Följ oss

Nyheter

Moodys sänker utsikterna för Brasilien

Publicerad

den

Moodys sänker utsikterna för Brasilien

Moodys sänker utsikterna för Brasilien. IShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ) och andra börshandlade fonder med fokus på Brasilien har haft en relativt bra utveckling under 2014, men de senaste dagarna har de stött på stora motstånd. Investerarnas vilja att hålla fast vid EWZ och brasilianska aktien införupptakten till nästa månads nationella val testades på tisdagen efter Moodys Investors Service sänkte utsikterna för Brasiliens statsskuld rating från stabila till negativa.

Inte den enda negativa rubriken

Nyheterna om att Moodys sänker utsikterna för Brasilien är inte de enda negativa faktorerna som påverkar den brasilianska aktiemarknaden. Brasilien, Latinamerikas största ekonomi, föll officiellt i en recession under det första halvåret 2014 Det borde spela i händerna på brasilianska socialistpartiets kandidat Marina Silva, men några nya undersökningar visar ett stöd för Dilma Rousseff, den sittande presidenten.

Moodys sänkta rating speglar den ökande risken för att fortsatt låg tillväxt och förvärrade skuldmått vilka indikerar en minskning av Brasiliens kreditvärdighet, vilket skulle leda till en nedåtgående migration i landets kreditvärdighet.

Moodys förväntar sig att Brasiliens BNP kommer att växa mindre än 1% i år, landets sämsta siffran sedan 2009, och med endast 2% år 2015.

Det primära överskottet har konsekvent minskat sedan 2011, och Moodys förväntar sig att statsskulden skulle kunna försämras ytterligare med tanke på ett minskande primärt överskott i samband med låg BNP-tillväxt och högre räntor.

Urholkar de offentliga finanserna

Om den fortsatta negativa tillväxten inte vänder, kommer detta villkor ytterligare urholka Brasiliens offentliga finanser och väsentligt undergräva landets kreditprofil, något som ökar utsikterna till ytterligare försämringar av de offentliga skuldmått och minskning av regeringens finansiella styrka.

Ändå är det viktigt att notera att Moodys inte sänkte Brasiliens kreditvärdighet, något som Standard & Poors gjorde i slutet av mars. S & P sänkte landets statsskulder rating till BBB-, det lägsta investment gradebetyget.

Sedan 25 mars, dagen efter att S & P nedgradering publicerades har EWZ stigit med 20,5 procent. IShares MSCI Emerging Markets ETF (NYSEArca: EEM) ökade med 13,8% under samma period

EWZ senaste fall kommer vid en olämplig tidpunkt för de investerare som anlände sent till den brasilianska börsfesten. Efter att ha kämpat med att attrahera inflöden samtidigt som den börshandlade fonden steg kraftigt i slutet av första kvartalet och under det andra kvartalet, hade EWZ tillförts 133 MUSDi nytt kapital denna månad medan aktiekurs har rasat.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.