Följ oss

Nyheter

S&P degraderar Marocko till Frontier market

Publicerad

den

S&P degraderar Marocko till Frontier market S & P Dow Jones Index meddelade på onsdagen resultatet av sin ny klassificering av olika länder och marknader. Ett resultat av

S&P degraderar Marocko till Frontier market S & P Dow Jones Index meddelade på onsdagen resultatet av sin ny klassificering av olika länder och marknader. Ett resultat av detta är att Marocko har degraderats från tillväxtmarknad, så kallad emerging market, till frontier market.

Marocko degraderas till frontier market status eftersom bristen på likviditet i den marockanska aktiemarknaden är en viktig fråga för marknadens aktörer. ”Den nedåtgående trenden i likviditeten på marknaden under de senaste åren inte i linje med andra tillväxtmarknader”, vilket gör det mer lämpligt att klassificera Marocko som frontier market säger S & P Dow Jones Index i ett uttalande.

Fem börshandlade fonder som erbjuder exponering

Fem börshandlade fonder erbjuder närvarande exponering mot Marocko. Det är emellertid inte sannolikt att det kommer att ha en stor inverkan på ETF S & P:s beslut att sänka Marockos status eftersom de ETFer som har största vikt mot denna nordafrikanska nation – Market Vectors Africa Index ETF (NYSEArca: AFK) och WisdomTree Middle East Dividend Fund (NasdaqGM: GULF) – replikerar sina egna index. Dessa börshandlade fonder är dessutom regionala ETFer, inte explicit tillväxtmarknader eller frontier markets ETFer.

MSCI anser redan Marocko vara en så kallad gränsmarknad som markeras av landets 5,4% vikt i iShares MSCI Frontier 100 ETF (NYSEArca: FM). S & P Dow Jones Index är den andra indexleverantör sedan september att tillkännage en degradering av Marocko.

I september i år degraderade FTSE Group, indexeringsenheten vid London Stock Exchange, Marocko från landets tidigare sekundära tillväxtmarknadsklassificering. S & P Dow Jones sade också att det kommer att fortsätta att klassificera Egypten som en tillväxtmarknad. Olika indexleverantörer har klassificerat landet är en kandidat för degradering till frontier market, men hittills bara Russell Investments har gjort ett tillkännagivande om detta.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.