Följ oss

Nyheter

LGIM går in på privatkundsmarknaden i Italien

Publicerad

den

LGIM går in på privatkundsmarknaden i Italien

Den senaste lanseringen av ETF-bolag, kommer från LGIM. Legal & General Investment Management (LGIM) som köpte under 2017 en del av ETF Securities. Nu lanserar LGIM försäljning av börshandlade fonder till privatkundsmarknaden i Italien. Tanken är att LGIM skall sälja ETFer, SICAVs och ICAV på denna marknad.

Den nya verksamheten kommer att ledas av nyanställd Giancarlo Sandrin, som har lämnat sin roll som chef som kapitalförvaltare för BlackRocks italienska iShares-verksamhet.

Sandrin kommer att vara LGIMs Italien Country Head, Wholesale & Retail och kommer att övervaka etableringen av privatkundsmarknaden, med stöd av en dedikerad försäljningsfunktion för LGIMs italienska kunder med säte i London. Han kommer att vara baserad på ett nyöppnat kontor i Milano och kommer att rapportera till Simon Hynes, chef för Retail EMEA Distribution.

En ökad aptit från investerare över hela Europa

Hynes säger: ”Vi har sett ökad aptit från investerare över hela Europa för vårt utbud av lösningar och att öppna ett lokalt kontor i Italien var det naturliga nästa steg i våra expansionsplaner. Giancarlo kommer att vara ett ovärderligt tillskott till laget, med sin djupa kunskap om den europeiska privatkundsmarknaden och omfattande försäljningserfarenhet. Att bygga upp vår ETF-verksamhet i Italien är en viktig prioritering för oss, och Giancarlo är med sin bakgrund perfekt rustad för att driva tillväxten. ”

Honor Solomon, chef för detaljhandel, EMEA på LGIM säger: ”Giancarlos möte i Italien är ett avgörande steg i vår långsiktiga plan för att bredda vår räckvidd över hela Europa. Under de senaste tre åren har vi ständigt ökat vårt produktutbud för europeiska investerare och vi är stolta över att Giancarlo leder vår satsning på den italienska privatkundsmarknaden”

Sandrin säger: ”LGIMs starka rykte gör det väl positionerat att expandera till den italienska privatkundsmarknaden och dess fokus på långsiktig investering kommer att resonera lokalt. Jag är exalterad att leda våra detaljhandelsinsatser på denna marknad och ser fram emot att arbeta nära Simon och teamet när företaget går in i nästa steg i expansion. ”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.