Följ oss

Nyheter

Nu kommer de globala aktiefonderna ex-Mexiko

Publicerad

den

Nu kommer de globala aktiefonderna ex-Mexiko

ETFer erbjuder sannerligen placerarna alla typer av möjligheter att komponera sin portfölj baserat på sin egen riskprofil. Vi har tidigare sett aktiefonder med fokus på Asien som har exkluderat investeringar i Japan, bland annat för att detta lands ekonomi är så pass skilt från resten av Asien. Nu kommer de globala aktiefonderna ex-Mexiko, bland annat sedan många förvaltare gör bedömningen att den mexikanska ekonomin kommer att drabbas hårt av den politik som den nuvarande presidenten Donald Trump för.

WisdomTree först

ETF-leverantören WisdomTree är först ut med en börshandlad fond som ger en global exponering men undviker att investera på den mexikanska aktiemarknaden. WisdomTree Global ex-Mexico Equity Fund (NYSEArca: XMX), som alltså är den första av de globala aktiefonderna ex-Mexiko, har en förvaltningskostnad om 0,35 procent. Denna ETF har precis lanserats som ett svar på den stigande oro som råder kring Mexikos ekonomiska framtid under president Donald Trumps hot att omförhandla NAFTA, det Nordamerikanska frihandelsavtalet och införa en tjugoprocentig skatt på import från Mexiko.

Den mexikanska börsen handlas i närheten av den nivå som den handlades till innan dess att Trumps seger i det amerikanska presidentvalet sände aktiekurserna nedåt i fritt fall. Om relationenerna mellan USA och Mexiko fortsätter att vara sura, eller i alla fall osäkra, kan det finnas ett intresse för att handla denna typ av produkt.

För den som istället för de globala aktiefonderna ex-Mexiko söker en exponering mot den mexikanska aktiemarknaden och tror på stigande aktiekurser för de mexikanska aktierna finns det fyra bra alternativ som listas nedan och ett alternativ för den som tror på en kraftigt nedgång.

Ultra MSCI MEXICO Capped IMI ETF (UMX)
Ultrashort MSCI MEXICO Capped IMI ETF (SMK)
iShares Currency Hedged MSCI Mexico ETF (HEWW)
iShares MSCI Mexico Capped ETF (EWW)
Deutsche X-trackers MSCI Mexico Hedged Equity ETF (DBMX)

iShares MSCI Mexico Capped (NYSEArca: EWW)

Denna ETF har som mål att replikera investeringsresultat från MSCI Mexico Invest Market Index (IMI) 25/50. Den börshandlade fonden kommer alltid att investera minst 80 procent av sina tillgångar i värdepapper i dess underliggande index och i depåbevis som representerar värdepapper i dess underliggande index. MSCI Mexico Invest Market Index (IMI) 25/50 är ett free float-justerat marknadsvärdesviktat index med en skyddande metod som tillämpas för att emittenten vikter så att ingen enskild aktie kan ha en vikt som överstiger 25% av det underliggande indexet, och alla emittenter med vikt på över fem (5) begränsas så att de inte kan ha en kumulativt vikt som överstiger 50 procent av portföljvärdet.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.