Följ oss

Nyheter

Teamet bakom världens mest omsatta Bitcoin ETP lansera fem nya krypto-ETPer

Publicerad

den

ETC Group, specialistleverantören av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, är glada att meddela att de kommer att lista fem nya börshandlade kryptovalutor (ETC), krypto-ETPer, på Deutsche Börse XETRA i december 2021.

ETC Group, specialistleverantören av digitala tillgångsstödda värdepapper av institutionell kvalitet, är glada att meddela att de kommer att lista fem nya börshandlade kryptovalutor (ETC), krypto-ETPer, på Deutsche Börse XETRA i december 2021.

De nya krypto-ETCerna inkluderar Polkadot (Ticker: PLKA), Solana (Ticker: ESOL), Stellar (Ticker: STLR), Tezos (Ticker: EXTZ) och Cardano (Ticker: RDAN).

ETC:erna kommer att utfärdas av ETC Group för primära EUR- och USD-noteringar och marknadsföras och distribueras av HANetf. ETC:erna ger investerare betydande fördelar jämfört med direktinvesteringar i digitala tillgångar, inklusive:

Enkel handel, utan någon digital plånbok krävs. Investerare kan köpa och sälja som vilken aktie eller ETF som helst genom sin vanliga mäklare eller bank. Inget nytt konto behövs, produkterna har en ticker och ISIN och kan läggas till en investerares konventionella aktieportfölj.

Förvaring av tillgångar av institutionell kvalitet. Den underliggande digitala tillgången förvaras i kylförvaring hos en reglerad förvaringsinstitut, och alla tillgångar är säkrade av en oberoende förvaltare, vilket eliminerar risken för emittentens fallissemang, en vanlig egenskap för fysiska ETC-strukturer.

100 % fysiskt uppbackad & fysisk inlösen. Investerare har lagligen rätt till den underliggande digitala tillgången och kan lösa in ETC för kryptovalutan, alternativt till att sälja på börs, vilket ger ren exponering mot det underliggande.

Reglerad och noterad på större börser. ETC:s primära notering är utgiven i Tyskland under tysk myndighetstillsyn och är på XETRA, den största ETF-börsen i Europa.

ETC Group har banat väg för den digitala kapitalförvaltningsbranschen genom att tillhandahålla institutionell kvalitet, 100 % säkrade digitala tillgångsstödda värdepapper. De nya kryptovalutorna ansluter sig till dess svit av institutionell-grade kryptobörshandlade produkter inklusive Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Bitcoin Cash som handlas på Deutsche Börse XETRA.

Med en tysk hemvist emittent var dess Bitcoin-produkt BTCetc– ETC Group Physical Bitcoin (Ticker: BTCE) den första kryptoprodukten som rensades centralt när den noterades på XETRA3. ETC Group var också det första företaget att göra sin ledande Bitcoin ETC koldioxidneutral, och lanserade sitt initiativ i juni 20214. Tack vare sin marknadsledande likviditet blev BTCE nyligen den underliggande produkten av Europas första Futures-kontrakt tillkännagav av Eurex, Europas största derivatbörs5.

Under de första 11 månaderna av 2021 hade BTCE en orderboksomsättning på över 8 miljarder US$ och var XETRAs mest omsatta Bitcoin börshandlade produkt hittills 20216. BTCE var också den näst mest omsatta produkten inom hela ETF & ETP-segmentet på Deutsche Börse XETRA, överträffar även några av de mest omsatta och populära Blue Chip ETF:erna. Dess tillgångar ökade från 89 miljoner dollar i oktober 2020 till över 1,7 miljarder dollar i november 2021.7

Bradley Duke, Co-VD för ETC Group sa: ”Investerare i digitala tillgångar blir mer sofistikerade och krävande med en aptit för exponering bortom bara bitcoin och eter. Vi är glada över att kunna möta deras behov med samma säkra struktur och tjänsteleverantörer som vi har på plats för vår klassens bästa Physical Bitcoin ETP BTCE.”

Hector McNeil medgrundare och co-CEO på HANetf: ”Vi är glada över att samarbeta med ETC Group igen för att erbjuda fem nya produkter till den befintliga uppsättningen av börshandlade kryptovalutor. Intresset för börshandlade kryptovalutor har blomstrat eftersom de ger investerare ett säkert och likvidt sätt att få exponering mot digitala tillgångar.”

