Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20160930

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20160930 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 30/9-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20160930 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 30/9-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20160930 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20160930. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 HMs rapport kan styra OMX

OMXS 30 hade på sig till den 27:e september för att klara av svängen nedåt efter toppen den 22 september vid 1 448, Det handlade om den vanliga reaktionen på 3 dagar efter en topp.

Tredje dagen var just den 27:e. Motreaktionen uppåt levererade under torsdagen 1 443, som högst och den kom in vid 16-tiden. Index stängde på torsdagen över 1 432, vilket var mycket viktigt för att skapa en positiv möjlighet inför fortsättningen. Det krävs dock att index nu bestående stannar över 1 432. Utvecklingen i New York under torsdagen ger en signal på en svag öppning på fredagen i Stockholm. Efter de första 35 minuterna bör vi veta hur fredagen kommer att se ut. Vi får ju även in delårsrapporten från H&M som med sin tyngd i index kan hjälpa till att påverka index.

Om index stänger under 1 432 den närmaste tiden får vi inrikta oss på en ny sväng nedåt i det som nu sedan 25 juli och 1 397 blivit ett stort svängande fram och tillbaka för index. På dessa drygt två månader har index endast stigit 38 punkter. (Rörelsefaktorn på aktuell nivå)

Enskilda aktier drar däremot kraftigt uppåt under kortare perioder, där Boliden och Elekta är ett par i denna grupp som under torsdagen skapade nya toppar för året. Omvänd utveckling finns ju också och jag syftar då på oljerelaterade aktier fram till och med i går, onsdag. Nu står de inför en ny positiv möjlighet en tid efter OPEC:s besked om neddragning av kvoterna, under onsdagen kvällen.

Med stängningen i dag över 1 432 kan vi sikta uppåt med 1 448, vilket var den tidigare toppen och årets högsta notering, så här långt, noterad den 6 september. Då får vi heller inte glömma den negativa utvecklingen vi ser i New York under torsdagens handel med en nedgång på cirka 1 procent för de viktiga indexen.

Om 1 448- nivån passeras nu eller längre fram har vi sedan ännu en nivå av vikt vid 1 470. Denna nivå har vi tidigare betraktat som en av de ”normala” motstånden i en motreaktion uppåt likt den vi sett sedan den 11 februari i år.  En ännu mer ”normal” uppgång och statistiskt sett den vanligaste nivå under aktuella omständigheter hittar vi vid 1 547-1 548. Jag vill inte på något sätt ta för givet att index ska dit upp men det kan ju vara ok  att ha med sig statistiken i bagaget så läng de långsiktiga signalerna är positiva. Om det hela sedan byter budskap är det inte svårt att byta fot, då marknaden berättar för oss hur man tolkar det hela utifrån vad som sker i omvärlden.

Jag vill påminna om att det var den 29 maj 2015 som index noterade 1 669 i form av en lägre topp och gav då en säljsignal inför den nedgång som då låg avvaktande. Det är i dag 16 månader sedan den toppen. Lägger vi sedan till lågpunkten vid 1 369 från den 29 september 2015 får vi en rytm som levererade 12 månader under torsdagen. Det gör den 29-30 september 2016 till en viktig avstämningspunkt för index. Är index vid ett vägskäl eller blir det bara ett hack i kurvan?

Kommande dilemma för ECB, EU, IMF och inte minst Tyskland är det prekära läget i Deutsche Bank (DB) som riskerar att tappa stora kunder. Budskapet från tysk sida är att bankens kontohavare och kunder ska få betala om de stora problem man har förvärras. Inför den risken på sikt är det flera aktörer som försöker att hitta nya vägar för sitt kapital. Detta problem får med hög sannolikhet ligga och jäsa en tid, då man samtidigt försöker bagatellisera problemen genom att ge skenet av att man har en lösning.

EU skapade ju redan vid senaste årsskiftet nya regler för insatt kapital på bankerna i Europa för att underlätta för kommande räddningar av utsatta banker. Processen har varit lång och reglerna har anpassats för att om möjligt klara av nya kriser under 2017 och 2018.

Det ska bli intressant att följa flödena av kapital under de kommande åren. det kan bli så att BREXIT var en skänk från ovan (befolkningen) för Storbritannien, då man i framtiden kan ta emot kapital då man ligger utanför EU. en konkurrent till USA som annars är den naturliga hamnen under oroliga tider.

