Följ oss

Nyheter

Nordnet och SBAB i samarbete kring fondkunder

Publicerad

den

Nordnet och SBAB i samarbete kring fondkunder

Nordnet och SBAB i samarbete kring fondkunder. Vi har tidigare skrivit om hur statliga SBAB valt att fokusera på bostadslånen, och lägga ned eller avveckla allt annat som inte har med kärnverksamheten att göra. Under dagen publicerades ett pressmeddelande med rubriken Nordnet och SBAB i samarbete kring fondkunder.

En av de satsningar som då avvecklas är SBABs fondsatsning. När vi skrev om detta senast var det ännu oklart hur avvecklingen skulle ske, om fonderna skulle avvecklas eller om de skulle likvideras. Baserat på de senaste uppgifterna verkar det som Nordnet helt sonika köper SBABs fondverksamhet.

Nordnet har fått möjlighet att ta emot SBAB:s fondkunder, i samband med att SBAB avvecklar sitt fonderbjudande. Flytten genomförs i slutet av november och omfattar cirka 5 000 kunder.

Nordnet och SBAB har kommit överens om att de kunder som fondsparar hos SBAB ska erbjudas att flytta till Nordnet. Bakgrunden till överenskommelsen är att SBAB, som tidigare meddelats, avvecklar sitt fonderbjudande för att satsa mer fokuserat på sin kärnverksamhet – bolån och bostadsfinansiering.

Kunderna kommer efter flytten att kunna fortsätta sitt fondsparande och samtidigt ta del av Nordnets hela utbud av aktier, fonder och pension. Planen är att genomföra flytten i slutet av november och kunderna kommer att informeras om de praktiska detaljerna i oktober.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.