Följ oss

Nyheter

Tre väsentliga regler för inkomstinvesterare

Publicerad

den

På samma sätt befinner sig många nya inkomstinvesterare eller snart blivande pensionärer som tar makten över sin portfölj för första gången fast i en helt ny värld av koncept och idéer.

De som har uppfostrat barn eller uppfostrar barn har sannolikt skapat regler för sitt hushåll som de utan barn aldrig har behövt göra. Barn tänjer på gränserna för vad vuxna tycker är logiskt eller okomplicerat. Ändå måste vi komma ihåg att allt är nytt för ett barn. De försöker förstå en helt ny värld. Deras experiment kan vara underhållande, irriterande, och som föräldrar är vårt jobb att försöka begränsa farorna. På samma sätt befinner sig många nya inkomstinvesterare eller snart blivande pensionärer som tar makten över sin portfölj för första gången fast i en helt ny värld av koncept och idéer. Investerare måste välja mellan att investera och handla, tillväxt och värde, innehav, försäljning och köp, eller till och med hur många aktier de ska hålla. Inlärningskurvan kan vara brant och felsteg kan vara extremt kostsamma.

Det finns inget ”rätt sätt” att investera, men med tiden kommer de flesta att hitta ett sätt som fungerar för dem. Alla erfarna investerare kommer att ha en lista med ”regler” som de följer. En investeringsstil styrs av en uppsättning riktlinjer eller regler som utgör Inkomstmetoden. Det är en metodik för investeringar och portföljförvaltning. Den innehåller också ett perspektiv på pensionen och livet i stort. Vi vill inte för alltid vara bundna till marknaden och se gröna och röda staplar bildas. Vi vill ha inkomster för att vi ska kunna leva berikade och uppfyllda liv.

Så idag tittar vi på tre regler för inkomstinvesterare angående portföljförvaltning för att hjälpa dig komma på en solid grund eller för att hjälpa dig att utmana din tankeprocess och låta dig förfina och stärka ditt perspektiv.

Inkomstregeln – Få betalt eller håll dig borta

Denna regel sätter scenen för inkomstmetoden; vi investerar för inkomst, punkt.

Vi investerar i högkvalitativa företag, och vi vill att de ska belöna oss för att göra det – vilket ger oss vår del av deras framgång. Företag kan göra detta på olika sätt, som genom aktieåterköp eller utdelning. Risken med återköp är att bolaget alltid kan besluta sig för att ge ut fler aktier i framtiden. Även om vissa företag är vanliga återköpare och har producerat utmärkt totalavkastning, uppfyller de inte våra kriterier för att betala utdelning. Vi kräver att få betalt för vårt ägande.

Dessutom gillar vi vanligtvis inte att inkludera avkastning på mindre än 4 % i vår modellportfölj. Vi letar efter hållbara kvalitetsutdelningar som ger 4 % eller mer. Denna utdelningsgrad innebär att vår avkastning är en levande avkastning som ger tillräcklig inkomst för att möta livets behov direkt.

Jag kan inte betala min elräkning i aktier i Amazon (AMZN) eller Tesla (TSLA). Jag betalar det i kontanter. Även om du kan gå igenom processen att sälja aktier för att betala din elräkning och antingen hålla överskottslikvida medel eller återinvestera dem, är det mycket mer arbete än att bara betala din räkning i kontanter som du fått som utdelning. Om du inte har en elräkning på över 3 000 USD, verkar din AMZN-aktie vara bättre kvar på marknaden.

Många typer av värdepapper är utformade för att överföra höga inkomstnivåer till sina aktieägare genom skattelagar. Real Estate Investment Trusts, Master Limited Partnerships, Yieldcos och Closed End Funds, alla har skatteregler/incitament för att betala ut en stor del av sina inkomster. Inkomstinvesterares portföljer har ofta exponering mot många eller alla av dessa typer av värdepapper, särskilt om de är inriktade på en avkastning på +4 procent.

Regeln om 42 – Mångfald är ett måste

Den första regeln som många hör talas om är regeln om 42. Denna fokuserar i huvudsak på att hålla minst 42 individuella positioner – vare sig det är fonder, preferenser, obligationer eller aktier. Det gör att du kan ha många inkomstkällor och se till att din totala inkomst inte är i riskzonen om en kollapsar.

Detta innebär att varje position har en genomsnittlig maxtilldelning på 2-3 %. Oavsett din portföljs absoluta värde låter procentallokeringen dig enkelt bestämma din maximala positionsstorlek. Många investerare kommer att ta månader eller till och med år att nå 42-talet, det är bra. Det är ett långsiktigt mål.

Diversifiering minskar nedåtpotentialen för din portfölj på grund av att de säkerhetsspecifika riskerna och exponeringen för dem minskas. Det kan också påverka uppåtgående potential från ett visst värdepapper. Det är okej. Vi bygger upp en inkomstportfölj, vilket innebär att dess primära källa till avkastning kommer att vara den utdelning den ger oss. Prisvinster är stora men är en sekundär prioritet. Ofta kommer du att upptäcka att om du följer kassaflödet sköter prisuppskattningen sig själv.

Fokusera på att bygga din inkomst en utdelning i taget. Genom att se till att du är ordentligt diversifierad är du skyddad från verkligheten att du ibland har fel. Den utdelningen du trodde var säker, var det inte. Om din inkomst kommer från 42 olika investeringar, kommer förlusten av en inte att vara förödande.

Regeln för att skydda inkomst – Håll det enkelt, håll det säkert

Om du siktar på att generera en hög nivå av nuvarande inkomst från minst 42 unika källor, har du ett annat jobb på dina händer. Du måste hålla din inkomstström säker. Det innebär att investera i lättbegripliga och lätta att underhålla källor.

Många investerare älskar att köpa tråkiga inkomstkällor som utilities eller ränteintäkter där räntebetalningarna och utdelningarna är pålitliga och förutsägbara. Vi behöver inga flashiga investeringar i vår portfölj. Vi kan använda inkomsterna för att köpa flashiga saker i andra delar av våra liv om vi väljer!

Sikta på att köpa och behålla dessa investeringar i minst två år. Se till att aktivt förvalta din portfölj, vilket vi tycker att alla investerare borde. Saker och ting kan förändras och förändringar kan behöva göras, så en helt passiv portfölj är ofta inte det bästa valet för inkomstinvesterare.

Anta att din inkomst är i fara, det är dags att gå vidare. Kan du generera samma nivå av nuvarande inkomst från ett värdepapper med lägre risk? Det är dags att byta. Kan du generera mer inkomst från ett lika riskabelt val? Väl värt att överväga ett byte. Målet är att maximera din inkomst samtidigt som du håller risken på acceptabla nivåer. Aktiv förvaltning kan göra det lätt möjligt. Att hålla din inkomst säker innebär att den kommer från enkla och enkla källor.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.