Följ oss

Nyheter

Ny db x-trackers aktieindex ETFer på Xetra

Publicerad

den

Xetra meddelar att de tagit upp ett antal nya börshandlade fonder till handel, denna gång är de ny db x-trackers aktieindex ETFer på Xetra sådana som replikerar kursutvecklingen för

Xetra meddelar att de tagit upp ett antal nya börshandlade fonder till handel, denna gång är de ny db x-trackers aktieindex ETFer på Xetra sådana som replikerar kursutvecklingen för amerikanska företag med en utdelning som överstiger genomsnittet.

Bakom den nya db x-trackern, som är icke-utdelande, ligger Deutsche Asset & Wealth Management

ETF namn: db x-trackers MSCI North America High Dividend Yield Index UCITs ETF

Tillgångsklass: Aktieindex ETF

Total Expense Ratio (TER): 0,39 procent

Benchmark: MSCI North America High Dividend Yield

Db x-trackern MSCI North America High Dividend Yield Index UCITs ETF (DR) gör det möjligt för investerare att ta del av kursutvecklingen för amerikanska och kanadensiska företag som har en utdelning som överstiger genomsnittet.

Det index som denna ETF replikerar består av ett stort antal företag inom large och mid cap segmentet, som har en free float som motsvarar cirka 85 procent av marknaden. Vidare omfattar indexet endast aktier med en direktavkastning som överstiger genomsnittet för indexet med minst 30 procent. Vikterna revideras och justeras på kvartalsbasis.

db X-trackers är börshandlade fonder (ETF:er) och är en indexjämförelsebaserad lösning från Deutsche Bank AG. db X-trackers börshandlade fonder är passiva investeringsfonder som har som syfte att nära följa ett underliggande jämförelseindex. db X-trackers börshandlade fonder kombinerar fördelarna med aktier och fonder i en produkt. db X-trackers börshandlade fonder kan omsättas på samma sätt som vilket annat börshandlat värdepapper som helst och erbjuder en tydlig, billig och effektiv, passiv indexjämförelsesbaserad lösning. db X-trackers börshandlade fonder har bildats enligt reglerna för UCITS-fonder baserade i Luxemburg.

db X-trackers startades i januari 2007 och är ett av de fem största företagen för börshandlade fonder i världen och ett av de tre största i Europa.*

db X-trackers erbjuder ett brett urval börshandlade fonder som täcker många marknader och tillgångsslag inklusive många förstklassiga värdepapper som till exempel förstklassiga penningmarknadsbaserade börshandlade fonder i Europa, förstklassiga kreditbaserade börshandlade fonder i Europa, förstklassiga valutabaserade börshandlade fonder och förstklassiga hedgefondsbaserade börshandlade indexfonder globalt.

db X-trackers börshandlade fonder täcker följande tillgångsslag:

 • aktier (långa/korta)
 • obligationer (långa/korta)
 • krediter (långa/korta)
 • penningmarknad
 • valutor (FX)
 • råvaror
 • alternativa tillgångsslag (- volatilitet, – hedgefonder, – inflationsswappar)

db X-trackers börshandlade fonder är noterade på olika fondbörser i Europa och Asien:

 • Milano – Borsa Italiana
 • Frankfurt – Xetra
 • Paris – Euronext
 • London Stock Exchange
 • Zürich – SIX Swiss Exchange
 • Stockholm – Nasdaq OMX
 • Madrid Stock Exchange – BME
 • Singapore – SGX-ST
 • Hong Kong Stock Exchange

och stöds av många olika marknadsgaranter.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XUS1 ETF investerar i korta amerikanska statsobligationer

Publicerad

den

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) med ISIN LU1920015523 försöker följa iBoxx® USD Treasuries 1-3-index. iBoxx® USD Treasuries 1-3-index följer amerikanska statsobligationer. Tid till förfall: 1-3 år.

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) med ISIN LU1920015523 försöker följa iBoxx® USD Treasuries 1-3-index. iBoxx® USD Treasuries 1-3-index följer amerikanska statsobligationer. Tid till förfall: 1-3 år.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,06 % p.a. Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C är den billigaste ETF som följer iBoxx® USD Treasuries 1-3 index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Ränteintäkterna (kupongerna) i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C är en liten ETF med tillgångar på 24 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 13 december 2021 och har sin hemvist i Luxemburg.

Referensindex nyckelfunktioner

iBoxx® $ Treasuries 1-3 Index strävar efter att spegla utvecklingen på följande marknad:

 • USD-noterade obligationer emitterade av den amerikanska staten
 • Obligationer vars löptider är mellan 1 och 3 år
 • Minsta utestående belopp på 1 miljard USD per obligation

Handla XUS1 ETF

Xtrackers II US Treasuries 1-3 UCITS ETF 1C (XUS1 ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDXUS1

Största innehav

ISINNamnVikt%Land
US912828G385UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 11/241,57%United States
US912828J272UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 2/251,56%United States
US912828XB14UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 5/251,55%United States
US912828M565UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 11/251,55%United States
US912828K742UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 8/251,54%United States
US91282CBH34BBG00Z0G3YM4 TREASURY NOTE 1/261,48%United States
US912828P469UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 2/261,47%United States
US9128282A70UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 8/261,45%United States
US912828R366UNITED STATES TREASURY NOTE/BOND 5/261,44%United States
US91282CCF68BBG0115Q78T7 WI TREASURY NOTE 5/261,43%United States
US91282CBQ33BBG00ZCLW1Y7 TREASURY NOTE 2/261,42%United States
US91282CCW91BBG0127QL0Z7 WI TREASURY NOTE 8/261,41%United States
US91282CCZ23BBG012PP9F99 UNITED STATES TREAS 00875 26 9/261,39%United States
US91282CCP410.625 US TR NTS 261,39%United States
US91282CBC47BBG00YPGC5B5 TREASURY NOTE 12/251,39%United States

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Bygga din Shariah-kompatibla portfölj med ETFer

Publicerad

den

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Titta på inspelningen av detta webbseminarium när HSBC diskuterade den växande aptiten för Shariah-kompatibla investeringsprodukter och utforska hur du kan få tillgång till möjligheten genom en mängd olika Shariah-kompatibla exponeringar, från Shariah-equity-ETFer till Sukuk-ETFer.

Handla HBKU ETF

HSBC Global Sukuk UCITS ETF (HBKU ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kryptoföretaget Copper startar digital värdepappersmäklare i Abu Dhabi

Publicerad

den

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Kryptoföretaget Copper planerar att börja erbjuda en mäklartjänst för digitala värdepapper i Abu Dhabi i början av nästa år, sade företaget på onsdagen.

Copper Securities, den nya enheten som erbjuder exekutions- och förvaringstjänster, arbetar med emiratets Financial Services Regulatory Authority (FSRA) för att ha de nödvändiga godkännandena på plats i början av 2024.

Flytten har underlättats av Coppers nyligen förvärvade Securrency Capital, en Abu Dhabi-baserad division av Securrency-tokeniseringsplattformen som inte ingick i förvärvet av Securrency Inc. av Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC) i oktober.

Kryptoföretaget Copper ansluter sig till en växande kohort av kryptoföretag som ser till Förenade Arabemiraten, som erbjuder större regleringstydlighet för digitala tillgångar än många andra jurisdiktioner. Coppers vd Dmitry Tokarev hänvisade till Abu Dhabi som ”kapitalets huvudstad”, och pekade på regionens ackumulering av institutionella tillgångar.

”Abu Dhabi är mer institutionellt och mer fokuserat kring kapitalförvaltning, och det är precis vad Copper är; vi har bara institutionella kunder”, sa Tokarev. ”Även om det inte finns en stor detaljhandelsmarknad här, hittar du alla stora institutioner, hedgefonder och statliga förmögenhetsfonder.”

En stadig konvergens mellan traditionella finansiella (TradFi) VVS och blockchain-teknik är på gång, när banker och kapitalförvaltare pressar på för att symbolisera traditionella finansiella tillgångar.

Copper Securities kommer att erbjuda saker som automatiserad behandling av företagsåtgärder, avvecklingar, påfyllningar och ombalanseringar, och det finns planer på att införa tillämpningar för värdepappersfinansiering, utlåning och betalningar under det kommande året.

Fortsätt läsa

Populära