Följ oss

Nyheter

SGOL ETF spårar spotpriset på guld

Publicerad

den

Aberdeen Standard Gold ETF Trust (NYSEArca: SGOL ETF) strävar efter att spåra spotpriset för guld, med mindre kostnader för förvaltningskostnader genom att äga fysiska guldtackor.

Aberdeen Standard Gold ETF Trust (NYSEArca: SGOL ETF) strävar efter att spåra spotpriset för guld, med mindre kostnader för förvaltningskostnader genom att äga fysiska guldtackor.

SGOL, som andra fysiskt uppbackade guldfonder, syftar till att tillhandahålla ett effektivt sätt för investerare att få guldexponering. Fonden är strukturerad som ett grantor trust som förhindrar förvaltare att låna ut det underliggande guldet. SGOL har förändrats sedan Aberdeen köpte fonden den 27 april 2018 från ETF Securities.

Efter förvärvet utvidgade Aberdeen sina förvaringsarrangemang. Nu deponeras SGOL:s förvaltade tillgångar av JPMorgan, valv i Zürich och London. Den 21 juni 2019 bytte SGOL namn från Aberdeen Standard Physical Swiss Gold Shares ETF till Aberdeen Standard Physical Gold Shares. Den 4 november 2019 delades aktierna 10 för 1, vilket minskade kostnaden. SGOL-aktier handlas för närvarande till 1/100 av spotpriset för guld, vilket tilltalar investerare som vill göra små order.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att återspegla priset på guldtackor, minus trustens utgifter. Aktierna är avsedda att utgöra ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att göra en investering som liknar en investering i guld. En investering i fysiskt guld kräver dyra och ibland komplicerade arrangemang i samband med analys, transport, lagerhållning och försäkring av metallen. Även om aktierna inte är exakt motsvarande en investering i guld, ger de investerare ett alternativ som möjliggör en nivå av deltagande på guldmarknaden genom värdepappersmarknaden.

Handla SGOL ETF

Aberdeen Standard Gold ETF Trust (NYSEArca: SGOL ETF) är en amerikansk börshandlad fond. enna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.