De fem XETRA-noterade krypto-ETC:erna betonar ETC Groups ledarskap inom krypto-ETC-innovation och produktutvecklingsmetod baserat på vad investerare efterfrågar:

ProduktKortnamnISINBeskrivningPrimärlistningValuta
DOTetc – ETC Group Physical PolkadotPLKADE000A3GVKX6PLKA spårar priset på Polkadots Dot-styrningstoken. Polkadot är ett blockchain-protokoll som möjliggör cross-blockchain-överföringar av alla typer av data eller tillgångar.Deutsche Börse XETRAEUR, USD
SOLetc – ETC Group Physical SolanaESOLDE000A3GVKZ1ESOL spårar priset på Solanas kryptovaluta som heter Solana (SOL). Solana är ett mycket funktionellt projekt med öppen källkod som bygger på blockkedjeteknologins tillåtelselösa natur för att tillhandahålla decentraliserade finansieringslösningar (DeFi).Deutsche Börse XETRAEUR, USD
XLMetc – ETC Group Physical Stellar (Ticker: STLR)STLRDE000A3GVK06STLR spårar priset på Stellars kryptovaluta, Stellar Lumen (XLM eller ”Lumen”), som driver Stellars betalningsnätverk.Deutsche Börse XETRAEUR, USD
XTZetc – ETC Group Physical TezosEXTZDE000A3GVK14EXTZ spårar priset på Tezos Tez-mynt (XTZ, eller ”Tez”). Tezos är ett smart kontraktsblockkedjenätverk fokuserat på säkerhet och skala för stora transaktioner.Deutsche Börse XETRAEUR, USD
ADAetc – ETC Group Physical CardanoRDANDE000A3GVKY4RDAN spårar priset på Cardanos inbyggda plattformstoken ADA. Cardano är en blockchain byggd på ett proof-of-stake konsensusprotokoll som validerar transaktioner utan höga energikostnader.Deutsche Börse XETRAEUR, USD

Handla ETC Group krypto-ETPer

ETC Group krypto-ETPer är europeiska börshandlade kryptovalutor som handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

EL4K ETF köper europeiska statsobligationer med alla löptider

Publicerad

den

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF (EL4K ETF) investerar i statsobligationer med fokus på Europa. Obligationernas löptider är mellan 7-10 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF (EL4K ETF) investerar i statsobligationer med fokus på Europa. Obligationernas löptider är mellan 7-10 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 32 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

”Fondens mål är att spåra utvecklingen för iBoxx € Liquid Sovereign Diversified 1-10 Index (Price Index). iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified-indexen är baserade uteslutande på obligationer som ingår i universum av iBoxx EUR-referensindexen.

För att säkerställa att endast lämpliga obligationer kommer in i de likvida indexen, ytterligare urvalskriterier har lagts till: obligationstyp, löptid och utestående belopp Maximalt antal obligationer i varje index är begränsat till 25. Vikten av ett land i ett index är begränsad till 20 %. Antalet obligationer från ett emissionsland som får komma in i ett index är begränsat till 4 obligationer.”

Investeringsstrategi

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF strävar efter att spåra iBoxx® EUR Liquid Sovereigns Diversified 1-10-index. Indexet iBoxx® EUR Liquid Sovereigns Diversified 1-10 följer de 25 mest likvida eurodenominerade statsobligationerna utgivna av regeringar i euroområdet. Tid till förfall: 1-10 år. Maxvikt per land: 4 obligationer respektive 20%.

Handla EL4K ETF

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-10 UCITS ETF (EL4K ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREL4K
Stuttgart Stock ExchangeEUREL4K
XETRAEUREL4K

Fortsätt läsa

Nyheter

21.co utser Senior ETF Leader till chef för finansiell produktutveckling

Publicerad

den

21.co, världens största emittent av krypto-ETP, tillkännagav idag utnämningen av Mandy Chiu, CFA, företagets chef för finansiell produktutveckling. När intresset ökar för investeringsutrymmet för digitala tillgångar kommer Chius tillägg till 21.co vid en tidpunkt av betydande tillväxt och nyckeltalangförvärv för företaget.

