Följ oss

Nyheter

QCLR ETF en fond som följer Nasdaq och hedgas med optioner

Publicerad

den

Global X Funds - Global X NASDAQ 100 Collar 95-110 ETF (QCLR ETF) spårar ett index som investerar i Nasdaq 100 -aktierna samtidigt som de använder en optionsstrategi

Global X Funds – Global X NASDAQ 100 Collar 95-110 ETF (QCLR ETF) spårar ett index som investerar i Nasdaq 100 -aktierna samtidigt som de använder en optionsstrategi. Strategin innebär att denna ETF köper 5% säljoptioner och säljer 10% köpoptioner som är out of the money. Global X Funds – Global X NASDAQ 100 Collar 95-110 ETF (QCLR ETF), som noteras på NASDAQ är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,60 procent.

QCLR Factset Analytics Insight

QCLR är en passivt förvaltad ETF som innehar amerikanska bolag från Nasdaq 100 Index samtidigt som den använder en alternativhalsstrategi för att hantera risker. Kvartalsvis tar fonden långa positioner i säljoptioner 5% under marknadspriset och tar korta positioner i köpoptioner med ett lösenpris på 10% över marknadspriset på Nasdaq 100 Index.

Om lösenpris för optionerna inte är tillgängliga kommer fonden istället att välja säljoption med lösenpris närmast men mer än 5% under marknadspriset och köpoptioner med det pris som ligger närmast men mer än 10% över marknadspriset av Nasdaq 100. Varje optionsposition kommer att innehas till dess att den löper ut efter tre månader. Termen ”95-110” avser värdet i procent av Nasdaq 100-indexet när köpoptionerna (95%) och köpoptionerna (110%) köptes.

Global X Nasdaq 100 Collar 95-110 ETF (QCLR) använder en optionsstrategi för investerare som söker intervallavkastning. QCLR försöker uppnå detta resultat genom att äga aktierna i Nasdaq 100 Index (NDX), samtidigt som man köper 5% out-of-the-money (OTM) säljoptioner på NDX och säljer 10% OTM-köpoptioner på samma index.

Fondmål

Global X Nasdaq 100 Collar 95-110 ETF (QCLR) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för Nasdaq-100 Quarterly Collar 95-110 Index.

Varför QCLR?

Tillväxtpotential. QCLR gör det möjligt för investerare att delta i tillväxten av Nasdaq 100, upp till cirka 10% från försäljningen av samtalet till optionernas utgång om tre månader.

Hantera risk. Genom att använda en options-strategi syftar QCLR till att minska neddragningarna till cirka -5% från köpet av putten till optionernas utgång om tre månader.

Utförande av effektiva optioner. QCLR köper säljoptioner och säljer köpoptioner på Nasdaq 100, vilket sparar investerare tid och potentiella kostnader för att göra det individuellt.

En säljoption ger rätt, men inte skyldighet, att sälja en underliggande tillgång till ett lösenpris under den underliggande tillgångens marknadspris; en köpoption förmedlar rätten, men inte skyldigheten, att köpa en underliggande tillgång till ett lösenpris över den underliggande tillgångens marknadspris.

Handla QCLR ETF

Global X Funds – Global X NASDAQ 100 Collar 95-110 ETF (QCLR ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i QCLR ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Global X Funds – Global X NASDAQ 100 Collar 95-110 ETF (QCLR ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
10.65AAPLAPPLE INC
9.81MSFTMICROSOFT CORP
7.47AMZNAMAZON.COM INC
4.32TSLATESLA INC
3.91GOOGALPHABET INC-CL C
3.71GOOGLALPHABET INC-CL A
3.69FBFACEBOOK INC-CLASS A
3.56NVDANVIDIA CORP
3.51NQX US 12/17/21 P2950
2.14PYPLPAYPAL HOLDINGS INC

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

En av världens största ETFer ordnar om sina innehav i Apple och Nvidia

Publicerad

den

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. De senaste veckorna har det skett stora rörelser på finansmarknaderna, vilket tvingar en av världens största ETFer att omorganisera sin portfölj.

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. De senaste veckorna har det skett stora rörelser på finansmarknaderna, vilket tvingar en av världens största ETFer att omorganisera sin portfölj.

Apples aktier steg med mer än 10% efter presentationen av sin plattform för artificiell intelligens. Detta ledde till att teknikföretaget blev, återigen, om än tillfälligt, det största företaget på planeten, med en värdering på 3,30 biljoner USD.

