Följ oss

Nyheter

Valour lanserar Terra- och Avalanche börshandlade produkter på Nordic Growth Market

Publicerad

den

Valour fortsätter att utöka sitt produktsortiment då de fått godkännande från Nordic Growth Market (NGM) att lista nya ETPer, Valour Terra (LUNA) SEK och Valour Avalanche (AVAX) SEK. Formellt sett skedde Valours lansering av Terra- och Avalanche börshandlade produkter på Nordic Growth Market redan förra veckan.

Valour fortsätter att utöka sitt produktsortiment då de fått godkännande från Nordic Growth Market (NGM) att lista nya ETPer, Valour Terra (LUNA) SEK och Valour Avalanche (AVAX) SEK. Formellt sett skedde Valours lansering av Terra– och Avalanche börshandlade produkter på Nordic Growth Market redan förra veckan.

Dessa nya ETPer, som är de första i sitt slag i Norden, kommer att göra det möjligt för Valour att fortsätta sitt uppdrag att slå samman traditionell bankverksamhet och framväxande teknologier för att möjliggöra för både privata och institutionella investerare att få exponering mot de inhemska symbolerna från Terra- och Avalanche-nätverken genom deras bank eller mäklare. Produkterna kommer initialt att erbjudas på NGM-börsen med andra börser inom kort och noteringsdatum kommer att meddelas i sinom tid.

Tommy Fransson, VD för Valour sa: ”Valours lansering av de eftertraktade Terra och Avalanche-produkterna är särskilt spännande eftersom vi är den första emittenten i Norden som erbjuder dem till privatkunder och institutionella kunder. Vi är övertygade om att de kommer att följa våra tidigare framgångar med Uniswap, Solana, Cardano, Polkadot, Ethereum och Bitcoin. Dessa produkter stärker ytterligare Valours position som en ledande leverantör av digitala tillgångar i Europa.”

Valour Terra (LUNA) ETP (ISIN CH1114178804) spårar utvecklingen för LUNA, den ursprungliga symbolen för Terra-protokollet, ett ledande decentraliserat och öppen källkod för offentligt blockkedjeprotokoll för algoritmiska stabila mynt. Genom att använda en kombination av öppna marknadsarbitrage-incitament och decentraliserad Oracle-röstning, skapar Terra-protokollet stablecoins som konsekvent spårar priset på vilken fiat-valuta som helst och Terra-ekosystemet är ett snabbt växande nätverk av decentraliserade applikationer. LUNA är bland de tio bästa kryptovalutorna i världen efter börsvärde, för närvarande på 22,3 miljarder USD.

Valour Avalanche (AVAX) ETP (ISIN CH1114178788) spårar prestandan för AVAX, den infödda symbolen för Avalanche-plattformen. Avalanche är en öppen, programmerbar smart kontraktsplattform för decentraliserade applikationer som syftar till att konkurrera med Ethereum på grund av dess höga hastighet. Avalanches kärninnovation är att den är sammansatt av tre blockkedjor snarare än den vanliga, vilket möjliggör distribution av uppgifter för att hjälpa till att hålla Avalanche-plattformen smidig samtidigt som decentralisering, säkerhet och skalbarhet uppnås. AVAX är bland de femton bästa kryptovalutorna i världen efter börsvärde, för närvarande på 22,2 miljarder USD.

Valour erbjuder helt säkrade ETPer för digitala tillgångar med låga till noll förvaltningsavgifter, med produktlistor på fyra europeiska börser. Valours befintliga produktsortiment inkluderar Uniswap (UNI), Cardano (ADA), Polkadot (DOT) och Solana (SOL) ETP, samt Valours flaggskepp Bitcoin Zero och Valour Ethereum Zero, den första fullt säkrade, passiva investeringsprodukten med Bitcoin ( BTC) och Ethereum (ETH) som underliggande objekt som är helt avgiftsfria, med konkurrenter som fortfarande tar ut upp till 2,5 % i förvaltningsavgifter.

Handla Valour Terra (LUNA) SEK

Valour Terra (LUNA) SEK är en börshandlad kryptovaluta som handlas på svenska Nordic Growth Market (NGM).

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla Valour Avalanche (AVAX) SEK

Valour Avalanche (AVAX) SEK är en börshandlad kryptovaluta som handlas på svenska Nordic Growth Market (NGM).

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.