Följ oss

Nyheter

SPYW ETF en europeisk fond för utdelningsaristokrater

Publicerad

den

SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ETF (SPYW ETF) är en europeisk fond för utdelningsaristokrater. Den handlas även under kortnamnen EUDV och EUDI. SPDR S&P Euro

SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ETF (SPYW ETF) är en europeisk fond för utdelningsaristokrater. Den handlas även under kortnamnen EUDV och EUDI. SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) investerar i europeiska aktier med utdelningsfokus. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna halvårsvis.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) är en mycket stor ETF med 1 399 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Irland.

Fondens mål

Fondens mål är att spåra resultatet av vissa aktierelaterade värdepapper med hög utdelning som emitterats av företag inom euroområdet.


Indexbeskrivning

S&P Euro High Yield Dividend Aristocrats Index är utformat för att mäta resultatet för de 40 högsta utdelningsavkastande eurozonföretagen inom S&P Europe Broad Market Index (BMI), som bestämts i enlighet med indexmetoden, som har följt en hanterad utdelningspolicy. ökande eller stabil utdelning i minst tio år i följd.

Fondöversikt

Målet med SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats UCITS ETF är att spåra resultatet för vissa högavkastande aktierelaterade värdepapper utgivna av företag inom euroområdet. Det syftar till att göra detta genom att spåra resultatet för S&P Euro High Yield Dividend Aristocrats Index så nära som möjligt.

Handla SPYW ETF

SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ETF (SPYW ETF) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaTicker
Stuttgart Stock ExchangeEURSPYW
Borsa ItalianaEUREUDV
Euronext ParisEUREUDV
London Stock ExchangeGBPEUDV
London Stock ExchangeEUREUDI
SIX Swiss ExchangeCHFEUDV
XETRAEURSPYW

Största innehav

AktieVikt %
Fortum Oyj5.15%
Deutsche Post AG5.10%
Allianz SE4.81%
TotalEnergies SE4.58%
UPM-Kymmene Oyj4.36%
Red Electrica Corp. SA4.30%
Bayer AG4.16%
Munich Reinsurance Company3.74%
EDP-Energias de Portugal SA3.66%
EXOR N.V.3.62%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *