Nyheter

Ny ETF från Amundi på Xetra: brett diversifierad aktieportfölj i linje med Climate Transition Benchmark Regulation

Publicerad

den

Sedan i fredags har en ny börshandlad fond utgiven av Amundi Asset Management kunnat handlas på Xetra. Amundi MSCI World ESG Climate Net Zero Ambition CTB UCITS ETF (CLWD) ger investerare tillgång till en diversifierad aktieportfölj av stora och medelstora företag över hela världen. Fonden syftar till att ta hänsyn till de möjligheter och risker som är förknippade med klimatförändringar. För detta ändamål viktas portföljens sammansättning i enlighet med detta för att uppfylla minimikraven i EU-förordningen om EU:s benchmarks on Climate Change (EU CTB). I urvalsprocessen används ESG-filter för att exkludera företag från kritiska områden med negativ påverkan på samhället eller miljön.

Denna andelsklass är tillgänglig för investerare i US-dollar.

NamnISINFörvaltningskostnadUtdelningReferensindex
Amundi MSCI World ESG Climate Net Zero Ambition CTB UCITS ETFIE000PB4LRO20.20 per centUtdelandeMSCI World ESG Broad CTB Select Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 124 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 16 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETF:er i Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version