Följ oss

Nyheter

HANetf lanserar Europas första ESG-screenade fond för Indiens Internet & e-handel

Publicerad

den

HANetf, Europas första och enda oberoende UCITS ETF och ETC-plattform och ledande leverantör av ETPer för digitala tillgångar, är glada över att tillkännage den kommande lanseringen av INQQ India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (ticker: INQQ). Det är Europas första ESG-screenade fond för Indiens Internet & e-handel.

HANetf, Europas första och enda oberoende UCITS ETF och ETC-plattform och ledande leverantör av ETPer för digitala tillgångar, är glada över att tillkännage den kommande lanseringen av INQQ India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (ticker: INQQ). Det är Europas första ESG-screenade fond för Indiens Internet & e-handel.

INQQ är designat för att erbjuda investerare riktad exponering för Indiens snabba digitalisering. Nu världens folkrikaste land, Indien hyllas ofta som det ”nya Kina” och har fångat global uppmärksamhet med sina anmärkningsvärda ekonomiska tillväxttakt – IMF förväntar sig att landets ekonomi kommer att växa med 6% i år och vara den snabbast växande ekonomin både 2023 och 2024.

Trots några utmanande år för investerare på tillväxtmarknader har Indiens ekonomiska tillväxt översatts till avkastning på aktiemarknaden – under de senaste 5 åren har Indiens BSE SENSEX avkastat 93 % jämfört med S&P 500:s 58 %.

Detta har delvis drivits av expansionen av Indiens medelklass, som har vuxit till att omfatta 400 miljoner nya människor under de senaste 15 åren, vilket banat väg för en ny generation konsumenter med ökad köpkraft.

Samtidigt har landets digitala infrastruktur expanderat avsevärt, med över 98 % av landets stora befolkning som har tillgång till 4G. Detta, tillsammans med konsumenternas ökade köpkraft, har översatts till 7 miljoner nya smartphoneanvändare per månad. Indiens internetekonomi är nu redo att växa ur landets bredare BNP.

INQQ strävar efter att fånga denna konsumentledda digitala revolution. Det kommer att spåra INQQ The India Internet & Ecommerce ESG Screened Index (INQQETF), som är ESG-screenat och har 100 % exponering mot indiska företag. Innehav kontrolleras för att säkerställa att minst 50 % av deras intäkter kommer från internet och/eller e-handel. Med tanke på att många indiska företag är svåra att hitta om de är listade lokalt, kommer INQQ att erbjuda investerare riktad exponering för Indiens digitalisering.

HANetf och EMQQ Global samarbetade tidigare för att lansera EMQQ Emerging Markets Internet & Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) under 2018, vilket ger exponering för tillväxten av onlinekonsumtion i utvecklingsvärlden. Både EMQQ och INQQ har USA-noterade syster-ETFer, med cirka 470 miljoner USD AUM sammanlagt. UCITS-versionen av EMQQ är för närvarande på $170m AUM. HANetf har nu konverterat över 10 USA-noterade ETFer till irländskt hemvist UCITS ETF via white-label-plattformen.

Kevin Carter, grundare och Chief Investment Officer för EMQQ Global, kommenterar:”Vi är glada över att ge INQQ till UCITS-investerare med HANetf. Medan utvecklade länder har upplevt lyxen med internet i decennier, har över en miljard konsumenter i Indien bara börjat gå online. Detta blomstrande konsumentmomentum, tillsammans med landets starka engagemang för att skala fysisk och digital infrastruktur under de kommande åren skapar en övertygande tillväxtmöjlighet. Vi tror att den indiska internetinvesteringsberättelsen inte kan och bör ignoreras. INQQ kommer att tillåta investerare att utnyttja grunden för denna tillväxt. drivs av den smartphone-aktiverade digitala konsumenten.”

Hector McNeil, medgrundare och co-VD för HANetf kommenterar:”Vi är mycket glada över att lansera INQQ India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (ticker: INQQ) med EMQQ Global. Indiens framträdande plats i den globala ekonomin har blivit omöjlig att förbise. Optimismen kring dess ekonomi är på uppgång, med många blickar Indien som destination för ”Kina plus ett”-diversifieringsstrategier, som lyfter fram nationens växande betydelse i den globala ekonomin. Men den verkliga möjligheten i Indien, tror vi, är digital konsumtion. INQQ ETF kommer att ge investerare ett sätt att fånga upp Detta spännande segment av den indiska marknaden. Många bredare index inkluderar statligt ägda företag som historiskt sett har hämmat tillväxten medan e-handelsföretag tenderar att vara entreprenörsdrivna.”

Handla INQQ ETF

India Internet & Ecommerce ESG-S UCITS ETF (INQQ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Nya iShares obligations ETFer på Xetra: tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper

Publicerad

den

Två nya börshandlade fonder iShares obligations ETFer från iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa nya iShares obligations ETFer på Xetra ger tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper.

