Följ oss

Nyheter

Sprott Uranium Miners UCITS ETF har listats på Londonbörsen

Publicerad

den

HANetf, Europas första "white label" UCITS ETF-emittent med full service, har noterat Sprott Uranium Miners UCITS ETF (ticker: URNM) på London Stock Exchange (LSE). ETFen har också noterats på Deutsche Börse Xetra med kortnamn U3O8 och är passporterad för försäljning över hela Europa.

HANetf, Europas första ”white labelUCITS ETF-emittent med full service, har noterat Sprott Uranium Miners UCITS ETF (ticker: URNM) på London Stock Exchange (LSE). ETFen har också noterats på Deutsche Börse Xetra med kortnamn U3O8 och är passporterad för försäljning över hela Europa.

Denna ETF strävar efter att dra nytta av den potentiella tillväxten i efterfrågan på kärnenergi och uran. För att göra det kommer URNM att spåra North Shore Sprott Uranium Miners Index. Detta index kommer att inkludera företag som är involverade i uranindustrin, som omfattar gruvdrift, prospektering, utveckling och produktion av uran. U3O8 ETF är också tillåtet att investera i enheter som innehar fysiskt uran, uran royalties eller andra tillgångar som inte är gruvdrift. Sprott är experter på uranbranschen och övervakar en amerikansk börsnoterad ETF med cirka 1,5 miljarder USD och en fysiskt uranfond med över 3 miljarder USD under förvaltning.

Ökad kärnenergiproduktion drivs potentiellt av både kriget i Ukraina och klimatförändringsoro. Kärnenergi ger minst CO2 och motsvarande utsläpp jämfört med alla andra energiformer. Det är redan en nyckelleverantör av koldioxidfri energi. Kärnkraft genererar för närvarande 10 procent av världens elförsörjning men mer än 50 procent av elen utan koldioxidutsläpp. Som ett resultat tror många att kärnenergi kommer att spela en nyckelroll för att underlätta övergången till nettonollutsläpp.

Ökad kärnkraftsanvändning kan innebära ökad efterfrågan på uran, vilket potentiellt kan höja uranpriserna. Höga uranpriser kan förbättra lönsamheten för urangruvföretag, vilket potentiellt kan resultera i en stark aktiekursuppgång.

John Ciampaglia, verkställande direktör för Sprott Asset Management kommenterade: ”Behovet av energi med låga utsläpp är avgörande: länder åtar sig att minska sitt koldioxidavtryck samtidigt som den globala efterfrågan på el ökar och många står inför osäkerhet om energi från traditionella fossila bränslen. Dessutom, även om förnybara energikällor säkerligen kommer att ha sin plats i rörelsen för ren energi, saknar många konsekvent kraftgenerering med basbelastning.

Vi tror att kärnenergi kan fungera som en nyckellösning för dessa energi- och klimatförändringsinitiativ. Uran, nyckelelementet för att driva kärnkraft, kommer också att dra nytta av denna övergång till kärnkraft. Men det finns idag stora utbudsunderskott som måste åtgärdas för att möta framtida efterfrågan. Detta kan hjälpa till att inleda en ny tjurmarknad för uranpriser och uranbrytningsaktier.”

Hector McNeil, co-VD och medgrundare av HANetf kommenterade: ”De dubbla kriserna med klimatförändringar och Rysslands invasion av Ukraina visar det desperata behovet för Storbritannien och andra europeiska nationer att diversifiera sin energiförsörjning. Vi har sett djärva regeringsåtaganden om att hålla tillbaka den globala temperaturökningen till 1,5C, men det kommer att kräva en revolution i hur vi genererar vår energi. Medan vind- och solenergi har tagit stora framsteg och kommer att vara centrala delar av framtida elproduktion, blir det tydligt att kärnkraftsproduktion också måste vara en del av utbudet av lösningar.

”Genom att lansera en ETF för uranbrytning hoppas vi kunna ge investerare tillgång till detta tema. På HANetf är vi stolta över att tillsätta den europeiska marknaden fonder som tillhandahåller lösningarna för en renare och grönare värld, vare sig det är vind och sol, fysiska koldioxidutsläpp, elfordonsinfrastruktur – och nu kärnenergi. URNM är det senaste tillskottet till vår lista över tematiska UCITS-ETFer, det mest omfattande utbudet av alla ETF-emittenter i Europa. Detta är en av många UCITS-versioner av befintliga framgångsrika amerikanska ETF:er som HANetf har lanserat på marknaden i samarbete med amerikanska kapitalförvaltare inklusive EMQQ, JETS, JMLP, IB0Y och YODA.”

Handla U3O8 ETF

Sprott Uranium Miners UCITS ETF (U3O8) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDURNMIE0005YK6564
LSEGBPURNPIE0005YK6564
XetraEURU3O8IE0005YK6564

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Nordnets Ara lär dig allt om ETFer

Publicerad

den

Ara lär dig allt om ETFer, vad fördelarna är jämfört med fonder, och hur du sätter upp ett courtagefritt månadssparande i ETFer hos Nordnet.

Ara lär dig allt om ETFer, vad fördelarna är jämfört med fonder, och hur du sätter upp ett courtagefritt månadssparande i ETFer hos Nordnet.

Disclaimer: Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Fortsätt läsa

Nyheter

EL48 ETF investerar i tyska säkerställda obligationer med investment grade betyg

Publicerad

den

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF (EL48 ETF) investerar i säkerställda obligationer med fokus på Tyskland. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF (EL48 ETF) investerar i säkerställda obligationer med fokus på Tyskland. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. Denna ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,09 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 76 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka iBoxx EUR Liquid Ger. Covered Diversified UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel börshandlad fond som är registrerad i Tyskland. Fondens mål är att följa utvecklingen av iBoxx Liquid Germany Covered Diversified Index (Price Index). Det maximala antalet obligationer i indexet är begränsat till 30. Endast obligationer med en utestående volym på minst 1 miljard euro kvalificerar för indexet.

Investeringsstrategi

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF strävar efter att spåra iBoxx® EUR Liquid Germany Covered Diversified-index. Indexet iBoxx® EUR Liquid Germany Covered Diversified följer tyska säkerställda obligationer i euro och innehåller likvida obligationer.

Handla EL48 ETF

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF (EL48 ETF) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETF handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREL48
Stuttgart Stock ExchangeEUREL48
XETRAEUREL48

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare delar sina åsikter om AI och renare livsstil

Publicerad

den

Chris Versace, CIO för Tematica Research, förklarar varför investerare kan bli förvånade över hur länge Federal Reserve är villig att hålla räntorna höga efter att centralbanken nått toppen av denna åtstramningscykel. Versace delar också sina åsikter om AI och renare livsstil med IGTV:s finansanalytiker Angeline Ong.

Chris Versace, CIO för Tematica Research, förklarar varför investerare kan bli förvånade över hur länge Federal Reserve är villig att hålla räntorna höga efter att centralbanken nått toppen av denna åtstramningscykel. Versace delar också sina åsikter om AI och renare livsstil med IGTV:s finansanalytiker Angeline Ong.

Handla DIGI ETF

HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära