Följ oss

Nyheter

LYHM ETF för grekiska aktier

Publicerad

den

Lyxor MSCI Greece UCITS ETF - Dist (LYHM ETF) investerar i aktier med fokus Grekland. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Lyxor MSCI Greece UCITS ETF – Dist (LYHM ETF) investerar i aktier med fokus Grekland. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor MSCI Greece UCITS ETFDist har 112 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt hemvist i Frankrike.

Lyxor MSCI Greece UCITS ETF-Dist är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra MSCI Greece IMI + Coca-Cola 20-35 Net Total Return. Indexet är utformat för att representera prestanda för de stora, medelstora och små cap -segmenten på den grekiska marknaden och täcker cirka 99% av det grekiska aktieuniversumet. I indexet ingår också Coca-Cola HBC CDI. Vikten för den största beståndsdelen är begränsad till 35%, med vikterna för alla andra beståndsdelar begränsade till 20%.

Handla LYMH ETF

Lyxor MSCI Greece UCITS ETFDist är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat Borsa Italiana och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLYMH
Borsa ItalianaEURGRC
Euronext ParisEURGRE
XETRAEURLYMH

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF:ens innehav avvika från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SektorLand
COCA-COLA HBC AGEUR22.75%DagligvarorSchweiz
HELLENIC TELECOMMUN ORGANIZAEUR12.95%KommunikationstjänsterGrekland
ALPHA BANK AEEUR8.96%FinansGrekland
OPAP SAEUR8.86%SällanköpsvarorGrekland
EUROBANK ERGASIAS SAEUR7.35%FinansGrekland
MYTILINEOS HOLDINGS S.A.EUR5.52%IndustriGrekland
JUMBO SAEUR5.23%SällanköpsvarorGrekland
NATIONAL BANK OF GREECEEUR4.8%FinansGrekland
PUBLIC POWER CORPEUR3.42%UtilitiesGrekland
PIRAEUS BANK S.AEUR3.24%FinansGrekland

Innehav kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *