Följ oss

Nyheter

När Vietnams ekonomi stärks kan VNM gynnas

Publicerad

den

Vietnams ekonomi stärks, vilket borde sätta tillgångar som VanEck Vectors Vietnam ETF (VNM) i fokus. "En ökande amerikansk ekonomi på grund av massiv stimulans och uppdämd efterfrågan kommer att gynna exportörer i Asien, med Vietnam som får den största stormen", säger en artikel i Bloomberg.

Vietnams ekonomi stärks, vilket borde sätta tillgångar som VanEck Vectors Vietnam ETF (VNM) i fokus. ”En ökande amerikansk ekonomi på grund av massiv stimulans och uppdämd efterfrågan kommer att gynna exportörer i Asien, med Vietnam som får den största stormen”, säger en artikel i Bloomberg.

”Om den amerikanska tillväxttakten accelererar till 7,7% år 2021 enligt prognos av Bloomberg Economics, jämfört med 3,5% i slutet av förra året, skulle det leda till mer än en procentenhet till Vietnams expansion, visade forskning från Chief Asia Economist Chang Shu på tisdag. Kina kommer också att se en betydande vinst på cirka 0,6 procentenheter.”

När det gäller fonden försöker VNM att så nära som möjligt replikera pris- och avkastningsprestanda för MVIS® Vietnam Index.

VNM erbjuder investerare

  1. En ETF fokuserade uteslutande på Vietnam: Landet är en av världens mest folkrika nationer; ungefär 40% av befolkningen är under 25 år.
  2. Enhandelstillträde till lokala marknader: Cirka 70% av indexmarknaden representerar för närvarande lokalt noterade vietnamesiska företag.
  3. Ett bekvämt sätt att anpassa internationell exponering: Ett företag anses i allmänhet vara ett vietnamesiskt företag om det är registrerat i Vietnam eller är registrerat utanför Vietnam men har minst 50% av sina intäkter / relaterade tillgångar i Vietnam.

USA: s styrka översätts till starka asiatiska exportörer

Bloomberg-artikeln noterade att en förstärkning av den amerikanska ekonomin i sin tur kommer att gynna asiatiska exportörer.

“U.S. tillväxtuppgraderingar är goda nyheter för asiatiska exportörer, säger Shu.

Shu noterade att USAs inköp står för mer än 10% av Asiens export. Det finns också en spridningseffekt för asiatiska företag som är involverade i försörjningskedjor knutna till USA.

”Prognosen från Bloomberg Economics beräknar uppskattningsvis 1,7 biljoner dollar extra besparingar från amerikanska konsumenter och förmögenhetseffekter från högre tillgångspriser,” tillade Bloomberg-artikeln. ”Som ett resultat är det betydligt högre än konsensusprognosen på 5,8% den 8 april, vilket kan jämföras med 3,8% i november.”

”Vidare avslöjade Shus forskning att a visade att även den mer blygsamma uppgraderingen skulle ge en tillväxt för tillväxten i de asiatiska ekonomierna från 0,14 till 0,52 procentenheter, med Kinas tillväxt förväntas höjas med cirka 0,3 procentenheter,” sa artikeln vidare .

Handla VNM ETF

VanEck Vectors Vietnam ETF (VNM) ger exponering mot den vietnamesiska börsen, men det är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.