Två nya börshandlade fonder iShares obligations ETFer från iShares har sedan i fredags kunnat handlas på Xetra och via handelsplatsen Börse Frankfurt. Dessa nya iShares obligations ETFer på Xetra ger tillgång till ett brett utbud av valutasäkrade USD-obligationer och inteckningssäkrade amerikanska värdepapper.

iShares US Mortgage Backed Securities UCITS ETF EUR Hedged erbjuder investerare tillgång till den brett diversifierade marknaden för amerikanska inteckningssäkrade värdepapper utgivna och garanterade av statligt sponsrade företag som Ginnie Mae, Fannie Mae och Freddie Mac. Amerikanska värdepapper med fast ränta med en pass-through-struktur har en rating av investment grade och är säkrade av pooler av inteckningar från amerikanska husägare. Genom pass-through-strukturen får värdepappersinnehavare direkt kapitalbeloppet plus ränta från poolerna av bostadslån. Alla värdepapper måste ha en vägd genomsnittlig återstående löptid på minst ett år.

iShares US Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged ger tillgång till den globala marknaden för obligationer denominerade i US-dollar av investeringsklass. Obligationerna med fast ränta är statsobligationer, statsrelaterade obligationer, företagsobligationer och bostadsobligationer. Minsta återstående löptid är ett år.

Båda instrumenten använder terminskontrakt för att säkra valutafluktuationer mot den amerikanska dollarn.

NamnTillgångs-klassISINFörvaltnings-avgiftUtdelnings-policyReferens- index
iShares US Mortgage Backed Securities UCITS ETF EUR Hedged (dist)Fixed Income ETFIE000EEJLWG10,30 procentUtdelandeBloomberg US Mortgage Backed Securities Index
iShares US Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged (dist)Fixed Income ETFIE00093SKUY40,30 procentUtdelandeBloomberg US Aggregate Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 143 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

En uranfond, Future of Defense och Bitcoin

Publicerad

den

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil anslöt sig till Proactives Stephen Gunnion med nyheten att företaget lanserar Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF under tickern U8NJ på London Stock Exchange och Deutsche Börse (ETR: DB1) denna fredag. Han pratade även om deras NATO-fond, Future of Defense.

HANetfs grundare och co-VD Hector McNeil anslöt sig till Proactives Stephen Gunnion med nyheten att företaget lanserar Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF under tickern U8NJ på London Stock Exchange och Deutsche Börse (ETR: DB1) denna fredag. Han pratade även om deras NATO-fond, Future of Defense.

ETF, som fokuserar på små och medelstora uranföretag, är mycket efterlängtad och har skapat stort intresse på sociala medier. Sprott, sponsorn av denna produkt i USA, har sett sin version samla runt 400 miljoner dollar i tillgångar på mindre än ett år.

McNeil förklarade att efterfrågan på denna ETF drivs av ett erkännande av kärnkraftens roll i att tillhandahålla en konsekvent ren energikälla och en tillgångspress som förvärrats av konflikten mellan Ryssland och Ukraina. U308, HANetfs bredare produkt för uranbrytare, var den toppresterande tematiska ETFen i Europa förra året med en avkastning på 45 %.

McNeil lyfte också fram Future of Defense UCITS ETF (ASWC), som drar nytta av nuvarande geopolitiska spänningar. Denna ETF är unik eftersom den inkluderar företag som är anslutna till NATO-medlemmar eller medlemsförbund, som syftar till att dra nytta av ökade försvarsutgifter bland NATO-länderna.

I rampljuset var också ETC Group Physical Bitcoin ETF (BTCE), den mest omsatta kryptospot-ETF i Europa, med tillgångar på 1,3 miljarder dollar. Denna produkt understryker den växande acceptansen och efterfrågan på investeringsalternativ för kryptovaluta i Europa, trots skepsis kring den digitala tillgångsklassen.

McNeil berättade för Proactive att han nyligen deltog i den största årliga ETF-konferensen i Miami Beach, som avsevärt fokuserade på Bitcoin och kryptovaluta ETFer, vilket speglar branschens utveckling och dess hausseartade utsikter mot en framtid värderad till 50 biljoner dollar under det kommande decenniet.

Handla Future of Defence ASWC ETF

HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla BTCE ETC

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE ETC) är en börsnoterad kryptovaluta som handlas på Euronext Paris och tyska XETRA.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) r en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

ELF5 ETF investerar i europeiska länder utanför Eurozonen

Publicerad

den

Deka MSCI Europe ex EMU UCITS ETF (ELF5 ETF) investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka MSCI Europe ex EMU UCITS ETF (ELF5 ETF) investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka MSCI Europe ex EMU UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 11 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka Europe ex EMU UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel börshandlad fond som följer utvecklingen av MSCI Europe ex EMU Index (prisindex). Indexet representerar de utvecklade europeiska aktiemarknaderna uteslutande de länder som ingår i Europeiska monetära unionen.

Investeringsstrategi

Deka MSCI Europe ex EMU UCITS ETF strävar efter att följa MSCI Europe ex EMU-indexet. MSCI Europe ex EMU-indexet spårar ledande aktier i europeiska länder utanför euroområdet.

Handla ELF5 ETF

Deka MSCI Europe ex EMU UCITS ETF (ELF5 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURELF5
Stuttgart Stock ExchangeEURELF5
XETRAEURELF5

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

Populära