Följ oss

Nyheter

Nordiska ETF-marknaden april 2015

Publicerad

den

Nordiska ETF-marknaden april 2015

Nordiska ETF-marknaden april 2015 Under april 2015 uppgick den totala omsättningen i Norden till ca 12,4 Mdr SEK (12 Mdr SEK i mars), varav Sverige svarade för drygt 9,5 Mdr SEK. Av den totala nordiska ETF-omsättningen var Xacts marknadsandel ca 95%. Av den totala börsomsättningen i Sverige svarade ETF-handeln för ca 2,3%.

XACT April

För db-x trackers visas inte UM då dessa är korsnoterade i Sverige.

XACT April2

Om Xact

Xact lanserade den första ETF:en i Norden redan år 2000 då XACT OMXS30 noterades på NASDAQ OMX Stockholm. Xact blev dessutom först i världen med att ge ut börshandlade fonder med hävstång, då XACT Bull och XACT Bear lanserades 2005. Xact är idag den största utgivaren av ETF:er i Norden och globalt i termer av nordisk exponering.

Xacts Sverige-registrerade ETF:er förvaltas av Handelsbanken Fonder AB. Dessa är XACT OMXS30, XACT OMXSB Utdelande, XACT Norden 30 samt Xacts ETF:er med hävstång som är noterade på NASDAQ OMX Stockholm.

Xacts Luxemburg-registrerade ETF:er förvaltas av SHB SICAV.

De ETF:er som är registrerade i Norge förvaltas av Handelsbanken Kapitalforvaltning AS. Dessa är XACT OBX, XACT Derivat Bull och XACT Derivat Bear, vilka är noterade på Oslo Børs

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.