Följ oss

Nyheter

Social nedgång

Publicerad

den

Social nedgång

En ETF som har fallit på svåra tider nyligen när det gäller kortfristig utveckling är SOCL (Global X Social Media ETF) till stor del på grund av den plötsliga och kraftiga nedgången i FB-aktien innan den förväntade kvartalsvisa resultatutgivningen den 1/28 / 15.

FB har en vikt på> 10,4% i fonden och är den nummer två rankade komponenten, efter LNKD som väger cirka 11,9%. LNKD-aktien har också minskat från den senaste tidens toppar den här veckan, genom att skära igenom sin 50-dagars MA och verkar inte kunna återhämta sig från nedgången.

SOCL har trettio andra enskilda aktier, med placeringar 3 till 10 i fonden enligt följande: 3) Tencent Holdings Ltd (> 10,1%), 4) GRPN (> 6,5%), 5) SINA (> 5,8%), 6) GOOG L> 4,9% 7) NEXON Co. Ltd? 4,8% 8) ZNGA (> 4,6%) 9) YELP (> 3,9%) 10) P> 3,8%).

Faktum är att mer än 67% av portföljen ligger över de tio största innehaven i indexet. Några av dessa aktier som GOOGL, GRPN och ZNGA är till exempel rutinmässigt i nyhetsrubrikerna eftersom denna ganska nya ”Social Media” -sektor har varit ganska aktiv i flera kvartal nu.

För närvarande, trots den senaste prispressen i aktierna i detta utrymme, har volymen varit ganska tam och praktiskt taget under dagliga genomsnitt i minst en månad nu. SOCL är unik när det gäller tidpunkten för att vara den första (och för närvarande enda) erbjudande inom undersektorn ”Sociala medier” som i slutändan faller inom den större kategorin ”Teknik”.

Där rankas den för närvarande som en fond i ”mitten av förpackningen” i termer av dess totala tillgångsstorlek på cirka 108 miljoner dollar. Även om det inte finns några andra ”sociala medier” -specifika medel att laser in här just nu kan vi

titta på andra fonder som har betydande viktningar för att säga FB och LNKD till att börja med. FPX (FT IPOX-100, kostnadskvot 0,60%) har en vikt på> 10% till FB, medan FDN (FT DJ Internet, kostnadskvot 0,57%) har en vikt på> 8,4%. PNQI (PowerShares Nasdaq Internet, Expense Ratio 0,60%) har en vikt på> 8,3% till aktien, bara för att nämna några anmärkningsvärda.

LNKD å andra sidan ägs i PBS (PowerShares Dynamic Media, Expense Ratio 0.63%) och FDN (> 3.7%) för att nämna några.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.