Följ oss

Nyheter

Recon Capital lanserar den första USA-listade DAX ETFen

Publicerad

den

Recon Capital lanserar den första USA-listade DAX ETFen

Recon Capital lanserar den första USA-listade DAX ETFen. Recon Capital, en relativt ny aktör inom segmentet börshandlade fonder, har inlett ett samarbete med Deutsche Börse i syfte att lansera den första US-noterade ETFen som spårar det tyska DAX-indexet, ett brett blue chips index som brukar användas som riktmärke för den tyska börsen. Under vecka 43 började Recon Capital DAX Germany ETF (Nasdaq: DAX) att handlas.

Då Tyskland fortsätter att vara bland de mest lovande och övertygande ekonomierna i Europa är det naturligt att det tyska DAX-indexet används som ett av de ledande indexen för finansiella produkter i världen. För första gången går det nu att handla börshandlade fonder på DAX-indexet i tre viktiga finansiella centra i Europa, Asien och nu USA.

De 30 mest likvida bolagen

DAX, eller Deutscher Aktienindex, består av de 30 största och mest likvida bolagen på den tyska aktiemarknaden. Bolagen utgör omkring 80 procent av Tysklands börsvärde. Varje enskild komponent DAX-indexet har en maxvikt om 10 procent av indexet. Enligt Deutsche Börse är sektorvikterna i DAX kemikalier 23,1 %, fordonsindustrin 16,6 %, verkstad 10,7 %, försäkring 10,5 %, mjukvara 6,7 %, banker 6,0 % och utilities 5,5 %.  Det största innehaven DAX-indexet är Bayer AG 10,2%, Siemens AG 9,5 %, BASF SE 8,5 %, Daimler AG 7,7 % och Allianz SE 7,5 %.

Med sin tunga exponering mot stora, multinationella företag, kan DAX indexet gynnas av en svagare euro. En svagare euro skulle bidra till att stödja exporttillväxt och potentiellt generera större intäkter från utländska verksamheter för de tyska företagen som har en multinationell verksamhet.

iShares erbjuder en ETF som ger exponering mot Tyskland, iShares MSCI Germany ETF (NYSEArca: EWG), som är den största börshandlade fonden i USA som gör det möjligt för investerarna att få en exponering mot Tyskland.

DAX Index

DAXindex


Källa: Stockletter.se

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Placerarna rusar till Tyskland - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.