Nvidia har å sin sida stigit med 170 % hittills i år och nått 3,27 miljarder USD. Därmed kunde den placera sig på tredje plats bland de mest värdefulla företagen, till och med överträffa Alphabet och Amazon.

Som ett resultat är den börshandlade fonden Technology Select Sector SPDR Fund (XLK), som följer utvecklingen för de ledande teknikföretagen på den amerikanska marknaden, på väg att balansera om sin portfölj för att följa reglerna, vilket kan påverka aktiekurserna. Följ kursen här.

För närvarande upptar Microsoft, det största företaget i världen, 22 % av indexet, medan Apple står för 21 % och Nvidia bara 6 %. Men snart måste Apples och Nvidias positioner bytas ut.

Flytten skulle innebära en försäljning på cirka 11,4 miljarder dollar för Apple, en total som representerar en hel dag med genomsnittlig handel, och köp på 10 miljarder dollar för Nvidia, ungefär en fjärdedel av den dagliga volymen.

Även om siffrorna bleknar i jämförelse med de två jättarnas börsvärden, är sanningen att de fortsätter att antyda ett flöde av pengar som kan ha en inverkan på priserna på deras aktier. Hur som helst kan de icke-professionella investerarnas frenesi dämpa effekterna av denna omstrukturering.

Fortsätt läsa

Nyheter

D6RE ETF investerar i gröna företagsobligationer

Publicerad

den

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) med ISIN DE000ETFL615 strävar efter att spåra iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index följer eurodenominerade gröna obligationer utgivna av europeiska företag. Tid till förfall: 1,5-10 år. Betyg: Investment Grade.

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) med ISIN DE000ETFL615 strävar efter att spåra iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index följer eurodenominerade gröna obligationer utgivna av europeiska företag. Tid till förfall: 1,5-10 år. Betyg: Investment Grade.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,25 % p.a. Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är den enda ETF som följer iBoxx® MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Ränteintäkterna (kuponger) i ETFen delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 27 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 2 augusti 2023 och har sin hemvist i Tyskland.

Investeringsmål

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel värdepappersfond som replikerar resultatet av iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond Select Index (prisindex). Hållbarhetskriterier beaktas vid sammansättningen av indexuniversum. Indexet består av företagsobligationer utgivna för att finansiera projekt som har en positiv inverkan på miljön.

Indexuniversum

Gröna obligationer som ingår i iBoxx EUR Green Bonds Select Index och klassificeras som sådana av Climate Bonds Initiative (CBI).

Inkluderar euro-denominerade obligationer från stora och medelstora företag baserade i euroområdet, Storbritannien, Norge, Sverige, Danmark och Schweiz

Lägsta obligationsrating på BBB-/Baa3 (Investment Grade Rating)

Handla D6RE ETF

Deka iBoxx MSCI ESG EUR Corporates Green Bond UCITS ETF (D6RE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURD6RE

Fortsätt läsa

Nyheter

Spotlight Stock Market erbjuder handel med ETPer och godkänner första emittent samt två instrument

Publicerad

den

Spotlight Group AB meddelar att dotterbolaget Spotlight Stock Market från och med den 25 juni 2024 kommer att erbjuda handel med ETPer. Spotlight Stock Market har idag godkänt en emittent som utgivare av instrument samt två stycken olika ETPer för handel.

Spotlight Group AB meddelar att dotterbolaget Spotlight Stock Market från och med den 25 juni 2024 kommer att erbjuda handel med ETPer. Spotlight Stock Market har idag godkänt en emittent som utgivare av instrument samt två stycken olika ETPer för handel.

ETP (Exchange-Traded Products), eller börshandlade produkter, är ett samlingsnamn för olika typer av värdepapperiserade derivat som listas för handel på en marknadsplats. De första två instrumenten av denna typ som godkänts för handel är trackercertifikat på Core och HBAR (Hedera). Emittenten som ställer ut instrumenten är Valour Inc.

”Vår långsiktiga strategi är att utöka möjligheterna till handel på Spotlight Stock Market både när det gäller omfattningen av produkter som kan handlas och att underlätta för fler internationella aktörer att handla på marknadsplatsen. Under en lång tid har flera olika aktörer approcherat oss med önskan om att få notera ETPer på vår marknadsplats. När vi under föregående år handlade upp ny leverantör av handelsystem var också denna möjlighet en del av beslutet att byta från NGM till Nasdaq. Därför är vi glada över att nu ha godkänt vår första emittent och de två första instrumenten för handel”, säger Spotlight Groups koncernchef Peter Gönczi.

Fortsätt läsa

Populära