Stochastic
Lång sikt: Månadsstochastic 42,2 och 34,3 stigande
Medellång sikt: Veckostochastic 92,2 och 90,2 stigande
Kort sikt: Dagsstochastic 61,7 och 56,2 stigande

Tidigare toppar och bottnar
Rekordnoteringen 1 720 kom in den 27 april 2015, där vi hade ytterligare en topp vid 1 719 den 19 mars 2015.
Botten den 9 mars 2009 landade på 593 och levererade 6 år av uppgång till våren 2015.
6 år = 72 månader = 312 veckor = 2 192 dagar
Rytmen på 6 år är vanlig och sammanstrålade med 90-månadersrytmen från toppen i oktober
2007. Den toppen indikerade på en ny topp i april 2015, vilket vi också fick. 7,5 år=90
månader=391 veckor=365+26 veckor=2 740 dagar.
Den lägre toppen 1 669 kom sedan in den 29 maj 2015.
Delvågen från 23 september 2011 till 29 maj 2015 gav 836 punkter (833-1669) som mest. Intressant att notera att uppgången än en gång gav oss i det närmaste 100 procent.
Uppgången i denna fas blev i tid 3 år och 8 månader=42 månader=192 veckor=1 344 dagar

Rullande korta cykler med reaktionsdagar
Dessa dagar kommer att korrigeras löpande vartefter vi får ny information från marknaden Vi följer i fortsättningen den rytm som började den 9 mars 2009. Den sammanfaller i stort med den andra rytm som har sitt ursprung från toppen den 13 juli 2007. Alla reaktionsdagar kommer från Gann Hjulet och den kunskap som ligger bakom detta.
Beräknade reaktionsdagar för OMXS 30 index: 9 oktober, 21 oktober, 3 november

Rörelsefaktorn – Motstånd – Stöd
Aktuell rörelsefaktor för tid och pris = 38 Motstånd 1 470 och 1 508 Stöd 1432 och 1 395

Analytiker: Ingemar Carlsson

Kursdata: Stockletter.se

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Valour lanserar den första Short Spot Bitcoin ETP i Norden

Publicerad

den

Valour, bryter ny mark på de nordiska finansmarknaderna med lanseringen av regionens första Short Spot Bitcoin ETP.

Valour, bryter ny mark på de nordiska finansmarknaderna med lanseringen av regionens första Short Spot Bitcoin ETP.

Valour Short Bitcoin ETP, känd som Valour Short Bitcoin (SBTC) SEK (ISIN: CH1149139649), är ett innovativt finansiellt instrument som omvänt spårar Bitcoins prisrörelser. Denna ETP tillåter investerare att dra nytta av, eller säkra sig mot, nedgångar i Bitcoins marknadspris. Valour Short Spot Bitcoin är designad med erfarna investerare i åtanke och erbjuder strategiska investeringsmöjligheter och flexibiliteten att göra snabba justeringar av portföljer baserat på dagliga marknadsrörelser.

”Som de första att erbjuda en Short Spot Bitcoin ETP i Norden sätter vi en ny standard för investeringsprodukter i regionen”, säger Johanna Belitz, Valours försäljningschef i Norden. ”Skräddarsydd för kortsiktig strategisk användning, som att säkra befintliga portföljer är vi övertygade om att denna innovativa produkt kommer att tilltala vårt handelskunniga community.”

Introduktionen av Valour Short Bitcoin ETP markerar en betydande milstolpe i tillgängligheten av olika finansiella produkter på de nordiska marknaderna, som erbjuder höga nivåer av transparens, säkerhet och tillförlitlighet, tillsammans med konkurrenskraftiga förvaltningsavgifter.

Handla SBTC ETP

Valour Short Bitcoin (SBTC) SEK är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nasdaq Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Geopolitical Conflict on the Rise, while Ethereum Receives its Biggest Boost

Publicerad

den

Ethereum Receives its Biggest Boost Expanding Geopolitical Conflict Throws Crypto in Turmoil, Hong Kong ETFs Revive Hope Ethereum’s Most Anticipated Application of the Year is Live

• Expanding Geopolitical Conflict Throws Crypto in Turmoil, Hong Kong ETFs Revive Hope

• Ethereum’s Most Anticipated Application of the Year is Live

Expanding Geopolitical Conflict Throws Crypto in Turmoil, Hong Kong ETFs Revive Hope

The latest Consumer Price Index (CPI) report released last Wednesday revealed a hotter-than-expected inflation rate of 3.5%, exceeding forecasts of 3.4%. This marks the fourth consecutive month where inflation has surpassed expectations, dimming hopes of rate cuts in the near future, resulting in a sustained high interest environment. This is further evidenced by interest rate futures currently pricing in just two rate cuts for the entirety of 2024, a significant shift from four months ago, when markets were predicting a more hawkish approach. Further, the conflict between Iran and Israel escalated more this weekend, as Iran launched a drone strike towards Israel, who are said to be potentially preparing for ‘retaliation’. This rise in geopolitical tensions coincided with a decline in the crypto market as Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) prices fell by 8.22% and 11.29% respectively.