21.co, världens största emittent av krypto-ETP, tillkännagav idag utnämningen av Mandy Chiu, CFA, företagets chef för finansiell produktutveckling. När intresset ökar för investeringsutrymmet för digitala tillgångar kommer Chius tillägg till 21.co vid en tidpunkt av betydande tillväxt och nyckeltalangförvärv för företaget.

I denna roll kommer Chiu att övervaka företagets globala produktexpansion av 21Shares. I nära samarbete med branschpartners kommer hon att försöka överbrygga klyftan mellan TradFi och DeFi – ett nyckelinitiativ för att stödja företagets uppdrag och tillväxt. Som ämnesexpert kommer Chiu att leda nya möjligheter med anmärkningsvärda partners, som ARK Invest och andra, som utvecklar skräddarsydda, innovativa produkter som möter investerarnas krav och utökar 21.cos uppdrag att ge säkrare, pålitlig tillgång till kryptobaserade tillgångar.

”Vi är glada över att välkomna Mandy Chiu till 21.co. Hennes omfattande erfarenhet inom ETF-området är ett bevis på hennes djupa branschkunskap och engagemang”, säger Ophelia Snyder, VD och medgrundare på 21.co. ”Hennes enastående expertis kommer inte bara att lyfta vår verksamhet utan också bidra till att forma hela ETF-landskapet och vi ser fram emot de innovativa idéer och insikter hon kommer att tillföra vår organisation.”

Chiu tar över två decennier av traditionell finanserfarenhet till 21.co, som tidigare tjänstgjorde som Tabula Investment Managements produktchef. Innan Tabula var Chiu verkställande direktör och chef för EMEA och APAC ETF-produkter på State Street Global Advisors (SSGA). Hon har också haft olika roller på HSBC Banking & Global Markets, ETF Securities och Yuanta Securities (Taiwan). Chiu kommer att fortsätta att vara baserad i London, Storbritannien.

”Jag är stolt över att inleda detta spännande nya kapitel när jag går med i 21.co i den dynamiska världen av krypto-ETP, efter att ha sett branschens utveckling”, säger Mandy Chiu, chef för finansiell produktutveckling på 21.co. ”På 21.co ser jag en enastående möjlighet att fortsätta resan mot innovation, utnyttja min erfarenhet för att driva innovation, utöka produktutbudet och leverera exceptionellt värde till våra kunder. Jag är glad över att samarbeta tillsammans med det begåvade teamet här och utveckla banbrytande lösningar som kommer att fortsätta att forma framtiden för landskapet.”

Fortsätt läsa

Nyheter

Techfond om fem år av framgång och framtidsprognoser

Publicerad

den

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund träffar Steve Darling från Proactive för att dela nyheter om fem år av framgång för sin Tech Megatrend Fund. Fonden, som lanserades 2018, har utvecklats avsevärt och omfattar ett brett utbud av teknikrelaterade underteman bortom traditionell teknik, inklusive elfordon, molnberäkning, onlinespel, streaming och cybersäkerhet.

Ginsberg lyfte fram de imponerande användningsfrekvenserna för dessa underteman, med hänvisning till tillväxten av elfordon, datormoln och cybersäkerhet. Han betonade konvergensen av dessa teknologier, vilket skapar nya möjligheter och marknadsdynamik. Ginsberg diskuterade också effekterna av pandemin, som accelererade trender som distansarbete, molnberäkning och cybersäkerhet.

När det gäller resultat har Tech Megatrend Fund uppnått en avkastning på 45 % sedan starten, med anmärkningsvärda uppgångar de senaste åren trots vissa inflationsrelaterade utmaningar. Ginsberg uttryckte optimism för framtiden, med hänvisning till pågående framsteg inom AI och robotik, särskilt i Asien. När det gäller fusioner och förvärv förutsåg Ginsberg en ökning av teknikrelaterade megaaffärer, särskilt inom molnberäkning, cybersäkerhet och AI. Han betonade att dessa affärer nu är globala i omfattning, med företag som söker möjligheter över hela världen.

Tech Megatrend Fund har upplevt stark tillväxt under sin femåriga resa, driven av olika tekniska underteman och globala trender. Anthony Ginsberg är fortfarande optimistisk om fondens framtidsutsikter och lyfter fram den transformativa potentialen hos framväxande teknologier.

Handla T3KE ETF

HANetf HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (T3KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära