Nyheter

Månadsspara i Dividend Champions

Publicerad

den

Många investerare investerar gärna i bolag som delar med sig av sin årliga vinst till aktieägarna via aktieutdelningar, och av dessa är så kallade Dividend Champions favoriter hos många sparare.

Vissa bolag delar inte ut något alls, andra delar ut höga utdelningar enstaka år, medan några aldrig har sänkt sin utdelning och vissa till och med ökar sin utdelning från år till år. I denna sparbox återfinns de sex amerikanska utdelningsaktier som flest år i rad har ökat sin aktieutdelning, så kallade Dividend Champions. Då Aktieinvest återinvesterar den aktieutdelning du får, utan kostnad, så kommer ditt innehav i denna box växa av bara farten även om du inte fyller på med egna sparpengar. En perfekt grund i en utdelningsportfölj. Bra, va?

Börja spara i den här boxen

Placeringsstrategi: Utdelningsfokus.

Kriterier: De bolag på de amerikanska börserna som flest år i rad har ökat sin utdelning till aktieägarna. En omvärdering/sortering görs varje år.

Om innehaven ändrats kommer dina ev. månadsinvesteringar att följa den nya boxens utformning. De innehav du redan investerat i kvarstår. Du väljer själv om du vill sälja dessa eller behålla dem långsiktigt.

NamnBranschFördelning
American States Water Co.Allmännyttigt16,7 %
Dover CorporationIndustri16,7 %
Genuine Parts CompanyKonsument, cyklisk16,6 %
Northwest Natural Holding CompanyAllmännyttigt16,7 %
Parker-Hannifin CorporationIndustri16,7 %
Procter & Gamble Co.Konsument, stabil16,6 %

Minsta köp

500 kr

Avgift

När du månadssparar i boxen är köpavgiften 10 kronor om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kronor per månadsköp. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligtAktieinvests prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via Aktieinvests spartjänst Andelsorder

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version