Nyheter

Rize lanserar fonder för hållbar infrastruktur och amerikansk miljöpåverkan

Publicerad

den

Europas första SFDR Artikel 9 global hållbar infrastruktur ETF har lanserats idag, tillsammans med Europas första SFDR Artikel 9 amerikansk miljöpåverkan ETF – båda av Rize ETF, Europas första specialiserade tematiska ETF-utgivare.

Noterade på Londonbörsen (LSE) och Frankfurtbörsen (Xetra), med notering på SIX Swiss Exchange inom de kommande veckorna, är:

Rize Global Infrastructure UCITS ETF (NFRA)

Rize USA Environmental Impact UCITS ETF (LUSA)

Båda ETFerna har en OCF på 0,45 % och strävar efter att ge investeringsavkastning som generellt motsvarar Foxberry SMS Global Sustainable Infrastructure USD Netto Total Return Index respektive Foxberry SMS USA Environmental Impact USD Net Total Return Index, före avgifter och utgifter.

Rize Global Sustainable Infrastructure UCITS ETF (NFRA)

Rize Global Sustainable Infrastructure UCITS ETF (NFRA) är Europas första och enda SFDR Artikel 9 hållbara tematiska ETF som riktar sig specifikt till företag som ger ett betydande bidrag till global hållbar infrastrukturutveckling.

Dessa är företag som är involverade i att underhålla och uppgradera den befintliga infrastrukturen i mer industrialiserade ekonomier, samt företag som utvecklar ny infrastruktur som krävs för ekonomiskt framsteg i mindre industrialiserade ekonomier som en del av vår övergång till en grönare och mer hållbar ekonomi.

NFRA är differentierad genom att erbjuda en distinkt investeringsmetod som går utöver traditionella tematiska investeringar i ”pure play” infrastrukturföretag (de som genererar minst 50 % av sina intäkter från infrastrukturrelaterad affärsverksamhet).

Specifikt integrerar NFRA både Rize Future First ESG-policyn och programmet, som bland annat utesluter all exponering för fossilbränsleinfrastruktur, och inbäddar ett unikt och först i sitt slag Sustainability Contribution Adjustment Framework utvecklat i samarbete med hållbarhetsexperter Sustainable Market Strategies, som syftar till att utvärdera och betygsätta varje företag för dess bidrag till miljömässiga och sociala mål i EU:s taxonomy for Sustainable Activities (”EU Taxonomy”) och FN:s hållbara utvecklingsmål (SDG). Den senare analysen tar hänsyn till den geografiska region där företaget verkar.

Rahul Bhushan, medgrundare och direktör för Rize ETF säger:

Rize Global Infrastructure UCITS ETF (NFRA) gör det möjligt för traditionella ETF-investerare att få tillgång till global infrastruktur på ett sätt som balanserar ekonomiska, miljömässiga och sociala mål. Det gör det möjligt för tematiska ETF-investerare att få tillgång till ett tema med både en skärm med låg volatilitet och en kvalitetsskärm för att hjälpa till att diversifiera annars tillväxttunga portföljer. Slutligen möjliggör det hållbara/påverkande ETF-investerare att få tillgång till en artikel 9-lösning med en ny och första i sitt slag hållbarhetsram för infrastruktur som är förankrad i EU:s taxonomi och FN:s SDG.

Vi är övertygade om att nästa våg av tematiska ETF-investeringar kommer att bli smartare och byggd för motståndskraft, och avgörande för att lösa kundens behov. Detta är precis vad NFRA strävar efter att göra, samtidigt som det stör ortodoxin att tematisk investering är synonymt med tillväxtinvestering. Detta är det första temat av många för oss som försöker utöka hur investerare tänker kring tematiska exponeringar.”

Rize USA Environmental Impact UCITS ETF (LUSA)

Rize USA Environmental Impact UCITS ETF (LUSA) är Europas första och enda artikel 9 hållbara tematiska ETF som riktar sig specifikt till amerikanska företag som ger ett betydande bidrag till ett eller flera av de sex miljömålen i EU:s taxonomi.

LUSA använder en proprietär klassificeringsmetodik utvecklad i samarbete med hållbarhetsexperter Sustainable Market Strategies, som dekonstruerar de sex miljömålen för EU-taxonomien till en serie investeringsundersektorer med ”hög påverkan”. Dessa delsektorer inkluderar förnybara energikällor, energieffektivitet, väte och alternativa bränslen, rent vatten, elfordon och övergången till en cirkulär ekonomi.

Tillsammans är dessa utvalda amerikanska företag som utvecklar och tillämpar innovativa och effektfulla lösningar på världens mest pressande klimat- och miljöutmaningar. För ytterligare information, se SMS Environmental Impact Opportunities Thematic Classification, HÄR.

Stuart Forbes, medgrundare och direktör för Rize ETF säger: “Rize USA Environmental Impact UCITS ETF (LUSA) utökar sömlöst vårt miljöutbud av Artikel 9 ETF:er. Under ganska lång tid har vi bestämt trott att regionalisering av tematiska ETF-exponeringar är avgörande, eftersom det ger investerare möjlighet att uttrycka mer exakta åsikter. Detta tillvägagångssätt förbättrar också användbarheten och funktionaliteten för sådana investeringar inom portföljer.

Med det anmärkningsvärda momentum som för närvarande driver den gröna omställningen i USA, uppenbar genom betydande lagförslag som Energy Act, Infrastructure Investment and Jobs Act, CHIPS and Science Act och Inflation Reduction Act, står LUSA som det idealiska valet för att ta vara på mångfalden av investeringsmöjligheter som dyker upp i denna sektor.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version