Följ oss

Nyheter

Valour noterar Terra och Avalanche lågpris-ETPer på Frankfurtbörsen

Publicerad

den

Valour tillkännagav idag att företaget har listat två av sina lågpris-ETPer som spårar priset på de digitala tillgångarna, Valor Terra (LUNA) och Avalanche (AVAX) på Boerse Frankfurt Zertifikate AG.

Valour tillkännagav idag att företaget har listat två av sina lågpris-ETPer som spårar priset på de digitala tillgångarna, Valour Terra (LUNA) och Valour Avalanche (AVAX) på Boerse Frankfurt Zertifikate AG.

Valours ETPer spårar priset på digitala tillgångar exakt och erbjuder ett kostnadseffektivt, enkelt och säkert sätt för privata och institutionella investerare att få tillgång till fördelarna med att investera i den växande världen av digitala tillgångar. Terra och Avalanche ETPer går med i Valours Bitcoin Zero och Ethereum Zero tillsammans med Valour Uniswap ETP, Valor ETP, Valour Polkadot ETP och Valour Solana ETP på Boerse Frankfurt Zertifikate AG.

”Vi har sett en otrolig efterfrågan på reglerade, börshandlade investeringsinstrument kopplade till digitala tillgångar utöver bara Bitcoin, och listning av Valours Terra och och Avalanche ETP på Frankfurtbörsen är ett viktigt steg i DeFi Technologies uppdrag att göra det möjligt för miljontals investerare att delta i omvandlingen av världens finansiella infrastruktur”, säger Russell Starr, VD för DeFi Technologies. ”Men att tillhandahålla tillgång löser bara en utmaning för investerare. Det är därför vi går ett steg längre för att strukturera våra produkter till lägsta möjliga kostnad, vilket gör det möjligt för investerare att maximera fördelarna med att få tillgång till dessa framväxande tillgångsklasser.”

Valour Terra ETP spårar prestandan för LUNA, den ursprungliga symbolen för Terra-protokollet, ett ledande decentraliserat och öppen källkod för offentligt blockchain-protokoll för algoritmiska stabila mynt. LUNA är bland de tio bästa kryptovalutorna i världen efter börsvärde, för närvarande på 33,2 miljarder USD.

Valour Avalanche (AVAX) ETP spårar prestandan för AVAX, det infödda symbolet för Avalanche-plattformen. Avalanche är en öppen, programmerbar smart kontraktsplattform för decentraliserade applikationer som syftar till att konkurrera med Ethereum på grund av dess höga hastighet. AVAX är bland de femton bästa kryptovalutorna i världen efter börsvärde, för närvarande på 22,7 miljarder USD.

”Efter vår senaste framgång med Terra och Luna i Sverige listar vi dem nu även i Tyskland”, säger Tommy Fransson, VD för Valour. ”Med dessa noteringar erbjuder vi nu tyska investerare hela vår svit av nuvarande ETPer.”

Valor erbjuder helt säkrade digitala tillgångshandlade produkter på flera europeiska börser med låga till noll förvaltningsavgifter. Valours Uniswap (UNI) ETP är världens första och enda, med Cardano (ADA), Polkadot (DOT) och Solana (SOL) ETPer de första i sitt slag i Norden. Valours Bitcoin Zero och Ethereum Zero är fortfarande den första och enda fullt säkrade, passiva investeringsprodukten för Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) som är helt avgiftsfria, med konkurrenter som tar ut upp till 2,5 % i förvaltningsavgifter.

Handla Valour Terra (LUNA)

Valour Terra (LUNA) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på Frankfurtbörsen, Boerse Frankfurt Zertifikate AG.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla Valour Avalanche (AVAX)

Valour Avalanche (AVAX) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på Frankfurtbörsen, Boerse Frankfurt Zertifikate AG.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Global X ETFs tillkännager lansering av fyra Kina-relaterade fonder på London Stock Exchange

Publicerad

den

Global X ETFs, den New York-baserade leverantören av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av fyra Kina-relaterade fonder på London Stock Exchange: The Global X China Electric Vehicle and Battery UCITS ETF (CAUT), Global X China Clean Energy UCITS ETF (CCLN), Global X China Cloud Computing UCITS ETF (CCLD) och Global X China Biotech UCITS ETF (CBI0).

Global X ETFs, den New York-baserade leverantören av börshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av fyra Kina-relaterade fonder på London Stock Exchange: Global X China Electric Vehicle and Battery UCITS ETF (CAUT), Global X China Clean Energy UCITS ETF (CCLN), Global X China Cloud Computing UCITS ETF (CCLD) och Global X China Biotech UCITS ETF (CBI0).

KortnamnISINProduktamnBörs
CAUTIE00094FRAA6Global X China Electric Vehicle and Battery UCITS ETFLSE
CCLNIE000TMA7T63Global X China Clean Energy UCITS ETFLSE
CCLDIE000HU1UG00Global X China Cloud Computing UCITS ETFLSE
CBIOIE0004LIBFM2Global X China Biotech UCITS ETFLSE

Efter flera år av strikta ”noll-Covid”-åtgärder borde Kinas senaste ekonomiska återöppning bidra till att öka landets tillväxtutsikter inom en mängd olika sektorer. Kina spelar en allt viktigare roll inom områden som cloud computing och bioteknik, och med stöd av starkt statligt stöd mognar båda snabbt från spädbarnsstadiet till ledande globala positioner. Till exempel förväntas Kinas hälsovårdssektor vara värd 2,4 biljoner dollar år 2030.[i] Kina leder också vägen när det gäller ren teknik och övergången till förnybara energikällor. Den kinesiska elfordonsmarknaden förväntas nå 10 miljoner enheter per år så snart som 2025.[ii] Investerare som söker starka långsiktiga globala tillväxtutsikter kan överväga att öka sin exponering mot strukturellt välpositionerade kinesiska sektorer.

”Den kinesiska regeringen har flyttat investeringsfokus mot teknik och hållbarhet, vilket skapar viktiga möjligheter för investerare efter den senaste ekonomiska återöppningen”, säger Rob Oliver, chef för affärsutveckling, Europa. ”Jag är stolt över att Global X lanserar dessa viktiga Kina-relaterade fonder på London Stock Exchange och ger europeiska investerare tillgång till några av landets mest lovande tillväxtsektorer.”

Dessa fyra fonder har en kostnadskvot på 0,68 procent. Samtliga dessa börshandlade fonder finns sedan i januari 2022 att handlas på Xetra i Tyskland där de är prissatta i euro.

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetfs medgrundare om användningen av shariaackreditering

Publicerad

den

HANetfs medgrundare och co-VD Hector McNeil besöker Proactives studio i London för att prata med Thomas Warner om användningen av shariaackreditering på ETF-marknaden och utanför. McNeil lyfter fram överlappningen mellan några av kraven för sharia- och ESG-ackreditering och undersöker vad det hela innebär för investerare.

HANetfs medgrundare och co-VD Hector McNeil besöker Proactives studio i London för att prata med Thomas Warner om användningen av shariaackreditering på ETF-marknaden och utanför. McNeil lyfter fram överlappningen mellan några av kraven för sharia- och ESG-ackreditering och undersöker vad det hela innebär för investerare.

Handla ASWE ETF

HANetf Almalia Sanlam Active Shariah Global Equity UCITS ETF (ASWE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Amundi stänger tre europeiska fonder på grund av låg efterfrågan

Publicerad

den

Amundi stänger tre europeiska fonder som spårar europeiska aktier, inklusive multifaktor- och vetenskapliga betastrategier bland låga tillgångar under förvaltning (AUM).

Amundi stänger tre europeiska fonder som spårar europeiska aktier, inklusive multifaktor- och vetenskapliga betastrategier bland låga tillgångar under förvaltning (AUM).

Amundi MSCI Europe Ex UK UCTS ETF (AEKK) kommer att avnoteras från Londonbörsen den 20 april innan den likvideras en vecka senare.

Samtidigt kommer Amundi Europe Equity Multi Smart Allocation Scientific Beta UCITS ETF (SMRE) och Amundi iStoxx Europe Multi-Factor Market Neutral UCITS ETF (MKTN) att avnoteras från Deutsche Boerse och Borsa Italiana samma datum.

MKTN, som har 9,2 miljoner euro i AUM, kommer också att avnoteras från Euronext Paris.

”Med tanke på ETFernas små tillgångar och det faktum att styrelsen inte förutsåg ökat investerarintresse och kommersiella utsikter inom en snar framtid, beslutade styrelsen att likvidera ETFerna”, sa Amundi till aktieägarna i ett marknadsmeddelande.

För närvarande har AEKK tillgångar på 5,8 miljoner euro medan SMRE har 4,9 miljoner euro.

Amundi har gjort en rad förändringar i sitt ETF-sortiment de senaste månaderna då man ser ut att effektivisera sitt produktutbud efter förvärvet av Lyxor i januari förra året.

Den franska kapitalförvaltaren har slagit samman flera ETFer eftersom den ser ut att dra nytta av större stordriftsfördelar i sitt försök att skärpa greppet som Europas näst största ETF-emittent.

Dessutom har Europas största kapitalförvaltare börjat placera ETFer i Irland i ett försök att dra fördel av ett förmånligt skatteavtal i USA.

Förutom att lansera ett nytt fondsortiment med hemvist i Irland i maj förra året, planerar Amundi att duplicera sex befintliga ETFer i Dublin och uteslöt inte möjligheten att slå samman ETFer med säte i Luxemburg till Irland i framtiden.

Fortsätt läsa

Populära