Följ oss

Nyheter

LGQI ETF tror att utdelning dominerar avkastningen

Publicerad

den

Lyxor SG Global Quality Income NTR UCITS ETF - Dist (LGQI ETF) är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet SG Global Quality Income NTR.

Lyxor SG Global Quality Income NTR UCITS ETF – Dist (LGQI ETF) är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet SG Global Quality Income NTR. Indexet bygger på principen att utdelning historiskt sett har dominerat avkastningen på aktier på lång sikt. Börjar med ett universum av globalt utvecklade marknadsaktier med en minsta marknadsvärde på 3 miljarder US-dollar, är det lika viktade indexet utformat för att fånga högkvalitativa företag (ex Financials), med en stark balansräkning och en hög och hållbar utdelningsavkastning.

Beskrivning av Lyxor SG Global Quality Income NTR UCITS ETF – Dist (LGQI ETF)

Lyxor SG Global Quality Income NTR UCITS ETF – Dist är en utdelande ETF som investerar i aktier med fokus på utdelning från hela världen. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor SG Global Quality Income NTR UCITS ETF – Dist är en liten ETF med tillgångar under förvaltning på 62 miljoner GBP. LGQI ETF är äldre än 5 år och har säte i Luxemburg.

Handla LGQI ETF

Lyxor SG Global Quality Income NTR UCITS ETF – Dist (LGQI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLGQI
Euronext AmsterdamUSDSGQU
Euronext ParisEURSGQI
London Stock ExchangeGBXSGQP
SIX Swiss ExchangeUSDLYQI
XETRAEURLGQI

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETFens innehav avvika från jämförelseindexets.

NamnValutaViktSektorLand
PFIZER INCUSD1.55%Health CareUSA
KONIN AHOLDEUR1.5%DagligvarorHolland
NIPPON TELEGRAPH & TELEPHONEJPY1.49%KommunikationsserviceJapan
ENTERGY CORPUSD1.48%UtilitiesUSA
EVERGY INCUSD1.47%UtilitiesJapan
SOUTHERN CO/THEUSD1.46%UtilitiesUSA
SSE PLCGBP1.46%UtilitiesStorbritannien
E.ON SEEUR1.45%UtilitiesTyskland
RED ELECTRICA CORPORACION SAEUR1.44%UtilitiesSpanien
SOFTBANK CORPJPY1.43%KommunikationsserviceJapan

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.