Följ oss

Nyheter

Omvänd splitt för guldgrävar-ETF

Publicerad

den

Omvänd splitt för guldgrävar-ETF Direxion Daily Junior Gold Miners Index Bull 3x Shares (NYSEArca: JNUG), en hävstångs-ETF som är Direxions svar på den

Omvänd splitt för guldgrävar-ETF Direxion Daily Junior Gold Miners Index Bull 3x Shares (NYSEArca: JNUG), en hävstångs-ETF som är Direxions svar på den populära Market Vectors Junior Gold Miners ETF (NYSEArca: GDXJ) kommer att genomföra en omvänd splitt efter handelns stängning den 22 december 2014. Beslutet var inte oväntat och det har länge förekommit spekulationer om att det skall ske med tanke på hur JNUG har utvecklats, denna börshandlade fond har backat med över 60 procent under 2014, en direkt följd av hur guldpriset har utvecklat sig. Tio gamla andelar i JNUG kommer att bli en ny.

Att guldpriset har rasat har inte hindrat inflödena, snarast tvärtom. Under 2014 har mer än 560 MUSD strömmat in till JNUG, medan Direxion Daily Gold Miners Bull 3X Shares (NYSEArca: NUGT), som är Direxions motsvarighet till Market Vectors Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX) och ger en hävstång på 300 procent, har sett inflöden på mer än 360 MUSD. Dessa ETFer brukar återfinnas bland de mest omsatta börshandlade fonderna hos Nordnet. I skrivande stund har inget kommunicerats om en eventuell omvänd splitt för NUGT.

Direxion har däremot kommunicerat en omvänd splitt, där sex gamla andelar blir en ny, för Direxion Daily Russia Bull 3x Shares (NYSEArca: RUSL), Direxions hävstångsprodukt som motsvarar Market Vectors Russia ETF (NYSEArca: RSX). Skillnaden mellan dessa börshandlade fonder är att Direxions ETF ger en hävstång på 3 det vill säga ger investeraren 300 procent av uppgången – lika mycket av nedgången. RUSL, JNUG och NUGT har samtliga utvecklat illa under 2014, i fallet RUSL bland annat beroende på den så kallade Ukrainakrisen och de sanktioner som följt på denna. RUSL har backat med mer än 70 procent under 2014. Trots detta har denna ETF sett inflöden på 225 MUSD under 2014. Den omvända splitten sker samma dag som för JNUG.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.