Följ oss

Nyheter

Valour, SEBA Bank och MVIS gör SEBA VALOUR Metaverse Index tillgängligt för handel OTC

Publicerad

den

Valour Inc, ett teknikföretag som överbryggar gapet mellan traditionella kapitalmarknader och decentraliserad finans, tillkännagav i veckan att SEBA VALOUR Metaverse Index (SVMETA) är tillgängligt för handel OTC.

Valour Inc, ett teknikföretag som överbryggar gapet mellan traditionella kapitalmarknader och decentraliserad finans, tillkännagav i veckan att SEBA VALOUR Metaverse Index (SVMETA) är tillgängligt för handel OTC.

Valour samarbetade med SEBA Bank och MVIS för att lansera ett investerarbart index för tokenbyggande för Metaverse, SVMETA. SVMETA-indexet (ISIN DE000SL0F989) är ett investeringsbart index för token-byggande för Metaverse som ger exponering för kryptotillgångar relaterade till spel, underhållning och sociala interaktioner inom den virtuella och augmented reality-världen. SVMETA beståndsdelar är proportionella mot deras börsvärden. Valet av beståndsdelar följs upp löpande. SEBA VALOUR Metaverse Index räknar för närvarande 3 komponenter. Den fullständiga listan över komponenterna med respektive vikt (senast stängning) finns nedan.

Komponentvikt Sandbox 41,83 % Decentraland 39,09 % Enjin Coin 19,08 %

”Vi är glada över att kunna meddela den andra fasen av vårt Metaverse Index – lanseringen av OTC-handel”, säger Tommy Fransson, VD på Valour Asset Mangagment. ”Med detta ger vi investerare möjlighet att få exponering mot indexet bestående av Enjin, Decentraland och Sandbox. Vi kommer att fortsätta att driva produktutveckling och stödja kundernas efterfrågan genom att överbrygga klyftan mellan traditionella kapitalmarknader och investeringar i digitala tillgångar.”

SVMETA är ett regelbaserat index som täcker CCCAGG-prissättningen och beräknas i USD som ett prisindex. Indexet ses över månadsvis. Detaljerad information om indexet, inklusive metodinformation och indexdata, finns tillgänglig här. Med den senaste utvecklingen går Valour ytterligare framåt i sitt uppdrag att integrera den nya digitala ekonomins grundläggande tillgångar i äldre finansiella institutioner. Valour erbjuder 27 unika ETP:er baserade på 8 av de högst presterande DeFi-tokenerna. Dessa ETP:er inkluderar Bitcoin Zero och Ethereum Zero, de enda syntetiska krypto-ETP:erna med noll avgift som för närvarande handlas i Europa.

Om Valour

Valour Inc. är ett teknikföretag som överbryggar klyftan mellan traditionella kapitalmarknader och decentraliserad finansiering. Vårt uppdrag är att utöka investerarnas tillgång till branschledande decentraliserade teknologier som vi tror ligger i hjärtat av framtidens finans. På uppdrag av våra aktieägare och investerare identifierar vi möjligheter och innovationsområden, och bygger och investerar i ny teknik och satsningar för att tillhandahålla pålitlig, diversifierad exponering över det decentraliserade finansekosystemet.

Om SEBA Bank

SEBA Bank, som grundades i april 2018 och har sitt huvudkontor i Zug, är en pionjär inom finansbranschen och är den enda globala smarta banken som tillhandahåller en helt universell uppsättning reglerade banktjänster i den framväxande digitala ekonomin. I augusti 2019 fick SEBA Bank en schweizisk bank- och värdepappershandlarlicens, och i september 2021 CISA-licensen – första gången en välrenommerad tillsynsmyndighet som FINMA har beviljat sådana licenser till en leverantör av finansiella tjänster med en kärnkapacitet inom digitala tillgångar . I februari 2022 säkrade SEBA Bank tillståndet för finansiella tjänster från Abu Dhabi Global Market och öppnade ett kontor i Abu Dhabi.

Det breda, vertikalt integrerade spektrumet av tjänster i kombination med de högsta säkerhetsstandarderna gör SEBA Banks värdeerbjudande unikt – det är därför Banque de France valde SEBA Bank för att testa integrationen av Central Bank Digital Currency (CBDC). CVVC Global Report, LGT Bank inledde ett samarbete och CB Insights utnämner SEBA Bank två år i rad till topp 50 företag inom blockkedjeekosystemet. Aite Group belönade SEBA Bank med deras 2021 Digital Wealth Management Impact Innovation Award i kategorin ”Digital Startup of the Year”, 2022 vann SEBA Bank WealthBriefing Swiss EAM Award for Excellence in Digital Assets Offering or Service, och LinkedIn-listan SEBA Bank som en av de bästa startups 2021 i Schweiz.

Om MarketVector Index

MarketVector Indexes GmbH (MVIS®) utvecklar, övervakar och marknadsför MVIS®-indexen, ett fokuserat urval av rent spel- och investeringsbara index. Införandet av MVIS®-index har utökat VanEcks framgångsrika varumärke från börshandlade produkter till index, och den nuvarande portföljen av MarketVector-index återspeglar företagets djupa expertis när det gäller tillväxtmarknader, hårda tillgångar, räntebärande och speciella tillgångsklasser. För närvarande investeras cirka 33,60 miljarder USD i förvaltat kapital i finansiella produkter baserade på MVIS®-index. MarketVector Indexes är ett VanEck®-företag.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

EMQQ Global ser investerarmöjligheter när Indien flyttar till mitten av världen

Publicerad

den

EMQQs Globals grundare och investeringschef Kevin Carter anslöt sig nyligen till Steve Darling från Proactive för att diskutera deras nya rapport om Indien, som han beskriver som den "perfekta tillväxtmarknaden vid perfekt tidpunkt." EMQQ Global ser investerarmöjligheter när Indien flyttar till mitten av världen.

EMQQs Globals grundare och investeringschef Kevin Carter anslöt sig nyligen till Steve Darling från Proactive för att diskutera deras nya rapport om Indien, som han beskriver som den ”perfekta tillväxtmarknaden vid perfekt tidpunkt.” EMQQ Global ser investerarmöjligheter när Indien flyttar till mitten av världen.

Rapporten fördjupar sig i Indiens ekonomiska tillväxt och gör jämförelser med Kinas tillväxtbana, och lyfter fram flera nyckelfaktorer som gör Indien till en attraktiv investeringsdestination. Ett utmärkande drag i Indien är dess väletablerade hemodlade teknologisektor, som går tillbaka flera decennier. Företag som Tata Computer Systems (grundat 1968) och Infosys (NASDAQ: INFY) (grundat 1981) har legat i framkant av denna tekniska utveckling.

Dessutom producerar Indien årligen världens största antal utexaminerade datavetenskapstekniker, och landets indiska tekniska institut, med 23 platser, tar konsekvent ut ett betydande antal utexaminerade datavetenskaper. Carter betonade också betydelsen av ”The Indian Stack”, en term som används för att beskriva Indiens ”Digital Public Infrastructure”.

Från och med 2010 har Indien systematiskt utvecklat viktiga offentliga teknikplattformar som har möjliggjort snabb digitalisering. En viktig milstolpe var introduktionen av Unified Payments Interface 2016, som sedan dess har drivit på en betydande tillväxt av mobila betalningar i Indien, som har upplevt en 40-faldig ökning de senaste fem åren. Denna robusta och välplanerade digitala offentliga infrastruktur skiljer Indien från varandra och positionerar det för varaktiga tekniska framsteg. I grund och botten gör Indiens unika kombination av faktorer, inklusive en väletablerad tekniksektor, en högutbildad arbetskraft och en visionär digital infrastruktur, det till en övertygande framväxande marknad som investerare i allt högre grad vänder sig till. Denna omfattande rapport ger värdefulla insikter i Indiens tillväxthistoria och dess potential att följa i fotspåren av Kinas anmärkningsvärda ekonomiska uppgång.

Handla EMQQ

EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetfs European Green Deal UCITS ETF når förvaltad volym på 52 MUSD

Publicerad

den

HANetf har meddelat att deras European Green Deal UCITS ETF (ticker: ASWA) har nått ett AUM 52 miljoner USD (49,9 miljoner euro) i tillgångar inom två månader efter att den lanserades.

HANetf har meddelat att deras European Green Deal UCITS ETF (ticker: ASWA) har nått ett AUM 52 miljoner USD (49,9 miljoner euro) i tillgångar inom två månader efter att den lanserades.

ASWA, som lanserades i samarbete med Societe Generale i juli, strävar efter att ge exponering för de företag som borde dra nytta av European Green Deal – en milstolpe ekonomisk strategi som lagts fram av Europeiska kommissionen som syftar till att minska växthusgaserna med 55 procent till 2030 och Europa till världens första koldioxidneutrala kontinent år 2050.

Planen kräver mobilisering av 1 biljon euro i hållbara investeringar under det kommande decenniet – något EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyden beskrev i ett tal denna månad, där hon förespråkade ”ekonomisk realism” snarare än ”enbart reglering”.

Von der Leyden gjorde också klart att nästa steg av Green Deal kommer att behöva fokusera på industripolitik, nämligen genom en serie ”Clean Transition Dialogues” med industrin.

Utöver att göra Europa till den första klimatneutrala kontinenten i världen, förväntas avtalet skapa nya möjligheter för innovation, investeringar och jobb. Dessutom har alla 27 EU-medlemsstater förbundit sig till avtalet. ASWA är den enda tillgängliga ETF globalt som fokuserar på European Green Deal.

European Green Deal UCITS ETF riktar sig till aktier, valda av Societe Generales forskningsavdelning, från fyra nyckelsektorer som kan dra nytta av detta avtal:

  • Ren energi: EU har satt upp ett mål på 45 procent för produktion av förnybar energi till 2030 (upp från 22 procent 2021), vilket kräver betydande investeringar.
  • Hållbar mobilitet: 90 procents minskning av transportrelaterade utsläpp till 2050 behövs, med investeringar i järnväg, vätgas, elfordon och biobränslenyckel.
  • Bygg och renovering: EU-kommissionen vill fördubbla den nuvarande renoveringstakten för offentliga och privata byggnader, vilket förbättrar energieffektiviteten.
  • Cirkulär ekonomi: Potential för återvinnings- och avfallshanteringsföretag att dra nytta av det 70-procentiga avfallsåtervinningsmålet som fastställts av EU till 2030 (upp från 55 procent för närvarande).

Hector McNeil, grundare och co-VD för HANetf, kommenterar: ”Vi är glada över att se European Green Deal UCITS ETF (ASWA) nå 52 miljoner USD AUM på så kort tid. Den europeiska gröna avtalet kommer att förändra Europa under det kommande decenniet och kommer att kräva betydande investeringar. Med detta förväntar vi oss en betydande tillväxt bland de företag som är centrala för energiomställningen.

”ASWA är väl placerad för att fånga denna tillväxt och följa SGI European Green Deal ESG Screened NTR Index med aktier som valts ut av Societe Generales expertforskarteam. ASWA är en av många ETF:er som erbjuds på HANetfs differentierade plattform som gör det möjligt för investerare att investera i koldioxidminskning och hållbara sektorer.”

Handla ASWA ETF

HANetf European Green Deal UCITS ETF Acc (ASWA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

JGNR ETF satsar på gröna hållbara obligationer från hela världen

Publicerad

den

JPMorgan Green Social Sustainable Bond UCITS ETF USD (acc) (JGNR ETF) investerar i en blandning av obligationstyper (främst stats- och företagsobligationer) med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har både investment grade och sub investment grade rating. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

JPMorgan Green Social Sustainable Bond UCITS ETF USD (acc) (JGNR ETF) investerar i en blandning av obligationstyper (främst stats- och företagsobligationer) med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har både investment grade och sub investment grade rating. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,32 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). JPMorgan Green Social Sustainable Bond UCITS ETF USD (acc) är en liten ETF med tillgångar på 23 miljoner euro under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Delfondens mål är att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger jämförelseindexet genom att främst investera i obligationer där intäkterna riktas till projekt och aktiviteter som bidrar till en mer hållbar och inkluderande ekonomi.

Möjlighet

En betydande omprissättning av ränteintäkter i år gör att det enligt vår uppfattning finns attraktiva möjligheter inom räntesektorerna.

Obligationsmarknaden ”Användning av intäkter” har växt exponentiellt under de senaste 6 åren och tillägget av sociala obligationer/hållbarhetsobligationer ökar diversifieringen.

Portfölj

Ett hållbart investeringsmål, underbyggt av ett robust ramverk för riskhantering och styrning i linje med SFDR artikel 9.

Aktiv förvaltning för att generera alfa, med begränsad exponering utanför benchmark för hög avkastning, inom helt transparent ETF-omslag.

Eget ramverk för hållbar emission, stödd av traditionell grundläggande, kvantitativ och teknisk forskning.

Resultat

Diversifierad ETF-portfölj, investerad över investment grade och högavkastande krediter, såväl som stater och övernationella organisationer.

100 %* av portföljen i hållbara investeringar enligt EU MIFID, med varje obligation kopplad till en hållbar verksamhet**

Investeringsstrategi

JPMorgan Green Social Sustainable Bond UCITS ETF USD (acc) är en aktivt förvaltad ETF.

ETF:n investerar i gröna obligationer utgivna av regeringar, överstatliga organisationer och företag från hela världen. Alla löptider är representerade. ETF:n täcker både investment grade och sub-investment grade obligationer.

Handla JGNR ETF

JPMorgan Green Social Sustainable Bond UCITS ETF USD (acc) (JGNR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURJGNR
Borsa ItalianaEURJGRN
London Stock ExchangeGBPJGNR
London Stock ExchangeUSDJGRN
SIX Swiss ExchangeUSDJGRN
XETRAEURJGNR

Största innehav

NamnISINTillgångsslagLandVikt %
BUNDESREPUB. 0% 08/15/31/EUR/DE0001030732Govt – BondGermany9,56%
Cash and Cash EquivalentCashUnited States3,85%
EUROPEAN UNIO 0% 07/04/29/EUR/EU000A3KRJQ6Govt – European MTN3,52%
JPN BANK FOR I 1.625% 01/20/27US471048CP14Govt – Global BondJapan3,02%
AFRICAN DE 2.25% 09/14/29/EUR/XS2532472235Corp – European MTN2,70%
BANK OF AMERICA C V/R 10/22/25US06051GHW24Corp – Medium Term NoteUnited States2,26%
GREENKO SOLAR M 5.95% 07/29/26USV3855GAB69Corp – Euro-DollarIndia1,92%
KFW 0.01% 05/05/27/EUR/XS1999841445Corp – European MTNGermany1,85%
DEVELOPMEN 0.01% 09/09/25/EUR/XS2382951148Govt – European MTNJapan1,77%
CAISSE D’AMORT 2.125% 01/26/32US12802D2H82Govt – Debt Private PlacementFrance1,68%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära