Följ oss

Nyheter

Tyskland väljer S&P Dow Jones-index för att skapa EU:s klimatövergångsindex

Publicerad

den

världens ledande indexleverantör, meddelade i förra veckan att företaget har valts ut av den tyska federala regeringen för att utveckla ett klimatövergångsindex,

S&P Dow Jones Indices (”S&P DJI”), världens ledande indexleverantör, meddelade i förra veckan att företaget har valts ut av den tyska federala regeringen för att utveckla ett klimatövergångsindex, ett innovativt miljö-, socialt och styrelseform (ESG) )-index som kommer att fungera som prestandamätvärde för fyra av regeringens federala specialpensionsfonder.

S&P DJI samarbetar med den tyska regeringen för att lansera S&P ESG Eurozone 60 Bund-SV Index, ett anpassat index som innehåller minimistandarder för EU: s klimatövergångsriktmärken enligt beskrivning i förordning (EU) 2019/2089 och anpassad till Paris-avtalet.

Anpassar sina pensionsinvesteringar

Detta unika indexsamarbete kommer vid en tidpunkt då den tyska regeringen håller på att genomföra sin klimathandlingsplan för att ta itu med klimatförändringar och uppnå nettoutsläpp. Som en del av landets hållbarhetsmål anpassar den tyska regeringen sina pensionsfondsinvesteringar med sina ansträngningar att begränsa den globala uppvärmningen till högst 1,5 ° C.

”Vi är stolta och hedrade över att vi har valts ut av Tysklands federala regering för att utveckla ett index för sina pensionsfonder, vilket gör det möjligt för dem att mäta och fånga de ekonomiska riskerna i samband med klimatförändringarna, generera handlingsbara insikter, stödja deras mål för en säker finansiell framtid och hjälp med att främja ett mer hållbart samhälle, säger Dan Draper, VD på S&P Dow Jones Indices.

”Denna viktiga milstolpe förstärker S&P DJI: s uppfattning att ESG-fokuserade index blir mer vanliga eftersom europeiska och globala investerare inser att hållbarhetsmål kan komplettera och hjälpa till att uppnå sina mål för långsiktigt tillgångsskydd och tillväxt”, tillade Draper.

Skall vara kompatibla med ett klimatscenario

S&P ESG Eurozone 60 Bund-SV Index kommer att använda S&P Globals ESG-poäng för att fastställa behörighet. Indexbeståndsdelar kommer att väljas och viktas för att vara kollektiva kompatibla med ett klimatscenario för global uppvärmning på 1,5 ° C och för att uppfylla andra klimatfokuserade mål. Företag som deltar i viss affärsverksamhet, inklusive de som inte är anpassade till principerna i FN:s Global Compact och de som är involverade i ESG-kontroverser, kommer att uteslutas från indexet.

S&P DJI är en pionjär inom ESG-indexering och benchmarking i mer än två decennier med början med lanseringen av Dow Jones Sustainability World Index 1999. Idag erbjuder S&P DJI ett brett utbud av ESG-index och riktmärken globalt, inklusive hållbara versioner av sin flaggskeppskärna aktieindex såsom S&P 500, S&P MidCap 400, S&P SmallCap 600 och S&P Europe 350.

Dessutom erbjuder S&P DJI en serie Paris-Aligned Climate Transition (PACT) index för att fånga risker, avkastning och möjligheter i utvecklingen mot en koldioxidsnål global ekonomi.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.