Följ oss

Nyheter

Stort intresse för fond för mexikanska statsobligationer

Publicerad

den

Denna börshandlade fond ger exponering mot UMS Mexican Fixed Income Market. Innehav är mexikanska statsobligationer denominerade i amerikanska dollar, med löptider mellan 5 och 10 år.

HANetf, Europas första fullservice ”white label” ETP-plattform, är glada över att kunna meddela att Finamex Mexico S&P/BMV International UMS Sovereign Bond 5-10yr UCITS ETF (MEXS) har passerat 15 miljoner USD i förvaltat kapital (AUM). Denna börshandlade fond ger exponering mot UMS Mexican Fixed Income Market. Innehav är mexikanska statsobligationer denominerade i amerikanska dollar, med löptider mellan 5 och 10 år.

Mexiko är väl positionerat makroekonomiskt i förhållande till andra latinamerikanska länder och tillväxtmarknader, med jämförelsevis en av de lägsta skuld/BNP-kvoterna. MEXS lansering i mars markerade HANetfs första inträde på den mexikanska marknaden.

HANetf listade MEXS på Bolsa Institucional de Valores i Mexiko i juli 2022. Efterfrågan tros öka på UCITS-produkter i Latinamerika på grund av den förmånliga skattebehandlingen jämfört med alternativa omslag.

Hector McNeil, Co-VD för HANetf, kommenterar: ”Vi är glada över att vår Finamex Mexico S&P/BMV International UMS Sovereign Bond 5-10yr UCITS ETF har nått milstolpen på 15 miljoner dollar. När vi lanserade denna ETF i mars trodde vi att det fanns en ökande aptit bland mexikanska investerare för UCITS ETFer. Vårt samarbete med Finamex gjorde det möjligt för oss att möta denna efterfrågan. MEXS , en fond för mexikanska statsobligationer, är den första obligations-ETF-en på HANetf-plattformen, och ränte-ETFer är en produktgrupp som vi vill utöka med tiden för att anpassa oss till våra marknadsledande tematiska, krypto- och råvaru-ETFer och ETPer.”

Handla MEXS ETF

Finamex Mexico S&P/BMV International UMS Sovereign Bond 5-10yr UCITS ETF (MEXS) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.