och finansiella företag

Utvecklad marknadsexponering med hög avkastning

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av högavkastande företagsobligationer från emittenter på utvecklade marknader, som har nedgraderats till sub-investment grade någon gång i sin handelshistoria.

Investeringsstrategi

Bloomberg Global Corporate ex EM Fallen Angels 3% Capped-index följer globalt utvecklade högavkastande företagsobligationer som har nedgraderats från investment grade.

Handla WIAU ETF

iShares Fallen Angels High Yield Corporate Bond UCITS ETF USD (Acc) (WIAU ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsTrade CurrencyTicker
gettexEUR2B7X
London Stock ExchangeUSDWIAU

Största innehav

EmittentVikt (%)
VODAFONE GROUP PLC3.04
SPRINT CAPITAL CORPORATION3.04
WESTERN MIDSTREAM OPERATING LP3.03
UNICREDIT SPA2.79
APACHE CORPORATION2.56
AUTOSTRADE PER LITALIA SPA2.54
OCCIDENTAL PETROLEUM CORPORATION2.49
FIRSTENERGY CORPORATION2.40
SERVICE PROPERTIES TRUST2.29
INTESA SANPAOLO SPA2.17

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära