Följ oss

Nyheter

Stiger guldpriset alltid i perioder av inflation?

Publicerad

den

Trots den nuvarande inflationen har guldmarknaden inte rört sig och förblir stabil under året. Tänk om inflationen inte var den viktigaste ekonomiska faktorn för att få guldpriset att röra på sig i perioder av inflation?

Trots den nuvarande inflationen har guldmarknaden inte rört sig och förblir stabil under året. Tänk om inflationen inte var den viktigaste ekonomiska faktorn för att få guldpriset att röra på sig i perioder av inflation?

Introduktion

Inflation har blivit den viktigaste sökningen på Google. Från Fed till mellanhanden, alla pratar om inflation och oroar sig ständigt för det.

Trots denna miljö kunde vi inte förstå varför guldmarknaden inte har rört sig lite. Priset på ädelmetallen ligger platt på året, vilket, om vi räknar inflationen, betyder att guld tappade en hel del i värde i år. Vi bestämde oss för att gå tillbaka i historien för att kontrollera att guld verkligen är en säkring av inflationen. Genom att noggrant titta på vad som hände tidigare drog vi slutsatsen att det inte är exakt sant, i den meningen att inflationen inte är den primära finansiella faktorn som flyttar guld.

I det första avsnittet av denna artikel kommer vi att studera inflationens inverkan på guldpriset under stora ekonomiska perioder: 70- och 2000-talen.

I det andra avsnittet av den här artikeln hittade vi en andra finansiell faktor som påverkar priset på guld mycket mer: handelsunderskotten. Vi kommer att föreslå en indikator för att förutse stora rörelser i guldpriserna baserat på inflation och handelsunderskott.

Hur påverkar perioder av inflation guldpriset?

Mer exakt än inflation kommer vi att studera realräntorna (realränta=inflation minus den riskfria räntan som betalas av centralbankerna). Detta är grundläggande eftersom guld konkurrerar med obligationsmarknaden (som är den största finansiella marknaden i världen). Om du har lite pengar, och du kan tjäna en ränta på det, genom att köpa en obligation, varför skulle du äga guld?

Det finns ingen anledning till det. Du föredrar att behålla obligationen och tjäna räntan. Men om den reala räntan är negativ och din obligationsposition förlorar pengar eftersom inflationen är högre än vad din obligation ger dig, så skulle du hellre äga guld.

Låt oss ta två exempel från historien:

År 2022 är inflationen i USA 8 procent eller mer, den riskfria räntan för FED är 0 procent och den 10-åriga amerikanska statsobligationen ger en ränta på 3 procent (denna obligation är ett lån till den amerikanska regeringen). Om du tror att inflationen kommer att vara 8 procent eller ännu mer under de kommande åren, varför skulle du vilja köpa obligationer och låsa dina pengar för att tjäna bara 3 procent under de kommande 10 åren.

Detta är inte vettigt eftersom sannolikheten är negativ. Ännu värsta, om du bara håller dina pengar, gör du 0 procent ränta, eftersom den korta räntan är 0 procent. Så att hålla kontanter är en viss förlust, och ingen skulle vilja ha kontanter under dessa förhållanden. Därför är det helt vettigt att köpa guld, eftersom du har en tillgång som kommer att behålla värdet under perioder av inflation.

1981 var inflationen 10 procent, men den korta räntan var 16 procent. Därför, genom att hålla kontanter skulle du direkt tjäna 6 procent med säkerhet. I motsats till vad som händer idag var kontanter en intressant tillgång på den tiden. Det var den mest likvida tillgången, du kunde investera i vilken möjlighet som helst som skulle uppstå framför dig, och den tjänade 6 procent per år över inflationen.

Realräntan är den information som driver investerarnas beteende mot kontanter. Om de reala räntorna är positiva, eller till och med oförändrade, skulle investerare använda kontanter som värdeförvaring, eftersom det är den mest likvida tillgången och det är lagligt betalningsmedel. Men i perioder med negativ ränta, som vi är i idag, förlorar investerare mycket pengar på att äga kontanter (eller obligationer), och de tvingas iväg för att hitta en annan butik av värde för de tider som de inte kan hitta några bra investeringsmöjligheter.

Guldpriset versus realräntan

1a. Det galna 1970-talet. Guldpriset steg med 2300 procent

I diagrammet nedan kan vi se guldpriset och realräntorna i USA under hela 70-talet. Vi kan se den stabila perioden på 60-talet. Guld var knutet till dollarn och realräntorna pendlade i ett intervall på 2 procent. I början av 70-talet, efter oljechocken 1973, kan vi se att realräntorna kollapsade till negativt territorium på grund av rasande inflation.

