Följ oss

Nyheter

U.S News listar de bästa ETFerna

Publicerad

den

U.S News listar de bästa ETFerna

U.S News listar de bästa ETFerna. I USA finns det mer än 1 300 noterade ETF:er. Det stora utbudet innebär att privatinvesterare behöver hjälp att hitta de bästa ETF:erna. U.S News har gjort en unik ETF-genomgång för några utvalda tillgångsklasser. Målsättningen har varit att hitta de bästa ETF:erna för långsiktigt sparande. Läs mer om hur U.S News listar de bästa ETFerna

Tillämpade kriterier och vikt vid undersökningen var:

– Förvaltningsavgift/TER 30%,

Tracking error (skillnad avkastning ETF jämfört med underliggande index) 30%,

– Spread (skillnad köp- och säljkurs) 20% och

– Diversifiering i ETF/index 20%

ETF fonder (Exchange Traded Funds) är en indexfond som handlas på olika börser runt omkring i världen och är tex vanligt inom råvarumarknaden som inom guldbranschen. ETF fonder är noterade på en börs vilket innebär att man kan köpa eller sälja börsen i realtid.

Passiva investeringsprodukter

Passiva investeringsprodukter som ETF:er eller börshandlade fonder syftar till att på olika typer av index som S&P 500. Fördelen är att det är billigare alternativ än traditionella fonder. ETF-fonder är en sektor som växer snabbt och företag som Blackrock satsar hårt på den här marknaden genom sitt varumärke iShares.

Under 2015 har det internationellt varit mycket stor efterfrågan på ETF-fonder som är valutasäkrade. Bland de stora aktörerna i världen med valutasäkrade finansiella ETF-erbjudande finns giganter som WisdomTree, Deutsche Bank och Blackrock Inc. Alla tre planerar att utöka sina valutasäkrade erbjudanden. I en miljö med en stark dollar har säkrade ETFs hittills bättre än sina osäkrade motsvarigheter speciellt i lågränteländer som inom euroområdet, Japan och Storbritannien.

Du hittar också ETF-fonder som härmar hedgefonder. Ett exempel på en sådan fond är IQ Hedge Multi-Strategy Tracker (QAI). Den fonden försöker replikera egenskaperna hos sex hedgefondstrategier. Fonden har en matematisk modell som analyserar hedgefondens prestanda och mönster och identifierar de tillgångar som används av hedgefonderna. Fonden investerar sedan i breda ETF: er  på liknande tillgångsklasser för att få ett liknande utfall. Fördelen för den som investerar i en sådan fond är betydligt lägre kostnader.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.