Följ oss

Nyheter

Market Vectors byter namn till VanEck Vectors

Publicerad

den

Market Vectors byter namn till VanEck Vectors när VanEck samlar hela sitt fondutbud under ett gemensamt varumärke, VanEck. En direkt effekt av detta är att de välkända börshandlade fonderna

Market Vectors byter namn till VanEck Vectors när VanEck samlar hela sitt fondutbud under ett gemensamt varumärke, VanEck. En direkt effekt av detta är att de välkända börshandlade fonderna som handlats under namnet Market Vectors kommer att byta namn. Market Vectors ETFer kommer att byta namn till VanEck Vectors ETF, och företagets traditionella aktiefonder byter namn till VanEck Funds. Förändringen stöder VanEcks växande global närvaro på marknader som sträcker sig från Kina och Australien till Europa och USA.

Byter namn från den 1 maj 2016

VanEck har meddelat att koncernen kommer att agera under sitt nya varumärke från och med den 1 maj 2016. Själva namnbytet för de olika företagen kommer att ske i etapper, där vissa enheter kommer att behålla det befintliga varumärket, Market Vectors, under en längre period än andra. VanEck räknar med att det inte kommer att bli några avbrott under genomförandet.

Vaneck har agerat på finansmarknaderna sedan 1955, och har sedan starten haft som målsättning att ge mervärde till investerare och rådgivare genom att ge dessa tillgång till unika marknadsmöjligheter. Cari Cardaci, CMO på VanEck säger att det enhetliga varumärket betonar företagets solida grund och stora utbud.

Per den 31 januari 2016 hade VanEck cirka 24,7 miljarder under förvaltning, inklusive fonder, ETF: er och institutionella konton.

Om VanEck

VanEck mission är att erbjuda investerare intelligent utformade investeringsstrategier som drar nytta av riktade marknadsmöjligheter. VanEck grundades 1955, var redan då en pionjär i den globala investeringsmarknaden med en historia att sätta kunders intressen först under alla marknadsförhållanden.

Idag fortsätter företaget denna tradition genom att erbjuda innovativa aktiva och passiva investeringsportföljer i hårda tillgångar, tillväxtmarknader, ädelmetaller, ränte- och andra alternativa tillgångsslag. VanEcks börshandlade produkter är en av de största ETP familjer i världen, hantera mer än 70 fonder som spänner över olika sektorer, tillgångsslag och geografiska områden.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.