Följ oss

Nyheter

Macao är en hartass för denna ETF

Publicerad

den

Macao är en hartass för denna ETF

BJK står inte enbart för Black Jack, det är också en börshandlad fond som Citi Research är maximalt haussade till eftersom spelintäkterna i Macao når toppnivåer i år, så pass höga att de nu gått om dem för Las Vegas. Macao är en hartass för denna ETF

Market Vectors Gaming ETF (NYSEArca: BJK) noterade en botten den 5 februari i år, och har sedan dess gjort en bra resa, med en uppgång på cirka 10,5 procent, mätt i USD. Sedan dess har denna börshandlade fond emellertid fallit tillbaka och handlas nu på samma nivåer som i februari. CITI tror emellertid att Macao är en hartass för denna ETF. Macao är en hartass för denna ETF.

CITI förutspår att spelintäkterna i Macao kommer att öka med 22 procent under 2014, baserat på utvecklingen under januari och februari i år. Historiskt sett har de två första månaderna på året utgjort en bra indikator på hur resten av året kommer att utveckla sig. Sedan 2005 har de sammanlagda spelintäkterna för januari och februari svarat för 15,1 procent av de totala årsintäkterna från Macaos spelmarknad. Detta har gällt sju av de senaste nio åren, de enda undantagen var 2008, året för den globala finanskrisen, och 2012, när det skedde en förändring i Fastlandskinas regeringssammansättning.

Av denna orsak har CITIs analytiker höjt sina estimat och målkurser för ett antal företag i spelsektorn, till exempel Las Vegas Sands (NYSE: LVS), Wynn Resorts (NasdaqGS: Wynn), MGM Resorts (NYSE: MGM) och Melco Crown (NasdaqGS: MPEL). Dessutom väntas Macao vara en vinnare när ökade intäkter förstärker den globala ekonomin. Hur märkligt detta än låter så är konkurrensen på denna marknad relativt oförändrad, och det finns i dag inga planer på att bygga eller bygga ut några av de större casinona.

Strukturellt bra år för Macao

2014 kommer att bli ett strukturellt bra år för Macao, som kan komma att njuta av kontinuerlig tillväxt och ökad efterfrågan samtidigt som utbudet egentligen inte växer. Undantaget är öppnandet av Macau Legends Harbor View, vilket skulle kunna innebära upp till 139 nya spelbord, 200 spelautomater och 444 hotellrum.

The Market Vectors Gaming ETF har en vikt på 15,9 procent i Kina. USA utgör fortfarande majoriteten av denna börshandlade fonds exponering med en total vikt på 43,9 procent.

Market Vectors Gaming ETF Top 10 Holdings

Market Vectors Gaming ETF Top 10 Holdings

FöretagSymbol% Tillgångarna
Las Vegas Sands Corp. Common StLVS8.11
Melco Crown Entertainment LimitMPEL6.97
Galaxy Entertainment Group LtdGXYEF.HK6.30
Sands China LtdSCHYF.HK6.30
Wynn Resorts, LimitedWYNN5.57
MGM CHINA HOLDINGS LMCHVF5.22
MGM Resorts International CommoMGM4.22
Genting BhdFGEN4.04
Genting Singapore PLCGIGNF.SI4.00
WYNN MACAUWYNMF3.70

Market Vectors Gaming ETF

Market Vectors Gaming ETF BJK

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Med fokus på en börshandlad fond som går all-in - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.