Följ oss

Nyheter

Två högtflygande börshandlade fonder

Publicerad

den

Två högtflygande börshandlade fonder

Två högtflygande börshandlade fonder. Aktier med exponering mot flygindustrin, inklusive Boeing (NYSE: BA) och General Electric (NYSE: GE), bidrar till blue chip index är upp, ett välbekant tema under det senaste året.

Investerare som vill få exponering mot industriaktier via ETF: er gör det ofta med artister som Industrial Select Sector SPDR (NYSEArca: XLI) och Vanguard Industrials ETF (NYSEArca: VIS), finns det mer taktiska metoder för den som vill ha en exponering mot flyg och försvar sub-industrin, vi har hittat två högtflygande börshandlade fonder som har en direkt exponering mot flygindustrin.

Med fokus på flyg och försvar

IShares US Aerospace & Defense ETF (NYSEArca: ITA), den traditionella, cap vägda börshandlade fonden med fokus på flyg- och försvarsaktier har under det senaste tolv månaderna stigit med cirka 25 procent. Nästan 20 procent av denna ETFs kapital är allokerat till Dow Jones jättarna Boeing och United Technologies (NYSE: UTX).

Investerare bör inte glömma SPDR S&P Aerospace & Defense ETF (NYSEArca: XAR), en ETF som delar upp sitt kapital i lika vikter när den köper aktier i flygindustrin. Även denna har stigit med cirka 25 procent under det senaste tolv månaderna.

XAR saknar inget av de stora, mest kända bolagen i branschen, där finns till exempel aktier i bolag som Lockheed Martin (NYSE: LMT) och Northrop Grumman (NYSE: NOC) bland de tio största innehaven. Andra innehav är Boeing och United Technologies vilka emellertid endast svarar för 7,7 procent av denna ETFs innehav. ITA och XAR är två olika sätt att ta del av utvecklingen inom flygindustrin beroende på deras olika sätt att allokera innehaven.

Det enda som vi spontant ser som kan tala emot aktier i flygindustrin och de börshandlade fonder som replikera utvecklingen av dessa aktier är att det finns de som talar för att industrisektorn är korrekt värderad i dag. Å andra sidan, stiger räntorna har det historiskt sett visat sig att industrivaror är en av de mest effektiva sektorerna att äga.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.