Följ oss

Nyheter

Sommarens väderutsikter kan skicka spannmålspriserna på en vild resa

Publicerad

den

Spannmålspriserna och relaterade börshandlade fonder upplever vilda svängningar då en stram marknad utsätter spannmål för plötsliga förändringar i utsikterna med regn som nu är huvudfokus.

Spannmålspriserna och relaterade börshandlade fonder upplever vilda svängningar då en stram marknad utsätter spannmål för plötsliga förändringar i utsikterna med regn som nu är huvudfokus.

Spannmålfutureshandel på Chicago Board of Trade har sjunkit under veckan, med de mest aktiva majsterminerna handlas nere med sin gräns på 40 cent per bushel, vilket raderade vinster från tidigare i månaden när futures hoppade efter att US Department of Agriculture avslöjade två viktiga uppdateringar av spannmål, utbud och efterfrågan, rapporterar Wall Street Journal.

När USA går mot de varmaste dagarna på sommaren kan de prognostiserade temperaturerna och de torra förhållandena ytterligare tappa grödoproduktionen i områden som redan har att göra med torka. Volatiliteten i jordbruksfutures drivs nu av osäkerhet om att växande regioner kommer att få välbehövligt regn.

“Det är nu när regn kommer att bli mer kritiska men eftersom växande grödor kräver mer fukt när de går framåt”, sa Karl Setzer, en råvaruriskrådgivare för AgriVisor, i en ny analys.

Sommarmånaderna, som är en viktig period för att bestämma grödornas hälsa, eftersom torrt väder under denna period kan hindra grödans avkastning, medan storskaliga regn kan ge dem den fukt de behöver för en längre sikt.

”Fundamenta är mycket snäva; felmarginalen är mycket snäv, säger Don Roose, chef för West Des Moines, Iowa-baserade handelsföretag U.S.Commodities Inc, till WSJ. “Vi har nästan kommit så långt att vi behöver back-to-back-stora grödor.”

Dessutom ser spannmålsmarknaden svängningar på grund av exporten av spannmål till Kina, som har tagit ett steg på oron över framtidsutsikterna för den kinesiska efterfrågan. USDA: s Foreign Agricultural Service (FAS) uppgav dock nyligen att Kina importerade 7,7 miljarder dollar av amerikanska sojabönor under första kvartalet 2021, den näst högsta totala rekordnivån för kvartalet. Rapporten förutspådde också att Kina kommer att förbli en stark importör av amerikanska korn på grund av högre inhemska priser där.

“Exportvolymerna ökar kraftigt på grund av återhämtningen av handeln med Kina på grund av avskaffandet av vedergällningstullar, återuppbyggnaden av svinbesättningen från afrikansk svinpest (ASF) och en försenad sydamerikansk skörd som förlänger USA:s försäljningsfönster,” enligt till FAS.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *