Följ oss

Nyheter

Studie hävdar att Bitcoinpriset är manipulerat

Publicerad

den

Studie hävdar att Bitcoinpriset är manipulerat

En ny studie lägger till kören av marknadsobservatörer som hävdar att Bitcoinpriset är manipulerat. Forskare vid University of Texas i Austin tror att en betydande andel av bitcoins meteoriska uppgång år 2017 kan hänföras till prismanipulation.

Forskarna tror att en annan digital valuta, känd som tether, är knuten till manipulationen av Bitcoin. ”Tether, vars pris motsvarar dollarn, var utformat för att göra kryptovalutahandeln mer sömlös, genom att konvertera kontanter till digital valuta”, rapporterar Washington Post. ”Företaget bakom denna token, även kallat Tether, hävdar att varje tether” alltid stöds 1 till 1, enligt traditionell valuta som hålls i deras reserver. Tether säljs av kryptovalutabörsen Bitfinex och används också på andra marknader för kryptovalutor inklusive Poloniex och Bittrex. ”

All time high

All-time high för bitcoin (justerat) är cirka 20 000, vilket sågs i december 2017. Många kryptovalutabörser tillåter inte inköp i dollar, vilket förbättrar användningen av ett mynt som Tether. Forskarna ”föreslår att utgivare av tether pumpade ut token för att köpa bitcoin, skapa en artificiell efterfrågan på kryptovaluta och driva upp priset. Tidpunkten och storleken på inköpen kan inte förklaras av en organisk efterfrågan på investerare, säger forskarna, vilket tyder på att tether kan ha utfärdats utan att vara fullt backad av dollar ”.

Vissa krypteringsmarknadsobservatörer tror att Tether och relaterade instrument brukar användas på ett legitimt sätt och är nödvändiga för robusta digitala valutamarknader.

”Vare sig Bitfinex eller Tether är, eller har någonsin varit engagerad i någon form av marknads- eller prismanipulation. Tether kan inte användas för att ställa upp priset på bitcoin eller något annat mynt / token på Bitfinex, säger Bitfinex och Tethers verkställande direktör JL van der Velde i ett uttalande till posten.

I USA vidtar vissa regulatorer och börsoperatörer ökade åtgärder för att upptäcka och förhindra manipulation på kryptovalutamarknaderna.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.