That said, it’s worth remembering that Bitcoin is viewed as a flight to safety during geopolitical conflicts. For instance, BTC grew by almost 17% during Russia’s invasion of Ukraine. This was driven by the fact that the average Russian citizen was able to withdraw their capital out of banks promptly before the imposed sanctions. Similarly, Ukrainians leveraged Bitcoin’s decentralized nature to navigate the overall shutdown of their financial system, while leveraging it to resume raising donations, showcasing its value as a decentralized and globally accessible asset immune to disruptions.

However, Bitcoin’s response to Iran’s recent escalation may have been adverse. This is given the gravity and the complexity of the geopolitical situation and its potential to entangle several other actors into the conflict, potentially affecting a broader swath of the world, including global trade and economic stability. Nevertheless, Bitcoin’s properties uniquely position it to serve a dual function as both a risk-on and risk-off asset. This duality could explain why its behavior diverged from that of gold in recent days, facing a drawdown last week versus benefiting from Russia’s conflict in 2022, as shown below in Figure 1.

Figure 1: BTC vs Gold Performance in 2022 vs 2024 – On a Weekly Timeframe

Source: TradingView

Finally, while the industry showed signs of a tentative recovery following last week’s economic challenges, evidenced by BTC soaring to nearly $67K on Monday, it’s crucial to maintain vigilance and closely monitor Israel’s response as it could have additional repercussions on the global market. Bitcoin faces a pivotal week with the highly anticipated Bitcoin Halving event scheduled in just four days, which will cut the issuance of new BTC in half, further tightening its already limited supply. This scarcity narrative is often seen as a bullish signal, which potentially bolsters Bitcoin’s position as a store of value and a hedge against inflation, as investors seek refuge in the current environment.

Adding to the positive sentiment, the Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) recently granted conditional approval for the launch of the first spot Bitcoin and Ethereum ETFs. The investment vehicle could unlock up to $25B in demand from Chinese investors via the Southbound Stock Connect program, according to Matrixport. The approval could also expand BTC’s market penetration into the wealth management sector in Hong Kong valued at $1.15T. The combined effect of the halving and the ETF approvals could provide a much-needed boost to the industry’s current momentum. A trend which is evident in Figure 2 below, indicating that flows into BTC have remained positive since the beginning of the year.

Figure 2 – *BTC Monthly Balance Change vs BTC Monthly Issuance vs ETF Cumulative Flows

Source: Glassnode

*Monthly Balance Change includes different cohort of investors that hold >1, >10, >100, >1K BTC

Ethereum’s Most Anticipated Application of the Year is Live

EigenLayer, a protocol that allows ETH users to “re-stake” their existing staked ETH to validate the security of external networks known as Actively Validated Services (AVS), has finally deployed on mainnet. EigenLayer has been long anticipated as it enables capital efficiency by allowing users to earn additional yield on top of their ETH staking yield. Further, it allows younger protocols to borrow the security assurances of Ethereum. This is crucial, as it circumvents the need for non-established protocols to develop their own security measures from scratch. This translates to a more cost-efficient approach while simultaneously bolstering their decentralization, as newer projects can anchor their security to Ethereum’s.

By opting to earn additional yield, users subject themselves to heightened smart contract risks, as they become exposed to the vulnerabilities of both Ethereum and the additional protocol relying on its security. Further, a large portion of ETH could end up being “re-staked” in EigenLayer instead of just validating the security of Ethereum, creating a problem of misalignment. In simpler terms, some validators might focus on maximizing their profits by pursuing strategies that prioritize short-term gains over the long-term security of the network. Moreover, the growing enthusiasm for the protocol suggests that a significant portion of the crypto economy might rely on Ethereum’s security assurances. Currently, 14% of all staked ETH is being allocated towards Eigen’s re-staking strategy. The continuation of this trend could lead to centralization, posing a risk as Ethereum might inadvertently become a single point of failure over a longer time horizon.

Wide-spread slashing is another concern. In essence, if a substantial amount of ETH is restaked in a single protocol, then a slashing event due to malicious or unintended behavior could significantly impact honest ETH stakers. Thus, Eigen proposed a slashing committee, comprising esteemed ETH developers and trusted community members, empowered to veto such occurrences and safeguard Ethereum’s integrity.

The final risk concerns a new breed of tokens known as Liquid Restaking Tokens (LRTs), which operate atop EigenLayer. LRTs, akin to Liquid Staking Tokens (LSTs) issued by the established Lido protocol in 2021, aim to unlock similar capital efficiency by allowing users to use their re-staked ETH as collateral for lending and borrowing. Given that restaked ETH in Eigen can’t be used across DeFi platforms, users have turned to LRT protocols like Ether.fi and Renzo to seek higher levels of capital flexibility, with their restaked assets. For context, LRTs grew exponentially by a factor of 28 throughout Q1, increasing from nearly 100K units to the current figure of 2.8M, as can be seen below in Figure 3, showing its soaring demand.

