Nyheter

Legaliserad cannabis kan öka de tyska skatteintäkterna med 3,4 miljarder dollar

Publicerad

den

Legaliserad cannabis kan ge Tyskland årliga skatteintäkter och kostnadsbesparingar på cirka 4,7 miljarder euro (5,34 miljarder dollar) och skapa 27 000 nya jobb, visade en undersökning på tisdagen när politiker ser över reglerna för den spirande sektorn.

Väntande förbundskansler Olaf Scholz och hans mittenvänstersocialdemokrater (SPD) för samtal med de miljöpartister, pro-spending Greens och de libertarianska, affärsvänliga fria demokraterna (FDP) för att bygga en trevägskoalition.

Förhandlare för SPD, De gröna och FDP håller fortfarande på att utarbeta detaljer om deras koalitionsavtal, inklusive regler enligt vilka försäljning och användning av fritidscannabis skulle tillåtas och regleras i Europas största ekonomi.

Undersökningen från Institute for Competition Economics (DICE) vid Heinrich Heine-universitetet i Düsseldorf, och beställd av den tyska hampaföreningen, fann att legalisering av cannabis kan leda till ytterligare skatteintäkter på cirka 3,4 miljarder euro per år.

Samtidigt skulle det kunna ge kostnadsbesparingar inom polis- och rättsväsendet på 1,3 miljarder euro per år samtidigt som det skapas tiotusentals jobb inom cannabisekonomin.
Legalisering av cannabis i Tyskland skulle ge ett uppsving för en europeisk marknad som väntas vara värd mer än 3 miljarder euro i årliga intäkter till 2025, upp från cirka 400 miljoner euro i år, enligt den europeiska cannabisrapporten från forskningsföretaget Prohibition Partners .

Användningen av cannabis för medicinska ändamål har varit laglig i Tyskland sedan 2017.

Handla CBSX ETF

HANetf The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla BLUM ETF

Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (BLUM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version