Följ oss

Nyheter

MCHI ETF en bred fond som satsar på kinesiska aktier

Publicerad

den

iShares MSCI China ETF (MCHI ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för investerbara kinesiska aktier. Fonden sträcker sig över alla marknadsvärden. iShares MSCI China ETF, som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent.

iShares MSCI China ETF (MCHI ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för investerbara kinesiska aktier. Fonden sträcker sig över alla marknadsvärden. iShares MSCI China ETF, som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent.

MCHI Factset Analytics Insight

MCHI tillhandahåller bred, marknadsvärdevägd exponering för ett brett utbud av investerbara kinesiska aktier, dvs H-Shares, B- Shares, Red-chips, P-chips och utländska noteringar. Fonden omfattar stora och medelstora företag och omfattar också färre innehav. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 90% av sina tillgångar i de underliggande indexets värdepapper och i investeringar som är väsentligen identiska med densamma. En representativ stickprovsindexeringsstrategi används för att hantera fonden. Indexet granskas kvartalsvis och balanseras halvårsvis.

Varför MCHI?

  1. Exponering för stora och medelstora företag i Kina
  2. Riktad tillgång till den kinesiska börsen
  3. Använd för att uttrycka en enda landsvy

Investeringsmål

IShares MSCI China ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av kinesiska aktier som är tillgängliga för internationella investerare.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI China Index. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 80% av sina tillgångar i komponentpapper i det underliggande indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponenterna i det underliggande indexet. Indexet är ett fritt float-justerat marknadsvärdesvägt index som är utformat för att mäta prestanda för aktier i de högsta 85% av börsvärdet på de kinesiska aktiemarknaderna, representerade av H- och B-aktiemarknaderna. Fonden är icke-diversifierad.

Handla MCHI ETF

iShares MSCI China ETF (MCHI ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i MCHI. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares MSCI China ETF (MCHI ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
9988ALIBABA GROUP HOLDING LTDSällanköpsvaror13.51
700TENCENT HOLDINGS LTDKommunikation12.04
3690MEITUANSällanköpsvaror3.54
939CHINA CONSTRUCTION BANK CORP HFinans2.41
JDJD.COM ADR REPRESENTING INCSällanköpsvaror2.17
NIONIO AMERICAN DEPOSITARY SHARES REPSällanköpsvaror2.04
2318PING AN INSURANCE (GROUP) CO OF CHFinans2.00
2269WUXI BIOLOGICS CAYMAN INCHealth Care1.92
1810XIAOMI CORPInformationsteknologi1.74
BIDUBAIDU ADS REPTG INC CLASS AKommunikation1.58

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.