Figure 3 – Growth of Liquid Restaking Tokens (LRTs) on EigenLayer

Source: @yulia_is_here on Dune

While LRTs can offer amplified gains through leveraged lending, they can also exacerbate losses, potentially increasing systemic risk in market downturns. Since some LRT protocols can’t offer withdrawal yet, users may be forced to swap their LRT token into ETH on thinly traded secondary markets and intensify their drawdowns.

All in all, the impact of Eigenlayer is not to be understated, as the excitement surrounding the new primitive has propelled it to become the second largest protocol on Ethereum by Total Value Locked (TVL), boasting an impressive $12.6B. This already eclipses the TVL of established players like Solana by fourfold, highlighting the immense potential and adoption that EigenLayer is witnessing despite its brief existence. Further, the excitement building up to its launch since they unveiled their roadmap in March has propelled the Ethereum validator entry queue to its highest level since September. The queue now necessitates a minimum waiting period of ~12 days before new validators can join the network, as seen below in Figure 4. Nevertheless, keep an eye out as we prepare to release a more in-depth exploration of EigenLayer risks over the coming weeks.

Figure 4: Ethereum Validator Entry Queue in Days

Source: ValidatorQueue

Bookmarks

Have you read our latest report, The Bitcoin Halving and Beyond? Click here to get a digital copy.

This Week’s Calendar

Source: Forex Factory, 21Shares

Research Newsletter

Each week the 21Shares Research team will publish our data-driven insights into the crypto asset world through this newsletter. Please direct any comments, questions, and words of feedback to research@21shares.com

Disclaimer

The information provided does not constitute a prospectus or other offering material and does not contain or constitute an offer to sell or a solicitation of any offer to buy securities in any jurisdiction. Some of the information published herein may contain forward-looking statements. Readers are cautioned that any such forward-looking statements are not guarantees of future performance and involve risks and uncertainties and that actual results may differ materially from those in the forward-looking statements as a result of various factors. The information contained herein may not be considered as economic, legal, tax or other advice and users are cautioned to base investment decisions or other decisions solely on the content hereof.

Fortsätt läsa

Nyheter

H4Z7 ETF investerar i fastighetsbolag från utvecklade länder

Publicerad

den

HSBC FTSE EPRA NAREIT Developed UCITS ETF USD (Acc) (H4Z7 ETF) med ISIN IE000G6GSP88, försöker följa FTSE EPRA/NAREIT Developed-indexet. FTSE EPRA/NAREIT Developed Index följer de största fastighetsbolagen på världens utvecklade aktiemarknader.

HSBC FTSE EPRA NAREIT Developed UCITS ETF USD (Acc) (H4Z7 ETF) med ISIN IE000G6GSP88, försöker följa FTSE EPRA/NAREIT Developed-indexet. FTSE EPRA/NAREIT Developed Index följer de största fastighetsbolagen på världens utvecklade aktiemarknader.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,24 % p.a. HSBC FTSE EPRA NAREIT Developed UCITS ETF USD (Acc) är den billigaste ETF som följer FTSE EPRA/NAREIT Developed-index. Denna ETF replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

HSBC FTSE EPRA NAREIT Developed UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 38 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 19 juli 2022 och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att så nära som möjligt följa avkastningen för FTSE EPRA NAREIT Developed Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av de största börsnoterade fastighetsbolagen och real estate investment trusts (REITS) på världens utvecklade aktiemarknader, enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och har som mål att investera i aktierna av företagen i i stort sett samma andel som i Index. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla indexets beståndsdelar.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar som depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera upp till 35 % av sina tillgångar i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i totalavkastningsswappar och kontrakt för skillnad. Fonden kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i andra fonder, inklusive HSBC-fonder.

Handla H4Z7 ETF

HSBC FTSE EPRA NAREIT Developed UCITS ETF USD (Acc) (H4Z7 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURH4Z7
gettexEURH4Z7
London Stock ExchangeGBPHPRS
London Stock ExchangeUSDHPRA

Största innehav

ISINVärdepapperLandValutaVikt %
US74340W1036Prologis IncUSAUSD6,89435
US29444U7000Equinix IncUSAUSD4,4877
US95040Q1040Welltower IncUSAUSD3,09556
US8288061091Simon Property Group IncUSAUSD2,92488
US7561091049Realty Income CorpUSAUSD2,68616
US74460D1090Public StorageUSAUSD2,67706
US2538681030Digital Realty Trust IncUSAUSD2,64512
AU000000GMG2Goodman GroupAustralienAUD2,4141
US30225T1025Extra Space Storage IncUSAUSD1,84507
US9256521090VICI Properties Inc Ordinary SharesUSAUSD1,80055

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära