Följ oss

Nyheter

Perfekt timing för brittisk ETF

Publicerad

den

Perfekt timing för brittisk ETF

Perfekt timing för brittisk ETF Den brittiske premiärministern David Cameron tog hem en jordskredsseger i veckans brittiska val när de konservativa tog hem 323 av platserna i parlamentet. Kollapsen för Labour i Skottland kom samtidigt som Tories stärkte sin position i Wales vilket gjorde att Cameron kom att stå som segrare trots att många hade förväntat sig ett ledarbyte i Storbritannien. Nästan alla

liberaldemokratiska regeringsmedlemmar förlorade sina platser, inklusive Vince Cable, Business sekreterare, Ed Davey, energisekreterare, Danny Alexander, statssekreteraren vid finansministeriet, och Jo Swinson, företagsminister, enligt The Telegraph.

Nyheterna om Camerons rungande seger stärkte inte bara det brittiska pundet, men också Londonbörsen under fredagen. CurrencyShares British Pound Sterling Trust (NYSEArca: FXB) stärktes med nästan 1,2 procent och närmade sig 151,50 USD, en nivå som FXB inte sett på nästan ett kvartal. Det finns ett antal USA-noterade börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av den brittiska aktiemarknaden, och vi har nyligen fått ett tillskott i denna grupp, Recon Capital FTSE 100 ETF (NasdaqGS: UK), som lanserades i förra veckan. Valresultatet skickade upp denna börshandlade fond med 3,4 procent, den högsta nivån som den har handlats till.

UK är den första amerikanska börsnoterade ETF som spårar Storbritanniens jämförelseindex FTSE-100. FTSE-100 allokerar nästan 12 procent av sin vikt till energisektorn och har en exponering om cirka 10,5 procent fördelat till banksektorn. Konsumentprodukter, industrivaror och tjänstesektorn har alla cirka nio (9) procents vikt i denna ETF.

Alla tio största aktier som ingår i FTSE-100 och därmed också i UK ETF, handlas i New York. De tio största aktieinnehaven, vilka omfattat bland annat HSBC (NYSE: HBC), BP (NYSE: BP) Royal Dutch Shell (NYSE: RDS-A) och GlaxoSmithKline (NYSE: GSK), hade i slutet av mars en gemensam vikt om cirka 39 procent av kapitalet i denna börshandlade fond.

FTSE-100 utgör en befrielse för de investerare som är vana vid att lyda under FED och dess kvantitativa lättnader eftersom Storbritannien är bättre positionerat än många andra länder för att dra fördel av Eus ekonomiska tillväxt. En hel del av de företag som finns listade på London Stock Exchange, inklusive Unilever (NYSE:UN) som ingår i FTSE-100, rapporterar i euro.

UK ETF erbjuder ett antal fördelar, det är till exempel den första börshandlade fonden som replikerar utvecklingen av FTSE-100 som handlas i USA, den ger en direktavkastning som i skrivande stund är nästan dubbelt så stor som den som S&P 500 erbjuder. Samtidigt ser vi att de brittiska företagen står inför ett kommande utdelningslyft. Utdelningarna från de brittiska företagen ökade med 31 procent jämfört med året innan och uppgår nu till cirka 135 miljarder dollar.

Recon Capital lanserade i oktober 2014 den första USA-listade ETFen som replikerar utvecklingen av den tyska aktiemarknadens referensindex DAX30. Recon Capital DAX Germany ETF (Nasdaq: DAX) erbjuder en enkel exponering mot den tyska aktiemarknaden.

De tio största innehaven i UK

UK ETF innehav

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.