Följ oss

Nyheter

SPF6 ETF investerar i japanska företag som följer Parisavtalet

Publicerad

den

SPDR® MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF (Acc) (SPF6 ETF) investeringsmål är att följa utvecklingen för de stora och medelstora bolagssegmenten på den japanska aktiemarknaden.

SPDR® MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF (Acc) (SPF6 ETF) investeringsmål är att följa utvecklingen för de stora och medelstora bolagssegmenten på den japanska aktiemarknaden.

Fonden klassificeras som en artikel 8-fond enligt SFDR.

Beskrivning av SPDR MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc JPY

SPDR MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc JPY investerar i aktier med fokus på Climate Change, Social/Environmental, Japan. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI Japan Climate Paris Aligned tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 190 aktier.

Den totala omkostnadsprocenten uppgår till 0,12 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). SPDR MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc JPY är en mycket liten ETF med tillgångar på 2 miljoner euro under förvaltning. SPF6 ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Index Beskrivning

MSCI Japan Climate Paris Aligned Index är ett index konstruerat från MSCI Japan Index och inkluderar stora och medelstora värdepapper på de japanska aktiemarknaderna. Indexet är utformat för att stödja investerare som försöker minska sin exponering för övergångs- och fysiska klimatrisker och som vill utöva möjligheter som uppstår genom övergången till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp samtidigt som de anpassar sig till kraven i Parisavtalet. Indexet innehåller TCFD-rekommendationerna och är utformade för att överträffa minimistandarderna i EU:s Paris-anpassade benchmark.

Investeringsstrategi

MSCI Japan Climate Paris Aligned-index spårar aktier från Japan. Indexet syftar till att ge större vikt åt företag som gynnas av omställningen till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp. Dessutom beaktas EUs direktiv om klimatskydd. Moderindex är MSCI Japan.

Handla SPF6 ETF

SPDR MSCI Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc JPY (SPF6 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURSPF6

Största innehav

VärdepapperVikt %
Toyota Motor Corp.5,17%
Keyence Corporation3,92%
Sony Group Corporation3,79%
East Japan Railway Company2,55%
Tokyo Electron Ltd.2,45%
Yaskawa Electric Corporation2,20%
Central Japan Railway Company2,19%
Nintendo Co. Ltd.2,11%
Recruit Holdings Co. Ltd.2,07%
Hamamatsu Photonics K.K.2,07%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.