Följ oss

Nyheter

Traders satsar i fond för olja

Publicerad

den

Traders satsar i fond för olja

United States Oil Fund (NYSEArca: USO), som spårar West Texas Intermediate crude oil futures, och United States Brent Oil Fund (NYSEArca: BNO), som spårar Brent råolja futures, redovisar tvåsiffriga förluster under den senaste månaden, men vissa handlare är redo att satsa på ett råoljerally. Traders satsar i fond för olja.

Oljeutsikterna, OPEC och andra prognoser har signalerat att den globala oljemarknaden skulle kunna producera ett överskott 2019 på minskad efterfrågan, trots ett dopp i den iranska oljeexporten efter att USAs sanktioner nyligen trädde i kraft. Under den senaste månaden har USO, en av de mest omsatta råvarufonderna, rasat med mer än 15%, men data tyder på att vissa traders tror att en botten för olja är nära.

”Fritt fall i oljepriset har gett en nästan direkt inverterad spik i den öppna balansen på optionsmarknaden för USO, en fond för olja, framför allt bland köpoptionerna. Från och med fredag var det en öppen 52-veckors höguppkoppling på 2,64 miljoner kontrakt, medan den öppna balansen stod på en formidabel topp i sig – 1,90 miljoner kontrakt, i den 99: e percentilen av sitt årliga sortiment ”, enligt Schaeffer’s Investment Research.

Problemen med oljelagren

Återgången i oljepriset har hänförts till ökad produktion från icke-OPEC-medlemmar, nämligen Ryssland och USA-skiffer i avvaktan på nedgången i utbudet från Iran-sanktionerna. OPEC möter dock denna vecka och förväntas i stor utsträckning para produktionen till stabila priser.

Olja uthärdade sin längsta förlorade streak på 34 år. Vidare drabbar oljeutsikterna, OPEC och andra prognoser har signalerat att den globala oljemarknaden skulle kunna producera ett överskott 2019 på sakta efterfrågan, trots ett dopp i den iranska oljeexporten efter att USA: s sanktioner nyligen trädde i kraft.

”Under de senaste 10 dagarna har USO fått ett call/säljvolymandel på 2,35 över International Securities Exchange (ISE), Chicago Board Options Exchange (CBOE) och NASDAQ OMX PHLX (PHLX) – vilket indikerar att traders har köpt mer än dubbelt så många köpoptioner som säljoptioner under de senaste två veckorna, konstaterar Schaeffers. ”Den här ration är högre än 85% av andra dagliga avläsningar under de senaste 52 veckorna, även om USO noterade en ny botten på diagrammen för att avsluta veckan.”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.