Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20141219

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20141219


Så här går börsen i dag 20141219 Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 19/12-2014. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Våra OMX-analyser  kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20141219.

OMXS30

OMXS30 gjorde ett kraftigt ryck uppåt och startade med att göra ett gap. När krutröken hade lagt sig kunde vi konstatera att index hade stängt vid dagshögsta, 1441.85, vilket var en uppgång om 2.60%.

Index har stigit kraftigt och har redan kommit upp till 62% nivån av den rekyl som vi har sett.

USA terminerna är positiva där SP500 är +0.36%, Nasdaq +0.57% och Dow Jones +0.39%. Det föreslår att vi kommer att se en positiv öppning.

Det kortsiktiga momentum är fortsatt på nivåer där det finns utrymme att stiga.

Uppåt har vi nästa nivå vid 1458 och det är en viktig nivå att ha i bakhuvudet. En stängning över denna nivå säger att vi med hög sannolikhet kommer att se att föregående högsta topp kommer att passeras.

(Tyvärr öppnade index upp för långt med sitt gap och då aktiverade aldrig den köpsignal signal som fanns för att handla med terminer.)

Tidsmässigt har vi den 17 december +/- 1 dag och därefter den 19-22 december

Säsongsmönstret för index är uppåt till den 4 januari +/- några dagar. Det är en söndag vilket gör att påverkan förmodligen kommer efter denna period, inte innan.

McClellan Oscillator: vände kraftfullt uppåt och det finns fortsatt utrymme för att kunna stiga.

McClellan Summations Index: blev under gårdagen svagt positivt och då säger det att vi skall vara köpare med fullstora positioner. När detta index vänder från ned till upp är det i sig en signal om att vara köpare.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat negativ men pekar upp. Veckospreaden är fortsatt positiv men pekar ned.

VIX fortsatte att falla tillbaka med rejäl kraft och det finns mer utrymme att falla tillbaka och det är positivt för börsen.

Du kan få exponering mot OMXS30 med följande Mini Futures BEST:

Uppgång: B LONGOMX MQ CBK med en hävstång 8,0 och en finansieringsnivå på 1262,265 SEK

Nedgång: B SHRTOMX LS CBK med en hävstång på 8,6 och en finansieringsnivå på 1606,337 SEK

Läs mer om Mini Futures och Warranter på Commerzbanks hemsida

Slutsats: OMXS30 har mest troligen gjort en botten som kommer att stå sig och det är fortsatt uppgång som är på schemat. Det kan bli en försiktigare utveckling innan index fortsätter upp men det är upp som vi har på schemat.

OMX

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.