Fed låg ständigt bakom kurvan fram till 1980, och under hela 70-talet gick guldet upp. Vi kan tydligt se en stark korrelation mellan priset på guld och den negativa realräntan i diagrammet nedan. Guld steg när kurserna var negativa, och så fort de blev positiva 1980 hade guldet en kraftig korrigering och gick inte upp efter det.

Guldpriset versus realräntan

Vi måste betona amplituden av rörelserna här. 1971 handlades guld till 35 USD per troy ounce. I slutet av det decenniet nådde guldpriset 850 USD. Det är en värdeökning på 2300 procent på 10 år. Under tiden, för aktieinvesterare i väst, var 70-talet i stort sett ett förlorat decennium med mycket volatilitet och oförändrad avkastning.

På 1970-talet tryckte Fed mer pengar för att hjälpa till att kontrollera inflationen (Hur kan du ”kontrollera” inflationen genom att trycka mer pengar? Hur kan du göra något så dumt och absurt?). Centralbankerna höjde också räntorna, men alltid bakom kurvan, vilket gjorde att inflationen hela tiden var högre än räntorna. 1971 var den amerikanska feds ränta under 5 procent. 1980 var det över 13 procent.

70-talet är arketypen för att köpa guld för att säkra sig mot inflation. Ändå kan man märka att den kraftiga rörelsen av guld kom under andra delen av 70-talet, ganska sent i cykeln.

Ib. En andra period med negativa räntor men utan höjning av guldpriset: 2010-talet

Som vi kan se i diagrammet nedan var realräntorna negativa under hela 2010-talet. Ändå gick inte guldpriset upp, det gjorde mer eller mindre ingenting medan börskurserna gick i taket.

Realräntorna var i genomsnitt negativa -2 procent under första delen av decenniet. Fed-räntan var runt noll och inflationen runt 2 procent. Men priset på guld uppförde sig inte som på 1970-talet.

Guldpriset versus realräntan

Denna period ogiltigförklarar tanken att guld stiger under perioder av inflation. Man kan säga att det var en mild inflation, och guld bör stiga först när det är en rasande inflation på mer än 5 procent. Man kan också säga att mängden guld som utvinns varje år är ungefär 2 procent av den totala mängden guld på marken. Så nollräntan för guld är inte 0 procent utan -2 procent. Men de förklaringarna håller inte när man tittar på den första delen av 70-talet när inflationen rasade, men guld tog mycket tid att ta fart.

Vi letade efter en annan förklaring, och vi fann att handelsunderskottet är mycket mer relevant än inflationen för att förklara stigande guldpris.

Guldpriset korrelerade med handelsunderskottet till 93 procent

Guldpriserna är endast korrelerade med 61 procent till realräntor. Det finns definitivt ett inflytande, men det förklarar inte systematiskt guldets rörelser. Som vi har sett i föregående stycke 1b finns det perioder då realräntorna är negativa, men guldpriset stiger ändå inte.

Å andra sidan är handelsunderskotten kombinerat med de negativa räntorna 93 procent korrelerade till guldpriserna och förklarar varje bullrun som guldmetallen hade.

Faktum är att varje gång guldmetallen har rusat, så skedde det samtidigt det skedde en kraftig ökning av handelsunderskottet i USA

På 1970-talet, som vi kan se i diagrammet nedan, började guldpriserna stagnera. Detta skedde inte när inflationen steg 1973, utan när handelsunderskotten började minska kraftigt 1977.

Guldpriset versus handelsunderskottet under 1970-talet

Under 2000-talet, som vi kan se i diagrammet nedan, började guldpriset ta fart 2003, precis när handelsunderskottet började kollapsa kraftigt. Vi kan se att även under denna period är sambandet mellan händelserna häpnadsväckande.

Guldpriset versus handelsunderskottet under 2000-talet

Slutligen kan vi förklara mysteriet med 2010-talet när guldpriset inte gick upp medan räntorna var negativa (punkt 1b ovan). Under den perioden var handelsunderskotten stabila och guldpriserna likaså. Även om räntorna under hela 2010-talet var negativa, rörde sig guldet inte, och det beror på att handelsunderskotten inte föll kraftigt. Vi kan se i diagrammet nedan att handelsunderskotten förblir stabila under den perioden.

Guldpriset versus handelsunderskottet under 2010-talet

2a. Negativ realränta och kraftig minskning av handelsunderskottet

Vi föreslår sedan att bygga en indikator för att identifiera början på guldtjurmarknaderna. Vi föreslår att man tar en blandning av realräntorna och variationen i handelsunderskotten. Vi visar nedan diagrammet för denna kombinerade indikator.

Guldpriset i förhållande till realräntan och handelsunderskottet

Första gången denna kombination hände var under andra delen av 1970-talet. Vid den tiden var det en betydande minskning av handelsunderskottet jämfört med föregående årtionde och negativa realräntor. Handelsunderskotten var bara -1 procent för USA, men det var en ny situation, eftersom USA under det föregående decenniet konstant hade handelsöverskott.

USA gick in i en era med handelsunderskott vid den tiden. Resultatet av denna kombination av handelsunderskottsgap plus negativa realräntor var en betydande ökning av guldpriset med 4 gånger från 154 USD 1974 till 615 USD i slutet av 1970-talet.

Den andra perioden med liknande förhållanden inträffade 2003-2005. Under denna period var realräntan -1%, och handelsunderskottet sjönk två gånger från -2 procent 1998 till -5 procent 2004. Detta orsakade ytterligare en guldtjurmarknad på 2000-talet och guldpriset ökade från 279 dollar/ Oz 1999 till 700 USD/troy ounce i slutet av 2007. Detta innebär en ökning med 250 procent.

Den kombinerade indikatorn identifierade i båda fallen början på en tjurmarknad, där guldpriset multiplicerades med 10.

2022 har vi liknande förutsättningar. Realräntorna är negativa på -8 procent (eftersom inflationen ligger på minst 8 procent och Fed-räntan är noll). Och handelsunderskottet slog rekordlågt varje år. Trumps administration slog det ökända rekordet för Obamas administration. Och Bidens administration slog Trumps administrations ökända rekord. Oavsett vad presidenten är, vilken politik än är, genererar USA:s ekonomi mycket större handelsunderskott nu än vad de gjorde 2019. Den kombinerade signalen indikerar att vi borde befinna oss på gränsen till en enorm tjurmarknad för guld.

Slutsats

Vi har visat i den första delen att inflation och negativa räntor inte nödvändigtvis betyder att guld kommer att få ett enormt rally. Under andra hälften av 70-talet och på 2000-talet var det fallet eftersom USA:s handelsunderskott just har ökat. Men det finns vissa andra perioder då det är negativa räntor och guld inte rally (till exempel 2010-talet och första hälften av 70-talet).

Signalen kräver både negativa räntor och en nyligen nedgång i handelsunderskottet för att nästan säkert utlösa ett rally på guldmarknaden. Det har fungerat under de senaste 60 åren. Om det ska fungera igen bör vi snart få se ett enormt guldrally.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

21Shares lanserar Toncoin Staking ETP (TONN)

Publicerad

den

21Shares, världens största emittent av börshandlade kryptovalutaprodukter (ETPs) och ett dotterbolag till 21.co, tillkännager stolt lanseringen av 21Shares Toncoin Staking ETP. Denna banbrytande produkt ger investerare ett sömlöst sätt att engagera sig i ekosystemet för staking och tjäna belöningar utan ansträngning.

21Shares, världens största emittent av börshandlade kryptovalutaprodukter (ETPs) och ett dotterbolag till 21.co, tillkännager stolt lanseringen av 21Shares Toncoin Staking ETP. Denna banbrytande produkt ger investerare ett sömlöst sätt att engagera sig i ekosystemet för staking och tjäna belöningar utan ansträngning.

Toncoin Staking ETP presenterar en innovativ lösning för investerare som söker exponering för insatsbelöningar utan komplexiteten med att sätta upp och hantera en insatsnod. Med 21Shares ETP kan investerare nu dra nytta av fördelarna med att satsa Toncoin samtidigt som de utnyttjar likviditeten och bekvämligheten på traditionella finansmarknader.

”Vår 21Shares Toncoin Staking ETP öppnar upp en ny horisont för investerare och ger en problemfri inkörsport till att satsa belöningar inom blockchain-ekosystemet”, sa Ophelia Snyder, medgrundare och VD för 21Shares. ”Vi är dedikerade till att bemyndiga investerare med innovativa produkter som Toncoin Staking ETP, vilket bekräftar vårt engagemang för att driva utvecklingen av investeringsmöjligheter för blockchain.”

Nyckelfunktioner i 21Shares Toncoin Staking ETP:

  • Toncoin (TON): En decentraliserad lager 1-blockkedja, nu känd som ”The Open Network” efter förvärvet av TON Foundation. Toncoin fungerar som den ursprungliga valutan för TON-nätverket.
  • Proof-of-Stake (PoS) Consensus: TON använder en PoS-konsensusmodell för skalbarhet och nätverkstillförlitlighet, och erbjuder snabba, transparenta och säkra betalningstjänster med minimala avgifter.
  • Mission: The Open Network syftar till att skapa ett heltäckande ekosystem av användarvända tjänster som superappen WeChat, som erbjuder produkter som en decentraliserad lagring, decentraliserad VPN, en betalningslösning och en inbyggd plånbok för att hålla krypto direkt i meddelandeappen. Det kännetecknas av dess gemenskapsdrivna tillvägagångssätt och flexibla arkitektur, som tillgodoser behoven hos typiska konsumenter.
  • Skalbarhet: TONs avancerade skalbarhet säkerställer snabb avvecklingstid för transaktioner på ett kostnadseffektivt sätt, vilket möjliggör snabb nätverkstillväxt utan negativa effekter på miljön.
  • Stöd från Telegram: Trots separation stöder Telegram TON som sin favoritplattform för web3-infrastruktur, vilket framhäver dess engagemang för blockchain-innovation.

21Shares Toncoin Staking ETP kommer att vara tillgänglig för handel på SIX Exchange från och med onsdagen den 27 mars 2024, vilket ger investerare en sömlös väg att engagera sig i Toncoin-insatser och utnyttja de potentiella belöningarna med insatsekosystemet.

För mer information om 21Shares Toncoin Staking ETP, besök 21Shares hemsida.

NamnISINKortnamnValutaBörsListningsdatum
21Shares Toncoin Staking ETPCH1297762812TONN SEUSDSIX Swiss Exchange27 mars 2024

Om 21.co/21Shares

21.co är världens ledande företag när det gäller att tillhandahålla tillgång till krypto genom enkla och lättanvända produkter. 21.co är moderbolag till 21Shares, världens största emittent av börshandlade kryptovalutaprodukter (ETPs) – som drivs av Onyx, en proprietär teknologiplattform som används för att emittera och driva cryptocurrency ETP för 21Shares och tredje part. Företaget grundades 2018 av Hany Rashwan och Ophelia Snyder. 21Sharesis registrerat i Zürich, Schweiz med kontor i Zürich, London och New York. För mer information, besök 21Shares hemsida.

Fortsätt läsa

Nyheter

FUD vs. Fundamentals: What Happened This Week in Crypto?

Publicerad

den

Fear, uncertainty, and doubt (FUD) have clouded Ethereum's business prospects after CoinDesk reported on March 20 that Ethereum’s Github repository seemed to confirm rumors about ongoing investigations by the Securities and Exchange Commission (SEC). If true, this could be business as usual for the regulator as it nears its deadline for a decision on ETH spot ETFs on May 23. Nevertheless, statements about the investigations are vague and ambiguous, whether they're focused on the Ethereum Foundation or the companies dealing with it, making it a curious case to monitor closely.

• Ethereum: FUD vs. Fundamentals

• Arbitrum Doubles Down on Dencun’s Cost-Efficiency

• Optimism Strides Towards Full Decentralization

• Can This Major Upgrade Help Fantom Level Up With Solana?

Ethereum: FUD vs. Fundamentals

Fear, uncertainty, and doubt (FUD) have clouded Ethereum’s business prospects after CoinDesk reported on March 20 that Ethereum’s Github repository seemed to confirm rumors about ongoing investigations by the Securities and Exchange Commission (SEC). If true, this could be business as usual for the regulator as it nears its deadline for a decision on ETH spot ETFs on May 23. Nevertheless, statements about the investigations are vague and ambiguous, whether they’re focused on the Ethereum Foundation or the companies dealing with it, making it a curious case to monitor closely.

How did the market react? Nothing dramatic. In the past week, despite Ethereum experiencing a 10% drop on the day of Coindesk’s report, it quickly recovered the following day with a 10% rebound and shrugging off the uncertainty, ultimately closing the week with a modest 1.78% gain. The below on-chain metrics are also worth noting:

• ETH deposits on centralized exchanges increased by ~3%, well within the 3-5% average increases seen in May 2021, 2022, and 2023, which is understandable as investors capitalize on reaching the $4K milestone.

• The market-value-to-realized-value (MVRV) is one of crypto’s leading on-chain indicators comparing Ethereum’s current market price to its historical average transaction price, to estimate its valuation based on past trends.. As shown in Figure 1, the MVRV went from 2.23 on March 13 to 1.65 on March 24, indicating that the network continues to be undervalued when compared to previous bull runs. For example, in May 2021, the MVRV Z-score was at 5.57 when Ethereum traded at around $3.9K.

Figure 1: Ethereum’s MVRV Z-Score (7D Moving Average)

Source: Glassnode

On a more positive note, the biggest news for Ethereum was arguably BlackRock’s announcement of tokenizing treasury bonds and repo agreements. The asset manager has partnered with Securitize as a transfer agent and tokenization platform to launch their yield-bearing fund, BUIDL, on top of Ethereum. As shown in Figure 2, Ethereum accounts for 80.33% of tokenized assets, if we exclude fiat-collateralized stablecoins. BlackRock has joined the likes of Franklin Templeton and Citigroup, among others, in tokenizing real-world assets. The deployment on Ethereum reiterates our thesis that the network will continue playing a vital role across the tokenization realm. So far, there has been a total of over $2 billion worth of commodities and government securities, among other traditional assets tokenized on several networks. Thanks to blockchain technology, these tokenized assets boast several advantages over their traditional form due to their transparency, around-the-clock trading, and faster settlement.

Figure 2: Tokenization Market Share by Chain

Source: 21.co on Dune Analytics

On the fundamental side, Ethereum’s core developers have launched an initiative called “pump the gas” to raise the gas block limit from 30 to 40 million (and even more), decreasing gas fees on Ethereum’s mainnet by as much as 33%. The gas block limit is the maximum amount of gas that all transactions combined can consume within a single block. The discussion of expanding the gas block limit has been up for debate since Vitalik brought it up in January 2024. However, some are not in favor of the initiative, arguing that EIP-4844 has already increased the block size and that it could lead to potential risks of network spam and attacks.

Arbitrum Doubles Down on Dencun’s Cost-Efficiency

With Optimism, Base, and Arbitrum all witnessing transaction fees drop by over 90% post-Dencun’s activation, the total number of transacting addresses across their networks has almost doubled since then, as seen below in Figure 3. However, Arbitrum has taken a step further by introducing the ATLAS upgrade, aiming to drive fees down even more. Specifically, ATLAS decreased what’s known as the “L1 surplus fees” from 32 gwei to zero while lowering the L2 base fees from 0.1 to 0.01 gwei, helping the network achieve a median transaction fee of ~$0.002, the lowest since October 2022. Applications built on Arbitrum can reap the benefit of the upgrade right away without any modifications from their end, while L3 networks built on top of Arbitrum, using its Orbit framework, need to implement the upgrade to capitalize on the blob posting mechanism to experience lower fees.

Figure 3: Number of Transacting Addresses across Base vs. Optimism vs, Arbitrum

Source: msibl7 on Dune

Optimism Strides Towards Full Decentralization

On the other hand, Optimism is progressing towards its vision of full decentralization. For context, the network currently relies on a single sequencer, a validator that posts transaction data from Optimism on Ethereum, run by the Optimism Foundation itself. This sequencer is overseen by an elected security council, which acts as a custodian managing the protocol upgrades and the security of the network by ensuring that the sequencer is acting honestly, amongst other security-related tasks. This means that only a handful of eight elected individuals can contest the validity of transactions if they suspect any malicious behavior. Nevertheless, this was a temporary setup until Optimism released its “Fault Proof” system, which determines the validity of transactions before they’re posted on Ethereum’s mainnet. This enables a proactive rather than a reactive approach to maintaining transaction integrity. In line with this, Optimism rolled out the second iteration of the system on Sepolia testnet after releasing the first in October of last year, with the full launch expected later this year, where anyone can submit a fault-proof and dispute the validity of transactions.

Can This Major Upgrade Help Fantom Level Up With Solana?

The Ethereum alternative blockchain is set to implement its upcoming Sonic upgrade in the spring of 2024. Although the date isn’t determined yet, the next network iteration will position Fantom as one of the most scalable networks within the Ethereum Virtual Machine (EVM) ecosystem, capable of rivaling Solana’s efficiency. Namely, Sonic introduces the Fantom Virtual Machine (FVM), a new operating system facilitating close to 2000 transactions per second (TPS) based on the latest testnet results while adopting parallelization to enhance transaction throughput. Further, Sonic achieves transaction finality in under a second, with transaction fees costing less than a cent while introducing Carmen, a new database model that reduces the storage costs for validators by close to 90%. This enables them to participate in the network’s security validation in a cost-effective manner while expediting the time required for the foundation to spin up a new archival validator node from several weeks to 36 hours.

All in all, the excitement in anticipation of the upgrade can be seen with Fantom’s price growing by 200% over the last 30 days, while its DEX trading volume has surged by close to 12-fold, growing from $5M and peaking at $60M last week. Fantom’s stablecoin assets under management has also increased by about 150% over the same period since the lows of October 2023, implying that new users are increasingly depositing capital into the network to experiment with its ecosystem, akin to what was seen during the run-up of the ETF-led rally last October. Nevertheless, Fantom shows promising growth prospects as its P/E ratio continues to decrease despite its recent price gains, as shown below in Figure 4. This indicates that transaction volume and network utilization are outpacing its market capitalization growth, potentially implying that Fantom remains relatively undervalued.

Figure 4: NVT: The P/E-Equivalent of Blockchain Networks

Source: Glassnode

Bookmarks

Have you read our latest report, The Bitcoin Halving and Beyond? Click here to get a digital copy.

This Week’s Calendar

Source: Forex Factory, 21Shares

Research Newsletter

Each week the 21Shares Research team will publish our data-driven insights into the crypto asset world through this newsletter. Please direct any comments, questions, and words of feedback to research@21shares.com

Disclaimer

The information provided does not constitute a prospectus or other offering material and does not contain or constitute an offer to sell or a solicitation of any offer to buy securities in any jurisdiction. Some of the information published herein may contain forward-looking statements. Readers are cautioned that any such forward-looking statements are not guarantees of future performance and involve risks and uncertainties and that actual results may differ materially from those in the forward-looking statements as a result of various factors. The information contained herein may not be considered as economic, legal, tax or other advice and users are cautioned to base investment decisions or other decisions solely on the content hereof.

Fortsätt läsa

Nyheter

BlackRock säger att det finns låg efterfrågan på Ethereum

Publicerad

den

Robert Mitchnick, chef för digitala tillgångar på BlackRock, har avslöjat att kunderna till finansgiganten visar låg efterfrågan på Ethereum, den näst största kryptovalutan efter börsvärde. Samtidigt finns det "väldigt lite intresse överallt", vilket innebär att investeringsbolaget inte ens överväger mindre kryptovalutor.

Robert Mitchnick, chef för digitala tillgångar på BlackRock, har avslöjat att kunderna till finansgiganten visar låg efterfrågan på Ethereum, den näst största kryptovalutan efter börsvärde. Samtidigt finns det ”väldigt lite intresse överallt”, vilket innebär att investeringsbolaget inte ens överväger mindre kryptovalutor.

Mitchnick har erkänt att kryptovalutacommunityt vill se finansjätten utforska fler alternativ, men han säger att BlackRock fortfarande främst fokuserar på Bitcoin. Bitcoin, enligt chefen, är ”överväldigande prioritet nummer ett.”

Nyligen gick BlackRock med i tokeniseringsracet genom att lansera en ny fond baserad på Ethereum-nätverket. Fonden, som officiellt lanserades tidigare i veckan, gör det möjligt att tjäna amerikanska dollaravkastning med hjälp av blockchain-teknik.

I november ansökte BlackRock också om att lansera en Ethereum börshandlad fond. U.S. Securities and Exchange Commission sköt dock upp sitt beslut om denna ansökan tidigare i mars.

Som rapporterats av U.Today kollapsade oddsen för att en Ethereum ETF skulle godkännas på grund av regulatoriskt tryck. För en vecka sedan bad senatorerna Jack Reed och Laphonza Butler specifikt SEC-ordförande Gary Gensler att inte godkänna ETFer för fler kryptovaluta-tokens.

Samtidigt har SEC enligt uppgift lanserat en aggressiv kampanj för att klassificiera Ether som ett värdepapper, vilket ytterligare minskar sannolikheten för att en Ether-baserad spot-ETF ska godkännas inom en snar framtid.

Fortsätt läsa

Populära