Följ oss

Nyheter

SPP2 ETF en dollarhedgad globalfond

Publicerad

den

SPDR MSCI ACWI UCITS ETF USD Hedged Acc (SPP2 ETF) investerar i aktier med globalt fokus. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

SPDR MSCI ACWI UCITS ETF USD Hedged Acc (SPP2 ETF) investerar i aktier med globalt fokus. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). SPDR MSCI ACWI UCITS ETF USD Hedged Acc är en liten ETF med 39 miljoner GBP förvaltade tillgångar. ETF är yngre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Fondens mål

Fondens mål är att spåra utvecklingen på aktiemarknaden på utvecklade och tillväxtmarknader.

Indexbeskrivning

MSCI ACWI med utvecklade marknader 100% säkrat till USD-index representerar en noggrann uppskattning av resultatet som kan uppnås genom att säkra valutaexponeringarna för dess moderindex, MSCI ACWI-index, mot USD, den ”hem” -valutan för den säkrade index. Indexets exponering mot beståndsdelar i utvecklade marknader är 100% säkrad mot USD genom att sälja varje valutatermin till en månads terminskurs. Moderindexet består av stora och medelstora aktier i c.23 utvecklade marknader (DM) och c.26 Emerging Markets (EM) länder.

Handla SPP2 ETF

SPDR MSCI ACWI UCITS ETF USD Hedged Acc (SPP2 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

ListingTrade CurrencyTicker
XETRAUSDSPP2

Största innehav

VärdepapperVikt %
Apple Inc.3,69%
Microsoft Corporation3,11%
Amazon.com Inc.2,31%
Facebook Inc. Class A1,29%
Alphabet Inc. Class C1,20%
Alphabet Inc. Class A1,16%
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd.0,80%
Tesla Inc0,73%
NVIDIA Corporation0,70%
Johnson & Johnson0,67%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *