Följ oss

Nyheter

FDN ETF för de största och mest likvida Internetbolagen

Publicerad

den

t Trust Dow Jones Internet Index Fund (FDN ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för de största och mest likvida amerikanska internetföretagen. FDN ETF som noteras på Nasdaq, är en utdelande ETF.

First Trust Dow Jones Internet Index Fund (FDN ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för de största och mest likvida amerikanska internetföretagen. FDN ETF som noteras på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,51 procent.

FDN ETF är utformat för att mäta prestanda för de största och mest omsatta aktierna i amerikanska internetföretag. Indexet är en sammansättning av två delindex som är involverade i internethandel och internettjänster. För att inkluderas i indexet måste 50% av intäkterna komma från Internet.

Berättigade värdepapper rankas först av tremånaders genomsnittligt floatjusterat börsvärde och sedan av genomsnittlig andel i tre månader. En slutrankning beräknas sedan baserat på ett lika vägt genomsnitt av värdepapprets börsvärde och volymrankningar. Värdepapper sorteras sedan i fallande ordning efter slutlig rang inom sina underbranscher. 15 värdepapper från Internet Commerce och 25 värdepapper från Internet Services med de bästa rankningarna ingår. Värdepapper är floatjusterade börsvärde viktade med 10% tak för ett enda värdepapper. Den sammanlagda vikten för enskilda värdepapper med vikter på 4,5% eller mer är begränsad till 45% av indexet.

Om Indexet

Dow Jones Internet Composite IndexSM, är ett float-justerat marknadsvärdevägt index som är utformat för att representera de största och mest aktivt handlade aktierna i amerikanska företag inom internetindustrin.

För att vara berättigad till Dow Jones Internet Composite IndexSM måste en aktie vara noterad på börsen NYSE, NYSE MKT eller Nasdaq och uppfylla följande kriterier:

o Generera en majoritet av försäljningen/intäkterna från Internet.

o Minsta handelshistorik på tre månader.

o Minst tre månaders genomsnittligt floatjusterat börsvärde på 100 miljoner dollar.

• Kvalificerade aktier rankas först efter tremånaders genomsnittligt floatjusterat börsvärde och sedan efter genomsnittlig andel volym på tre månader. En slutrankning beräknas baserat på ett lika viktat genomsnitt av marknadsvärdet och volymrankingen.

• Företag sorteras efter slutlig rangordning och 40 företag väljs, bestående av 15 klassificerade som internethandel och 25 klassificerade som internettjänster.

• Indexet vägs med floatjusterat börsvärde.

o Vikten av varje enskilt värdepapper är begränsat till 10% och den sammanlagda vikten för enskilda värdepapper med vikter på 4,5% eller mer är begränsad till 45%.

• Indexet balanseras om kvartalsvis.

Handla FDN ETF

First Trust Dow Jones Internet Index Fund (FDN ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EPOL. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med First Trust Dow Jones Internet Index Fund (FDN ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

InnehavVikt %
Amazon.com, Inc.9.29%
Facebook, Inc. (Class A)7.65%
Alphabet Inc. (Class A)5.37%
PayPal Holdings, Inc.5.17%
Alphabet Inc. (Class C)5.12%
salesforce.com, inc.4.56%
Netflix, Inc.4.51%
Cisco Systems, Inc.4.48%
Zoom Video Communications, Inc. (Class A)3.24%
Snap Inc. (Class A)3.08%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.